Επειδή είμαι λιγο άσχετος με τα ηλεκτρονικά μπορείτε να μου πειτε την διαφορά ανάμεσα στα ελληνικά η στα αγγλικά us για να ξέρω πιο να επιλεξω;;

11 Replies

• Άμα γράφεις με τυφλό σύστημα δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά. Είναι απλά τι επιγραφές έχουν πάνω τα πλήκτρα, σκέτα αγγλικά, ή αγγλικά και ελληνικά μαζί.
    Από την άλλη όταν λέμε «αγγλικά UK» και «αγγλικά US», εκεί έχουνε κάποιες μικροδιαφορές στην διάταξη του πληκτρολογίου. Και τα «ελληνικά» πληκτρολόγια βασίζονται είτε στην μία είτε στην άλλη διάταξη. Αυτό έχει να κάνει με τι σε βολεύει. Τα αμερικάνικα (US) έχουν π.χ. το backslash πάνω από το Enter το οποίο είναι και σχετικά μικρότερο, ενώ τα αγγλικά έχουν μεν μεγαλύτερο Enter αλλά μπορεί να έχουν μικρότερο αριστερό Shift γιατί μερικές φορές προσθέτουν εκεί δίπλα ένα άλλο πλήκτρο.

• ειναι το layout φιλε μου. Να επιλεγεις US. Οπου US ( Αμερικανικο Layout) Οπου σημαινει μεγαλο αριστερο shift.

• Η Ελληνική έκδοση έχει Ελληνικούς χαρακτήρες πάνω στα πλήκτρα.
    Σαν προιόντα είναι ίδια και γράφεις Ελληνικά και αγγλικά και με τα 2 πληκτρολόγια

• Δεν έχει διαφορά και δεν αλλάζει η διάταξη των πλήκτρων.Απλά στα US (Όπως λέγονται τα τελευταία χρόνια) έχει μόνο τα Αγγλικά γράμματα γραμμένα στα πλήκτρα που στην ουσία γράφεις και Ελληνικά μόλις κάνεις την γνωστή αλλαγή ενώ στα Ελληνικά έχει και τα Αγγλικά επάνω στα πλήκτρα.
    Δεν είναι τίποτα απλά αν ασχολείσαι χρόνια και χρησιμοποιείς μόνο Ελληνικά τα πλήκτρα τα έχεις μάθει και σε ότι πληκτρολόγιο US γράψεις θα είναι εύκολη η μεταβίβαση μιας που τα Ελληνικά έχουν και τα Αγγλικά γραμμένα όπως είπαμε ποιο πάνω.

• Στα ελληνικα εχει κανονικα τα αγγλικα us, και στα πληκτρα που δεν ειναι κοινος ο χαρακτηρας εχει και τα ελληνικα γραμματα. Παραδειγμα στο w εχει και το ς, στο v εχει το ω, και παει λεγοντας...

• Όταν ένα πληκτρολόγιο λέει αγγλικά us σημαίνει ότι τα πλήκτρα επάνω έχουν μόνο αγγλικά, ενώ όταν λέει ελληνικά σημαίνει ότι έχουν και τα αγγλικά αλλά και τα ελληνικά.

• Καλησπέρα , τα έχει δοκιμάσει κανείς σε ps4;; Και αν ναι , πως είναι στην χρήση και αν κολλάει.

• fac3l3ss_alone900

Ανάλογα σε ποιο παιχνίδι είσαι εάν είσαι στο Fortnite δεν θα είναι τόσο γρήγορο στον υπολογιστή δηλαδή θα τρέχει στα frames του ps4 πάντως να πας στις ρυθμίσεις και να επιλέξεις την γρήγορη ανταπόκριση

• σημαινει οτι στο us δεν υπαρχουν ενδειξεις με ελληνικα γραμματα (πχ το R δεν εχει πανω το ρ ή το J δεν εχει πανω το ξ) .Απ' την αλλη στα ελληνικα υπάρχουν και οι δύο ανάγλειφες ενδειξεις πανω στα πληκτρα

• μπορείτε να μου πειτε την διαφορά ανάμεσα στα ελληνικά η στα αγγλικά us για να ξέρω πιο να επιλέξo
    Nikolas_Emmanouilidis

• chris_vangelis

στο ελληνικο version το πληκτρολογιο εχει την ελληνικη αλφαβητο επανω ενω στο αγγλικο εχει την αγγλικη

• Ευχαριστώ πολυ

• Το Ελληνικο πληκτορλογιο εχει ως μοναδικη διαφορα τα γραμματα τα οποια ειναι τυπωμένα στα πλήκτρα π.χ. αντι για G θα έχει "Γ", αντι για το Λατινικό "S" στη θεση του θα έχει το Ελληνικο "Σ" κ.ο.κ. Edit: Μπορείς σίγουρα με λίγο ψάξιμο στις φωτογραφίες Google να βρεις και εικόνες απο το καθένα και να φανταστείς πως θα ήταν να γράφεις στο καθένα. Εμένα προσωπικά επειδή το 80% της χρήσης που κάνω στο υπολογιστή είναι στα Αγγλικά, πήγα στην έκδοση "Αγγλικό US", τύχαινε να είναι και λίγο φθηνότερη στο Razer Hunstman Mini κατά 20 ευρώ τότε οπότε με βόλεψε ακόμη περισσότερο.