Ποια είναι τα καλύτερα ψυγεία για το 2024;

Ποια είναι τα καλύτερα ψυγεία για το 2024;

Ποιο ψυγείο να επιλέξω; Δες κορυφαίες προτάσεις σε ψυγειοκαταψύκτες, δίπορτα, ντουλάπες και άλλα είδη ψυγείων!

Για να βρούμε τις καλύτερες επιλογές για σένα, βασιστήκαμε σε αξιολογήσεις χρηστών πάνω στα κύρια χαρακτηριστικά τους, όπως η χωρητικότητα, το σύστημα ψύξης, το επίπεδο θορύβου κ.ο.κ.

Οι καλύτεροι ψυγειοκαταψύκτες 

Καλύτερος σε σχέση ποιότητας-τιμής

Ο ψυγειοκαταψύκτης της Bosch διαθέτει συνολική χωρητικότητα 305 λίτρα κι είναι ιδανικός για οικογένειες 3 ατόμων. Χάρη στην τεχνολογία Perfect Fit, μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα από τοίχους και έπιπλα, χωρίς να χρειάζεται επιπλέον χώρος για να ανοίξουν οι πόρτες του. Ο φωτισμός LED σε βοηθάει να βλέπεις τα τρόφιμα μέσα στο ψυγείο, ενώ η λειτουργία Total NoFrost σε απαλλάσσει από την ανάγκη απόψυξης. Με 89 λίτρα χωρητικότητα κατάψυξης και 216 λίτρα χωρητικότητα συντήρησης, αυτός ο ψυγειοκαταψύκτης είναι μια αξιόπιστη επιλογή για το σπίτι.

Καλύτερος σε σχέση ποιότητας-τιμής

Bosch Ψυγειοκαταψύκτης 305lt Total NoFrost Υ186xΠ60xΒ66εκ. Λευκός
από 441,23 €
 • Χωρητικότητα Κατάψυξης: 89 lt
 • Χωρητικότητα Συντήρησης: 216 lt
 • Επίπεδο Θορύβου: 42 dB
 • Αναστρέψιμη Πόρτα

Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

''τρομερή ψύξη, καλη χωρητικότητα (3 ατομα ειμαστε), ποιοτικό ψυγειο, πολυ δυνατη ψυξη στην πολυ χαμηλή σκαλα που προτείνει ο κατασκευαστης το προτεινόμενο ανεπιφύλακτα. ο θόρυβος του ειναι πολυ οκ.''

Ο πιο αθόρυβος

Ψυγειοκαταψύκτης της Samsung με συνολική χωρητικότητα 344 λίτρα, ικανός να καλύψει ένα ζευγάρι ή μια τριμελή οικογένεια. Με το σύστημα All-Around Cooling εξασφαλίζει ομοιόμορφη ψύξη, ενώ με την τεχνολογία No Frost αποτρέπει τη συσσώρευση πάγου, διατηρώντας τα τρόφιμα φρέσκα. Επιπλέον, διαθέτει τεχνολογία Power Cool και Power Freeze, για να διανέμει γρήγορα ψυχρό αέρα στην ψύξη αλλά και στην κατάψυξη. Τέλος, παράγει θόρυβο μόνο 35dB, αποτελώντας μια πολύ ήσυχη συσκευή για το σπίτι.

Ο πιο αθόρυβος

Samsung RB34T600FSA - BMF Ψυγειοκαταψύκτης 344lt NoFrost Υ185.3xΠ59.5xΒ65.8εκ. Inox
από 489,00 €
 • Χωρητικότητα Κατάψυξης: 114 lt
 • Χωρητικότητα Συντήρησης: 230 lt
 • Επίπεδο Θορύβου: 35 dB
 • Αναστρέψιμη Πόρτα

Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

''Αν ψάχνετε για αθόρυβο ψυγείο (όπως εγώ), πάρτε το άφοβα. Μην βιαστείτε να απογοητευτείτε: την πρώτη ημέρα θα ακούγεται μέχρι να πιάσει τις επιθυμητές θερμοκρασίες, αλλά μετά δεν θα σας ξαναενοχλήσει. Το αγόρασα για να αντικαταστήσω ένα ακριβότερο Siemens του 2015 που το μοτέρ του έκανε σαν φορτηγό και ησύχασαν τα αυτιά μου!''

Ο πιο στενός για μικρούς χώρους

Το Whirlpool WHC20 με χωρητικότητα 280 λίτρα, μπορεί να καλύψει άνετα τις ανάγκες ενός ζευγαριού ή και μιας οικογένειας 3 ατόμων. Διαθέτει τεχνολογία Total No Frost για να μη χρειάζεται ποτέ απόψυξη, ενώ η λειτουργία του παράγει μόλις 32 db ήχου, κάτι που το καθιστά αθόρυβο.

​Ο πιο στενός για μικρούς χώρους

Whirlpool WHC20 T352 Εντοιχιζόμενος Ψυγειοκαταψύκτης 280lt Total NoFrost Υ193.5xΠ54xΒ54.5εκ. Λευκός
3
5
3
από 714,97 €
 • Χωρητικότητα Κατάψυξης: 68 lt
 • Χωρητικότητα Συντήρησης: 212 lt
 • Επίπεδο Θορύβου: 32 dΒ

Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

"Είναι ένα πάρα πολύ καλο ψυγειο και πραγματικά αθόρυβο με πολύ καλή ποιότητα ψύξης, μπράβο στην whirlpool , εμεινα πολύ ευχαριστημένος!"

Τα καλύτερα ψυγεία ντουλάπες

Καλύτερο σε σχέση ποιότητας-τιμής

Ψυγείο ντουλάπα από την Hisense με συνολική χωρητικότητα 519 λίτρα, το οποίο μπορεί εύκολα να εξυπηρετήσει μιας οικογένεια 5 ατόμων και άνω. Διαθέτει τεχνολογία Total No Frost, η οποία εμποδίζει τον σχηματισμό πάγου στους εσωτερικούς χώρους και στα τρόφιμα, διατηρώντας τα φρέσκα και θρεπτικά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το σύστημα Surround Cooling εξασφαλίζει ομοιόμορφη κατανομή αέρα και οι λειτουργίες Super Cool/Super Freeze και Dual Tech Cooling διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά του φαγητού και αποτρέπουν την ανάμειξη των οσμών. Διαθέτει οθόνη αφής LED για εύκολο χειρισμό και κινητήρα Inverter, ο οποίος συμβάλλει στη χαμηλή κατανάλωση ρεύματος. 

Καλύτερο σε σχέση ποιότητας-τιμής​

Hisense RS677N4BFE Ψυγείο Ντουλάπα 519lt Total NoFrost Υ178.6xΠ91xΒ64.3εκ. Μαύρο
7
5
7
από 819,00 €
 • Χωρητικότητα Κατάψυξης: 185  lt
 • Χωρητικότητα Συντήρησης: 334 lt
 • Επίπεδο Θορύβου: 42 dB

Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

''Εντάξει δεν υπάρχει το ψυγείο χωράει έναν μικρό γαλαξία εκεί μέσα! Πολύ πρακτικοί οι χώροι του και ας λένε ότι τα ψυγεία ντουλάπες δεν έχουν καλούς χώρους ειδικά στην κατάψυξη, μάλλον δεν είχαν ποτέ τους τέτοιο ψυγείο. Η θερμοκρασία είναι ακριβώς όπως την ρυθμίσεις γιατί έκανα μετρήσεις με θερμόμετρο. Από θόρυβο ελάχιστο, μόνο αν είσαι δίπλα του το ακούς και μόνο όταν δουλεύει φυσικά.''

Το πιο αθόρυβο

Το Samsung RS67A8810S9/EF με χωρητικότητα 634 λίτρα, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μιας οικογένειας 5 ατόμων και άνω. Διαθέτει τεχνολογία NoFrost, η οποία εξαλείφει την ανάγκη χειροκίνητης απόψυξης. Η τεχνολογία SpaceMax επιτρέπει περισσότερο χώρο αποθήκευσης, χωρίς να αυξάνονται οι εξωτερικές διαστάσεις του ψυγείου, ενώ η τεχνολογία Smart Conversion προσφέρει πέντε διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας, για να παρέχει ευέλικτες επιλογές αποθήκευσης. Η τεχνολογία Twin Cooling Plus διατηρεί τα βέλτιστα επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας στους χώρους του ψυγείου και της κατάψυξης, διατηρώντας τα τρόφιμα φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τέλος, λειτουργεί σε εντυπωσιακά χαμηλά επίπεδα θορύβου μόλις 36dB

Το πιο αθόρυβο

Samsung Ψυγείο Ντουλάπα 634lt Total NoFrost Υ178xΠ91.2xΒ71.6εκ. Inox
από 1.149,37 €
 • Χωρητικότητα Κατάψυξης: 225  lt
 • Χωρητικότητα Συντήρησης: 409 lt
 • Επίπεδο Θορύβου: 36 dB
 • Διαθέτει έξοδο κρύου νερού & έξοδο για παγάκια

To καλύτερο με έξοδο για παγάκια & κρύο νερό

Ψυγείο ντουλάπα από την LG, με συνολική χωρητικότητα 638 λίτρα, κατάλληλο για μια οικογένεια με 5 άτομα ή περισσότερα. Διαθέτει τεχνολογία Total NoFrost και Surround Cooling, για να ψύχεται το ψυγείο ταχύτερα και πιο ομοιόμορφα, εξασφαλίζοντας έτσι ότι τα τρόφιμα παραμένουν φρέσκα. Διαθέτει έξοδο για παγάκια και κρύο νερό στην πόρτα, για να δροσίζεσαι εύκολα, και τεχνολογία InstaView Door-in-Door, η οποία σου επιτρέπει να βλέπεις το εσωτερικό του ψυγείου χωρίς να ανοίγεις την πόρτα, μειώνοντας έτσι την απώλεια ψυχρού αέρα. Τέλος, είναι εξοπλισμένο με Wi-Fi, το οποίο σου επιτρέπει να ελέγχεις τις ρυθμίσεις του από απόσταση, μέσω του smartphone σου.

​To καλύτερο με έξοδο για παγάκια & κρύο νερό

LG GMX945MC9F Ψυγείο Ντουλάπα 638lt Total NoFrost Υ179xΠ91.2xΒ73.8εκ. Μαύρο
από 3.049,00 €
 • Χωρητικότητα Κατάψυξης: 273  lt
 • Χωρητικότητα Συντήρησης: 365 lt
 • Επίπεδο Θορύβου: 40 dB
 • Smart οικοσύστημα: Alexa, Google Home

Τα καλύτερα δίπορτα ψυγεία

Καλύτερο σε σχέση ποιότητας-τιμής

Το GN-263 της Crown είναι ένα δίπορτο ψυγείο με ελεύθερη τοποθέτηση και συνολική χωρητικότητα 213 λίτρα, εκ των οποίων τα 42 lt αντιστοιχούν στην κατάψυξη. Το εσωτερικό του είναι χωρισμένο με πρακτικό τρόπο, ενώ έχει χαμηλά επίπεδα θορύβου, μόλις 41 dB. Διαθέτει ενεργειακή κλάση F και ετήσια κατανάλωση ενέργειας 222 kWh, για μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων.

Καλύτερο σε σχέση ποιότητας-τιμής​​

Crown GN-263 Ψυγείο Δίπορτο 213lt Υ144xΠ54xΒ57εκ. Λευκό
από 206,00 €
 • Χωρητικότητα Κατάψυξης: 42  lt
 • Χωρητικότητα Συντήρησης: 171 lt
 • Επίπεδο Θορύβου: 41 dB
 • Αναστρέψιμη πόρτα

Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

'''Πολύ καλό. Σε 24 ώρες έπιασε της θερμοκρασίες στο τέρμα και ψύχει τέλεια και στην συντήρηση και στην κατάψυξη. Για τα λεφτά του είναι η καλύτερη επιλογή της αγοράς.''

Το πιο στενό για μικρούς χώρους

Δίπορτο ψυγείο από τη Hisense, με χωρητικότητα 206 λίτρα, το οποίο μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες έως και 2 ατόμων. Με μπουκαλοθήκη και τρία ρυθμιζόμενα ράφια στην συντήρηση, μπορείς να προσαρμόσεις τον χώρο ανάλογα τις ανάγκες σου. Επιπλέον, η κρυφή χειρολαβή και η δυνατότητα αλλαγής φοράς της πόρτας το καθιστούν πρακτικό και ευέλικτο. Με εσωτερικό φωτισμό LED και με χαμηλό επίπεδο θορύβου 40dB, αυτό το ψυγείο θα ικανοποιήσει κάθε ανάγκη σου.

Το πιο στενό για μικρούς χώρους

Hisense RT267D4ABF Ψυγείο Δίπορτο 206lt Υ143.4xΠ55xΒ54.2εκ. Μαύρο
από 279,00 €
 • Χωρητικότητα Κατάψυξης: 41 lt
 • Χωρητικότητα Συντήρησης: 165 lt
 • Επίπεδο Θορύβου: 40 dΒ

Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

''Για τα λεφτά του τέλειο μοντέρνο και αθόρυβο τελείως όμως και το χρώμα τελειο.''

Τα καλύτερα μικρά ψυγεία

Το καλύτερο mini-bar

Ψυγείο μίνι-μπαρ της Crown, χωρητικότητας 41 λίτρων. Διαθέτει στατικό σύστημα ψύξης, προσφέροντας ομοιόμορφη ψύξη με υψηλούς βαθμούς υγρασίας, εμποδίζοντας έτσι την αλλοίωση των υγρών τροφίμων. Προσφέρει γενναιόδωρο αποθηκευτικό χώρο κι είναι κατάλληλο για μικρούς χώρους, ακόμα και για το υπνοδωμάτιο, λόγω του ότι παράγει χαμηλά επιπέδα θορύβου, μόλις 39dB. Χρησιμοποιεί το R600a ως ψυκτικό μέσο, το οποίο είναι περίπου 20% πιο αποτελεσματικό από τα ψυγεία με ψυκτικό μέσο R134a, καθώς και λιγότερο θορυβώδες.

Το καλύτερο mini-bar

Crown Mini Bar 41lt Υ51xΠ44xΒ47εκ. Λευκό
από 101,01 €
 • Συνολική Χωρητικότητα: 41 lt
 • Επίπεδο Θορύβου: 39 dΒ
 • Αναστρέψιμη πόρτα

Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

''Ικανοποιητικο για τα λεφτα του. Ψυχει και μαλιστα αρκετα. Καταψυξη μικρη αλλα ειναι λογικο. Value for money.''

Το καλύτερο μονόπορτο ψυγείο

Μονόπορτο ψυγείο της σειράς Morris Retro, το οποίο έχει συνολική χωρητικότητα 83 λίτρα και λειτουργεί με στατική ψύξη. Παράγει επίπεδο θορύβου 41dB και έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει σε κάθε στυλ κουζίνας. Διαθέτει εσωτερικό φως, συρτάρι φρούτων και λαχανικών με γυάλινο καπάκι, δύο ράφια από γυαλί ασφαλείας και ένα ράφι πόρτας που μπορεί να αποθηκεύσει μεγάλα μπουκάλια. 

​Το καλύτερο μονόπορτο ψυγείο

Morris MRS-31080R Retro Μονόπορτο Ψυγείο 83lt Υ89xΠ48xΒ54.5εκ. Κόκκινο
από 318,00 €
 • Χωρητικότητα Κατάψυξης: 8 lt
 • Xωρητικότητα Συντήρησης: 75 lt
 • Επίπεδο Θορύβου: 41 dΒ

Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

''Πολύ καλό, πρακτικό, αθόρυβο και φυσικά όμορφο! Όταν πιάνει πάγο η κατάψυξη (μια φορά το τρίμηνο και αν), το βγάζεις από την πρίζα και αφήνεις ανοιχτές τις πόρτες για 3 λεπτά ώστε να λιώσει λίγο και να τον βγάλεις σε κομμάτια. Έτσι μένουν παγωμένα όλα, και κάνεις τη δουλίτσα σου μπαμ μπαμ.''

Τύποι ψυγείων

Ψυγειοκαταψύκτες: 

Στους ψυγειοκαταψύκτες (αναφέρονται και ως κάτω κατάψυξης), ο χώρος της κατάψυξης βρίσκεται κάτω από αυτόν της ψύξης. Τα τρόφιμα που αποθηκεύονται στον χώρο της ψύξης, αποτελούν την κατηγορία τροφίμων που θα αναζητήσεις με μεγαλύτερη συχνότητα εντός της μέρας, και στα οποία μπορείς να έχεις πρόσβαση χωρίς επίπονες κινήσεις, εφόσον επιλέξεις ψυγείο της συγκεκριμένης κατηγορίας. Ο χώρος της κατάψυξης είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τον αντίστοιχο χώρο των δίπορτων ψυγείων ίδιας συνολικής χωρητικότητας και επιπρόσθετα χωρίζεται με τη βοήθεια ραφιών, δίνοντας τη δυνατότητα καλύτερης ταξινόμησης των τροφίμων. Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αύξηση του χώρου της κατάψυξης περιορίζει τον χώρο της ψύξης σε σχέση με ένα δίπορτο ψυγείο ίδιας συνολικής χωρητικότητας.

Δίπορτα:

Τα δίπορτα ψυγεία αποτελούν την πλέον κλασική και αναγνωρίσιμη μορφή ψυγείου. Γνωστά και ως άνω κατάψυξης, καθώς ο χώρος της κατάψυξης βρίσκεται πάνω από αυτόν της ψύξης, κι είναι αρκετά μικρότερος και ενιαίος. Για τον λόγο αυτό, ίσως να μην αποτελούν την πλέον ενδεδειγμένη λύση σε περιπτώσεις όπου οι διατροφικές μας συνήθειες επιβάλουν ιδιαίτερα ευρύχωρη κατάψυξη. Τα λαχανικά και τα φρούτα φυλάσσονται στο χαμηλότερο ράφι του ψυγείου, με αποτέλεσμα η πρόσβαση σε αυτά να μη χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη εργονομία.

Ψυγεία Ντουλάπες:

Τα ψυγεία ντουλάπες (Side by side) έχουν δύο πόρτες, συνήθως ανομοιόμορφες από πλευράς πλάτους, οι οποίες εκτελούν κίνηση παρόμοια με αυτή των φύλλων μίας ντουλάπας. Η πλέον στενή πόρτα αφορά την κατάψυξη, ενώ η άλλη την ψύξη. Το βασικό πλεονέκτημα του συγκεκριμένου σχεδιασμού έγκειται στη δυνατότητα τοποθέτησης των τροφίμων συχνής κατανάλωσης σε εύχρηστο σημείο, τόσο στην ψύξη όσο και στην κατάψυξη. Επίσης ο ελεύθερος χώρος που απαιτείται για το άνοιγμα των φύλλων της ντουλάπας, είναι μικρότερος σε σχέση με αυτόν των δίπορτων ψυγείων ή των ψυγειοκαταψυκτών, τα οποία είναι εξοπλισμένα με ενιαίες και πλατύτερες πόρτες. Όμως ο κατακόρυφος διαχωρισμός της συσκευής σε ψύξη και κατάψυξη, έχει σαν αποτέλεσμα τον περιορισμό του πλάτους σε κάθε ράφι. Ως εκ τούτου η αποθήκευση των τροφίμων επιβάλλεται να γίνεται σε σκεύη περιορισμένου μεγέθους. Τα ψυγεία ντουλάπες είναι συνήθως εξοπλισμένα με πρόσθετες λειτουργίες, όπως έξοδο κρύου νερού ή/και πάγου ή mini bar, που μειώνουν τη χωρητικότητα της συσκευής.


Εντοιχιζόμενο ή Ελεύθερο

Εντοιχιζόμενα χαρακτηρίζονται τα ψυγεία που εγκαθίστανται εντός κατάλληλα διαμορφωμένου "κουτιού", ενώ ελεύθερα όσα δεν απαιτούν την ύπαρξη αντίστοιχης κατασκευής και εγκαθίστανται κατ' ευθείαν στο σημείο που επιθυμούμε, χωρίς περαιτέρω προετοιμασία. Τα εντοιχιζόμενα ψυγεία έχουν κατά κανόνα χαμηλότερες επιδόσεις από τα αντίστοιχα "ελεύθερα", λόγω του περιορισμένου αερισμού τους εντός του κουτιού εντοιχισμού, ενώ είναι πάντα μικρότερα (σε χωρητικότητα) από τα αντίστοιχα ελεύθερα που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στο ίδιο σημείο. Το γεγονός αυτό οφείλεται στον χώρο που αναγκαστικά καταλαμβάνει το κουτί εντοιχισμού και στην απόσταση που απαιτείται να υπάρχει εσωτερικά μεταξύ αυτού και της συσκευής. Ο εντοιχισμός του ψυγείου προτιμάται κυρίως για αισθητικούς λόγους.

Αν θες να μάθεις περισσότερα σχετικά με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις παραμέτρους που πρέπει να λάβεις υπόψη σου πριν την αγορά του επόμενου ψυγείου σου, μπορείς να διαβάσεις τον αναλυτικό οδηγό μας για τα Ψυγεία εδώ → Τι Ψυγείο να πάρεις;

Θες να προχωρήσεις σε αγορά ψυγείου και έχεις ακόμα απορίες; Mπορείς να καλέσεις στο 215-215-4246 για να κάνεις την παραγγελία σου τηλεφωνικώς και να σε καθοδηγήσει η ομάδα μας.

Ποια είναι τα καλύτερα ψυγεία για το 2024;

Σχετικά Άρθρα

Οι καλύτεροι καταψύκτες της αγοράς
Οδηγός αγοράς για την επιλογή του κατάλληλου καταψύκτη
Τι ψυγείο να πάρεις; Τι σημαίνει ενεργειακή κλάση; Mάθε όσα χρειάζεσαι εδώ!
Πλυντήριο Πιάτων: Αναλυτικός Οδηγός Αγοράς
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες