Οι μπαταρίες πόσο χρόνο αντέχουν ; Με φυσιολογική εκκίνηση όχι φώτα κτλ πριν βάλεις μπροστά επίσης αν αγοράσεις από ίντερνετ είναι φορτωμένες η όχι ;

10 Απαντήσεις

• Τις πουλάν γεμάτες.
    Από την εμπειρία μου ξέρω, πως ζουν 5-7 χρόνια. Καλό είναι να μην αδειάζουν τελείως. Και πάλι, σε περίπτωση που αδειάζει τελείως και δεν φορτίζει με τον φορτιστή - υπάρχει ένα κολπάκι. Αφαιρείς την μπαταρία, συνδέσεις τρεις ΑΑΑ (ή ότι άλλο έχεις) στη σειρά στο + και στο - αντίστοιχα και περιμένεις ένα εικοσάλεπτο. Μετά αφαιρείς τις μπαταρίες, συνδέεις τον φορτιστή και φορτίζεις κανονικά. Το έχω κάνει πολλές φορές, γιατί ξεχνάω τα εσωτερικά φώτα και χωρίς το κόλπο αυτό θα πέταγα πολλές μπαταρίες.

• Thanosath

Κανετε ανοησιες. Αυτο που χρησιμοποιεις δεν ειναι φορτιστης αλλα συντηρητης, γιαυτο και δεν τη φορτιζει κατω απο μια ταση αναφορας. Παρε φορτιστη για αυτη τη δουλεια με πανω απο 15Α εξοδο.

• labgrav

7 χρόνια μπορεί να κρατήσει μόνο η αρχική εργοστασιακή - συνήθως είναι rebranded Panasonic, γι' αυτό (η Panasonic κατασκευάζει τις πιο ποιοτικές μπαταρίες στον κόσμο).
      Οι μπαταρίες μολύβδου του εμπορίου με υγρά στοιχεία, από μικρές για UPS και συναγερμού μέχρι μεγάλες αυτοκινήτων, κρατάνε max μέχρι 3-4 χρόνια με σωστή χρήση/συντήρηση, Πάνω-κάτω το ίδιο και οι AGM. Οι GEL θεωρητικά κρατάνε λίγο παραπάνω, αλλά πρώτον δεν τις έχω δοκιμάσει και δεύτερον δεν είναι συμβατές με όλες τις εφαρμογές και συνθήκες φόρτισης.

• Stavros_Alexandris1751

πολυ σωστα

• Axilleas_Gerodimos

panasonic εργοστασιακη αλλαγη στα 10 χρονια!
      mazda 2

• tomasmsg

Παίζει ρόλο και το αυτοκίνητο. Στο landra j2 1998 4+ χρόνια.. Σε xsara picasso 2002, 5 χρόνια (και βάλε). Σε Mazda rx8 δύο άντε τρία χρονάκια. Υπό την προϋπόθεση ότι το σύστημα φόρτισης του οχήματος δουλεύει καλά και δεν έχουμε ξελιγώματα. Για κλειστές μολύβδου εννοείται...

• baasiggianolos

Νομίζω ότι όλες ι μπαταρίες είναι το ίδιο δεν νομίζω τόρα στην αγορά να βρήκε μπαταρία που αντέχω 4 χρόνια ας βγει κάποιος να με εγγύηση ότι θα αντέξει 7.8.9.10.χρονια αλλά λόγια να αγαπιόμαστε

• Exide Μπαταρία Αυτοκινήτου με Χωρητικότητα 70Ah και CCA 760A Start/Stop σε DIESEL την έχω από τον 8/2016 μέχρι σημερα, έχει κλείσει ήδη 8 ΧΡΟΝΙΑ και ακόμα δουλευεί κανονικά.

• Σε VW POLO η εργοστασιακή μπαταρία TAB 12V 49AH 320A DIN 540A EN/SAE/GS EFB+
    κράτησε 4 χρόνια (κόστος αλλαγής στην αντιπροσωπεία VW 190€).

• CHaralampos_Mparmpasis

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξεις μπαταρία σε αντιπροσωπεία που στο 90% των περιπτώσεων είναι και μπαγιάτικες. Ειδικά σε απλά αυτοκίνητα όπως το POLO σε κάποιο κατάστημα και με πολύ λιγότερα χρήματα βάζεις την καλύτερη μπαταρία όπως VARTA N50

• labgrav

Σε ΜΑΔΗΣΑΝΕ τα ναζιστάκια!!!

• 2 με 4 χρονια . Ναι ειναι φορτωμενες. Οταν δουλευει ο κινητηρας φορτωνουν.

• karkara2008

Εγώ έχω μια bosch 60ah 540a εκκίνησης και τη φορά από το 12/2016 και πριν 2 μέρες μ έκανε νερά και θέλει αλλαγή

• kanakis14

Μόλις σήμερα άλλαξα μια bosch ,μετά από 8 χρόνια

• m.apstlou

Αλάξα σήμερα μια qali batery την οποία την είχα βάλει σε starlet πριν 5-6 χρόνια μεταχειρισμένη

• Argi451

SMART 451 DIESEL 2009 MAMA (14 ΧΡΟΝΙΑ Και δουλεύει ακομα!!!!)

• Γιώργος 2

Οι bosch κρατάνε το πολύ 4 χρόνια .

• Alex_Apostolopoulos2661

Bosch μπλε 95 Αh 4,5 χρόνια. Και την έβαζα και στο φορτιστη !

• Alex_Apostolopoulos2661

Σήμερα εβαλα Recor ελληνική

• Sezer_Kovalak

Στο φουσκωτο εχω μια exide 100 marine απο το μαιο του 2012 , τελος του μηνα θα παρω μια καινουρια μαλλον θα βαλω 2 αυτη τη φορα με διακοπτη both και βλεπω τα exide carbon boost 77αρια

• Ilias_Mpitsas

σήμερα άλλαξα μπαταρία Bosch μετα από 7 χρόνια....

• CLA 4MATIC 2014 αλλαγή 2024

• Έχω βάλει λιθίου στη μηχανή και διανύω τον 8ο χρόνο χωρίς κανένα πρόβλημα και με καθημερινή χρήση με τα φώτα συνεχώς αναμμένα. Δεν ξέρω τι γίνεται με τις αυτοκινήτου και αν υπάρχουν.

• 3-4

• VARTA N60 640A 9 χρονια σε corolla μονο αναψε σβησε ουτε φορτισεις σε φορτιστη ουτε τιποτα.

• Το σημαντικότερο ρόλο έχει το δυναμό , κατα πόσο γρήγορα φορτίζει τη μπαταρία. Αν το δυναμό είναι της πλάκας σε κοντινές διαδρομές κάτω των 20 λεπτών δεν ολοκληρώνει φόρτιση με αποτέλεσμα η μπαταρία να χάνει απόδοση. Σε Vitara 1994 αλλάζω μπαταρία κάθε 10 χρόνια. Σε Ευρωπαϊκά οχήματα γνωστοί μου αλλάζουν το πολύ κάθε 5 χρόνια.

• CHaralampos_Mparmpasis

Mόνο που σε αυτό δεν παίζει ρόλο το δυναμό αλλά οι ηλεκτρικές απαιτήσεις που έχει ένα VITARA του 1994 σε σχέση με τα σύγχρονα Ευρωπαικά που έχουν τις τριπλάσιες ανάγκες. Τα περισσότερα παλιά Ιαπωνικά αυτοκίνητα ούτε καν ηλεκτρικά παράθυρα δεν έχουν.

• tas1020

αγαπητε στα ιαπωνικα ειχαν ηλεκτρικα παραθυρα απο την δεκαετια του '80 μην τα μπερδευεις με τα γερμανικα

• Οι κλειστού τύπου έχουν κάποιο φορτίο, αλλά δεν είναι στο 100%…
    Αυτές που βάζεις εσύ τα υγρά, θέλουν φόρτιση…

• christoshellas

Οποιος λέει ότι του κράτησε η μπαταρία πάνω από 7 χρόνια λέει μούφες. Εκτός αν τον περισσότερο καιρό την είχε αποσυνδεδεμένη από τους πόλους. 4-5 χρόνια κρατάνε κι αυτό με προσεγμένη χρήση ( όχι ξεχασμένα φώτα, αλάρμ κλπ)

• mandelasgiorgos.43

Φίλε μου σε ford focus 1.6 του2004 άλλαξα την μαμά μπαταρία σε 12 χρονια...από εκεί και πέρα με motocraft μπαταρία από μέσα από την ford κάθε 4 με 5 χρονια .σε ερώτηση μου γιατί......μου απάντησαν ότι γίνετε για λόγους καθαρά οικονομικούς

• mantasxr

Bosch σε BMW E46 11 χρόνια