Καλησπέρα σε όλους. Θέλω αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο πως μπορώ να πιώ στο σπίτι μου καφέ σαν της καφετέριας. Έχοντας στο σπίτι μια Izzy 6823 Barista Μηχανή Espresso 850W Πίεσης 20bar

Η σκέψη μου είναι να μπω στην διαδικασία να αγοράσω ένα καλό μύλο τύπου (Sage Smart Grinder Pro Black Stainless Steel Ηλεκτρικός Μύλος Καφέ 165W με Χωρητικότητα 450gr και 60 Επίπεδα Άλεσης) μία μηχανή esprersso τύπου Gaggia New Classic (2019) SB Μηχανή Espresso 1300W Πίεσης 15bar ή κάτι σαν και αυτήν και μια φραπιέρα τύπου Artemis Επαγγελματική Φραπιέρα MIX-2010 Economy Black 350W με 2 Ταχύτητες.
Αυτή είναι η σκέψη μου και θα ήθελα σας παρακαλώ αν μπορεί κάποιος που να γνωρίζει πραγματικά αν αξίζει έτσι όπως το σκέφτομαι ή είναι όλο αυτό υπερβολικό και έχει να μου προτείνει κάποια άλλη λύση;;;
Ευχαριστώ πολύ εκ τω προτέρων !!

1 Reply

• Καλησπέρα,
    Θεωρώ πως ωραία το έχεις σκεφτεί όσο αφορά την μηχανή και την φραπιερα, βέβαια θα πρότεινα μια μηχανή στα 20 bar. Η ένστασή μου είναι αποκλειστικά σχετικά με τον μύλο, το θεωρώ καθαρά σπατάλη μιας και αν πάρεις την μηχανή και βρεις ανάλογα τα γραμμάρια που χωράει το κλείστρο και τον χρόνο εκχύλισης που θα χρειαστεί, τον σωστό βαθμό άλεσης καλύτερα να αγοράζεις αλεσμένο τον καφέ που θέλεις καθώς δεν θα χρεωθείς την άλεση από κάποιο καφεκοπτειο τύπου coffee island και επιπλέον διαθέτουν πολλά χαρμάνια όπως και μονοποικιλιακους(έχω την εντύπωση πως ισχύει και για τα coffee berry) . Ούτως ή άλλως θα αγοράζεις καφέ σε κόκκους για να τον αλέσεις, ποιος ο λόγος να έχεις και μύλο να συντηρήσεις, να καθαρίζεις να προσέχεις αν θα βάλεις κάποιον αρωματικό κλπ κλπ;;; Πολλή φασαρία για το τίποτα εφόσον μπορείς να παίρνεις από καφεκοπτεια φρέσκο αλεσμένο καφέ στην τιμή που έτσι κι αλλιώς θα τον αγόραζες. (Για κρύο καφέ αφρογαλα να παίρνεις γάλα αν βρεις με 0% αλλιώς με τα χαμηλότερα και να προσθέτεις παγακι όσο το χτυπάς αλλιώς δεν θα πήξει ποτέ).