Έχω ένα μαλτεζακι 2.5 μηνών τι τροφή να δώσω;

1 Antwort

• Προτείνω να πάρεις κάτι σε grain free τροφη(δεν έχουν σιτηρα, αρα ίσως αποφύγεις αλλεργίες και ειναι και πιο θρεπτικες). Είναι πιο ακριβές απο τις αλλες αλλα επειδή τα μαλτεζάκια και τωρα που είναι κουτάβι και αργότερα δεν τρώνε πολύ μιας που είναι μικρόσωμη ράτσα, θα πρότεινα να την καθιερώσεις γενικοτερα. Προς το παρόν θα σου έλεγα να δεις την παρακάτω της acana. Είναι εξαιρετικά ποιοτική τροφή με Ακατέργαστη Πρωτεΐνη 33% .

https://www.skroutz.gr/s/9046724/Acana-Puppy-Small-Breed-2kg-%CE%9E%CE%B7%CF%81%CE%AC-%CE%A4%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%A3%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AC%CE%B2%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B9%CE%BA%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CE%BC%CF%89%CE%BD-%CE%A6%CF%85%CE%BB%CF%8E%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CE%9A%CE%BF%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%A8%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1.html

• makol

εγώ έδωσα στο μαλτεζάκι μου την τροφή αυτή (4 μηνων) και εκανε συνεχεια εμετούς. Δεν της ταιριαξε καθόλου!

• eddieK

Αν η αλλαγή της τροφής έγινε απότομα, είναι λογικό να κάνει εμετούς. Πρέπει να γίνει σταδιακά...

• Marianthi_K_2923

Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ. Κάνει συνέχεια εμετούς γιατί έχει ευαίσθητο στομάχι και ψάχνω τροφή.

• Vangelis Poupakis

Πολλά maltese έχουν ευαισθησίες-αλλεργίες. Ενδεχομένως και άλλα μικρόσωμα.
      Όσον αφορά την τροφή, τις περισσότερες φορές φταίει ο τρόπος που ξεκινάμε να την δίνουμε στα σκυλοπαιδάκια μας. Δεν είναι απαραίτητο να την κάνει εμετό την ίδια ή την επόμενη μέρα, το πρόβλημα μπορεί να συσσωρευτεί και να εκτονωθεί μετά από καιρό. Και όταν αρχίσουν οι εμετοί (δεν αναφέρομαι σε 1-2 μία στο τόσο αλλά τους συνεχόμενους) το πρώτο πράγμα που κάνουμε επικοινωνούμε με τον κτηνίατρο μας. Το πιθανότερο να μας συστήσει αρχικά νηστεία, φαρμακευτική αγωγή, κονσέρβα. Δεν αποκλείονται και ιατρικές εξετάσεις είτε για να εντοπίσει την αιτία ή και το μέγεθος του προβλήματος. Ανάλογα με την εξέλιξη θα μας πει το πότε θα ξεκινήσει και ποια τροφή, εφόσον έχουμε αποφασίσει ότι επιθυμούμε την ξηρά τροφή, τον τρόπο και την ποσότητα που θα δίνουμε. Πάντα παρατηρούμε και τον ενημερώνουμε για όλες τις αλλαγές στην διάθεση του σκυλοπαιδιού μας μέχρι να καταλαγιάσει το πρόβλημα της ευαισθησίας.
      Για να μην μακρυγορώ λίγες συμβουλές όσο πιο συνοπτικά μπορώ να τις γράψω:
      - Να έχουμε καλό κτηνίατρο. Αυτό σημαίνει ότι τον εμπιστευόμαστε και δεν κάνουμε του κεφαλιού μας μετά τις συμβουλές του. - Δεν δίνουμε, όσο και αν παρακαλάει το λιχουδιάρικο, τίποτα πέρα από την τροφή που κατασταλάξαμε ότι του θα του δίνουμε. Μετά από χρόνια ενδεχομένως να χρειαστεί να την αλλάξουμε. Και πάλι μιλάμε με τον κτηνίατρο μας. - Η αλλαγή γίνεται κόκκο κόκκο - μέρα με την μέρα (δηλαδή η παλιά τροφή και ένας κόκκος) και μέρα με την μέρα περνάμε στο γραμμάριο (δηλαδή ένα γραμμάριο μείον από την προηγούμενη και το αντικαθιστούμε με ένα γραμμάριο από την καινούργια ξηρά τροφή). Αυτό σημαίνει ότι πάντα ζυγίζουμε και δεν βάζουμε με το μάτι τα γεύματα.
      - Κοιτάζουμε υποαλλεργικές τροφές. Δεν είναι απαραίτητο να πάμε στην κατηγορία των 100% ιατρικών τροφών, υπάρχουν υποαλλεργικές και αναφέρονται στην συσκευασία.
      - Ιδανικά αποφεύγουμε τροφές με κοτόπουλο και γαλοπούλα. - Ιδανικά κοιτάζουμε τροφές με αρνί ή ελάφι. - Μειώνουμε το ρίσκο όταν αποφεύγουμε προσμίξεις με ρύζι, πατάτες, λαχανικά κλπ κλπ. Έτσι επικεντρωνόμαστε στην πρωτείνη. Θέλω να πω ότι αν "συμβαίνει" κάτι με την τροφή μπορεί να μην έχι σχέση με το ελάφι πχ αλλά με το μπρόκολο ή την πατάτα ή οτιδήποτε "συνοδευτικό". Μόνο έτσι μπορούμε να αποφύγουμε - εντοπίσουμε τι μπορεί να το πειράζει - πειράξει.
      - Αν συνδιάζουμε την ξηρά με κονσέρβα ( η αλήθεια είναι ότι γίνεται πιο θελκτικό το γεύμα), ιδανικά χρησιμοποιούμε την αντίστοιχη κονσέρβα της ξηράς που δίνουμε. Και πάλι ζύγισμα, εννοείται αλλάζουμε τα γραμμάρια της συνιστώμενης ποσότητας της ξηράς τροφής. Ο κτηνίατρος θα μας εξηγήσει. Ωστόσο ένα από τα μειονεκτήματα της κονσέρβας είναι ότι χρειάζεται πιο τακτικό βούρτσισμα των δοντιών. Σχετικά με το τελευταίο, αν έχουμε πολύ ευαίσθητο σκυλοπαιδί, μπορεί η οδοντόκρεμα να φέρει πάλι εμετούς. Από το ολότελα και να σταματήσουμε το βούρτσισμα, τότε λίγο σκέτο νερό στην οδοντόβουρτσα, έστω και έτσι κάτι καταφέρνουμε.

• Θα έγραφα και άλλα... Αυτά τα λίγα :-) νομίζω ότι είναι ένας καλός μπούσουλας για αρχή...
    • renapapa

Είναι τριών μηνών και τρώει purina.Κανενα πρόβλημα προς το παρόν

• caeser

Μετά απο 16 χρόνια με το Μαλτεζάκι μου εύχομαι να ήξερα απο πολύ νωρίς το τι ΔΕΝ πρέπει να τρώει και όχι μόνο το τι πρέπει! Οτιδήποτε ανθρώπινο φαγητό που έχει μέσα καρυκεύματα (αλάτια, πιπέρια, κρεμμύδια κ.λ.π.) πρέπει να αποφεύγεται πάσει θυσία! Επίσης τα σταφύλια (που είναι τοξικά για αυτά τα ζωντανά) ή μερικοί ξηροί καρποί (φυστίκια κλπ) μπορεί ακόμα και να το σκοτώσουν! Δεν τους δίνουμε τέτοια ούτε καν σαν απλή λιχουδιά! Απλά καθόλου από αυτά, επειδή είναι πολύ επικίνδυνα! Υπάρχουν πολλά άρθρα και δημοσιεύσεις online γύρω από το θέμα, αλλά κυρίως βρες ένα σωστό κτηνίατρο (που να γνωρίζει καλά απο αυτές τις φυλές) και εμπιστεύσου τις οδηγίες του.