αυτα δεν καμια σχεση με τα κανονικα ακουστικα! αυτα απλα ενισχύουν τους ηχους ολους τουςν ηχους και την φασαρια! τα κανονικά ομως ενισχύουν συγκεκριμενες συχνοτητες εκει που δεν ακους, πχ ανεβαζουν 1000 φορες ενα ηχο που δεν ακους και κατεβαζουν 1000 φορες ενα ηχο που ακους και δημιουργουν ισορροπία, επισης αφαιρούν περιττούς ηχους και ρυθμίζονται ανάλογα το ακούογράμμα σου.
Σε άλλεσ χωρες οι τιμές που επιδοτούντε συνήθως από τους οργανισμούς ιατρικής περίθαλψης ή κάποιο κρατικό φορέα φτάνουν να στοιχίζουν μέχρι 3.000 και 4.000 ευρω. Κατανοητό. Πρε΄πει να πληρωθεί ο κατασκευαστής, που τα φτειάχνει ο έμπορος που τα πουλά (συνήθως δικτυωμένος με) ο ορυλάς, που τα συνταγολογεί, ο audiologos (ναι υπάρχει το επαγγελμα όπως ο παθολόγος ή ο καρδιολογος) και είναι συνήθως και πωλητής, ε να μην πάρει κάτι και ο ΕΦΚΑ-λογος και ο δημοσιουπαλληλογος που εγκρίνει τη δαπάνη? Εις υγείαν των κοροϊδων!
Μετά από κάποια δοκιμή δεν μπορώ να πω πως κάνει θαύματα, αλλά μια ενίσχυση στον από έξω ήχο επιπλέον δίνει. Όχι ποιοτικά τόσο καλή, σφυρίζει αν δεν εφάπτεται τελείως στο αυτί, απλά αξιοπρεπή για τα λεφτά που δίνεις θα έλεγα.
Αυτή ακριβώς είναι και η δική μου απορία καθόσον είναι μια υπερβολικά μεγάλη διαφορά τιμής. Είναι μήπως περιορισμένων χρήσεων? Αν μπορεί να απαντήσει κάποιος υπεύθυνα. Ευχαριστώ!
έχω ακουστικά από τα ακριβά, ο κατασκευαστής παίρνει μετρα και φτιάχνει τα ακουστικά ειδικά για το αυτί του κάθε πελάτη. επίσης υπάρχουν προγράμματα που ρυθμίζει ο κατασκευαστής, όσο συχνά θέλεις, ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη.
Πίσω από τα όλα τα "ακριβά" ακουστικά της αγοράς υπάρχει συμφωνία κοινή συμφωνία των κατασκευαστών να πουλάνε γήϊνη (ψηφιακή) τεχνολογία σε εξωγήϊνες τιμές (μάλλον εκμεταλλεύονται τη δυνατότητα επιδότησης του υπουργείου υγείας). Και αυτό ισχύει παντού σε όλον τον κόσμο. Κάθε κατασκευαστής λέει τα δικά του (το δικό μου έχει μοναδικά χαρακτηριστικά κλπ.) και επιβάλλεται οπωσδήποτε προσωπική δοκιμή πριν την αγορά. Το πρόβλημα είναι ο χρήστης που θα φορέσει ακουστικά για πρώτη φορά με τι θα συγκρίνει το αποτέλεσμα; με τους ισχυρισμούς του εμπόρου που μιλάει για φυσικό ήχο; :) Και που ξέρει εκείνος τι ακούω εγώ; :) Αφήστε, πονεμένη ιστορία...
Δεν υπάρχουν ''φθηνά" ακουστικά με τιμές 30-150 Ευρώ. Είναι απλά ενισχητές του ήχου που υπάρχει στο περιβάλλον, αυστηρά αναλογικά και κατά βάση κατασκευασμένα στην Κίνα (χωρίς να θέλω να θίξω καθόλου τη χώρα προέλευσης) και συνήθως δύσκολο να βρεις ανταλλακτικά εάν και εφόσων χρειαστείς. Το κυριότερο, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, να προκαλέσουν περαιτέρω απώλεια ακοής.
Τα φθηνά (μέχρι 150 ευρώ) δεν είναι ακουστικά στο τέλος της ημέρας, αλλά ενισχυτές ακοής.
Τα ακουστικά, είναι επώνυμα και πλέον όλα ψηφιακά. Δουλεύουν με την ακοή που έμεινε, ενισχύουν τον ήχο σε καθορισμένες συχνότητες στις οποίες έχει απώλεια ακοής ο χρήστης, έχουν φίλτρα περιορισμού του θορύβου και πολλά άλλα. Κρατούν σε εγρήγορση το ακουστικό νεύρο περιορίζοντας την πιθανότητα περαιτέρω απώλειας.
Δεν είναι περιέργο κάτι που κοστίζει π.χ. 1000 να έχει ανταγνισμό με τα 50? Έχει όμως και ακουστικά που είναι 500-700 ευρώ.
Φυσικά, άλλο 50-100 και άλλο 1000 Ευρώ. Πλήρως κατανοητό και σεβαστό.