Problem Description
Ένα σημαντικότατο bug που έχουν τα USB HDD Docking Stations, είναι ότι ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΩΣΤΑ σε Sleep/ Stand by mode του PC/Laptop (δεν ξέρω για Mac).
Όταν το laptop μπαίνει σε Sleep / Stand-by, ΔΕΝ πρεέπει να κάνει disconnect το Docking Station / Mounted disk, γιατί θα κάνει corrupt / unmount ότι έχω ανοικτό, (πχ VeraCrypt partition).
Τα περισσότερα που έχω δοκιμασει (ακόμα και τα επώνυμα/ακριβά) ΔΕΝ δουλεύουν σωστά. Τολμώ να πω πως τα παλίοτερα μοντέλα έπαιζαν καλύτερα (χωρίς να είμαι σίγουρος, δεν τα έχω δοκιμάσει όλα τα καινουργια!). Έπαιξα με όλες τις ρυθμίσεις των windows, το ίδιο πάντα αποτέλεσμα και στα μεν και στα δε.
Δεν ξέρω τι φταίει, μάλλον πρόβλημα του chipset ή μέρος πχ του πρωτοκόλου UASP που βαρέθηκαν να υλοποιήσουν;
Problem Reproduction
Για να το δοκιμάσει κάποιος σίγουρα:
1) Κάνεις εναν spare δίσκο ως encrypted partition με VeraCrypt & κανεις mount to VC partition
2) Βάζεις το Laptop/PC σε sleep mode. Πρέπει να μπει και ο δίσκος σε sleep mode (τον ακους που κλείνει)
3) Όμως οταν το Laptop ξυπνήσει, πρέπει να ξυπνήσει και ο δίσκος αυτόματα και το VC partition να ειναι ακόμα mounted.
Εδώ αποτυχνανουν τα περισσότερα, ο δίσκος έχει κάνει disconnect/reconnect, όλα τα file handles έχουν πεθάνει και μπορεί να χάσεις δεδομένα! Εγώ χάνω το mounted VC partition και ότι έχω ανοικτό απο εκείνο το δίσκο, αλλά και χωρίς VC μπορεί να έχεις πχ ανοικτό project στο PhotoShop ή ότι άλλο, και ξαφνικά χάνεις τα πάντα! Αισχρό και απαράδεκτο εν έτη 2024!
Όποιος μπορεί να δοκιμάσει το δικό του, και να μας πει αν δούλεψε ή όχι, ας το κάνουμε αυτό ενα thread ξεκαθαρίσματος!
Λειτουργούν ΣΩΣΤΑ
https://www.amazon.de/-/en/dp/B0759567JT?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
Λειτουργεί τέλεια (έχω 2 ίδια, το ένα έχει brand Inateck ~8ετίας το άλλο αγορασμένο Οκτ 2024 από Amazon με brand Sabrent αλλά είναι ολόϊδια. Δεν υπάρχει Ελλάδα όσο έψαξα!)
ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΩΣΤΑ
Ugreen Docking Station για 2 Σκληρούς Δίσκους SATA 3.5" / 2.5" με σύνδεση USB 3.0 (50857)
Δοκιμάστηκε, failed και επεστράφη
Δοκιμάστηκε, failed και επεστράφη