Προσπαθω να επιλεξω αναμεσα σε ultra wide 29” και curved 27”. Προκειται για προγραμματισμό και εργασιες σχολής και ΑΑΑ παιχνιδια.

Ειμαι αναμεσα σε lg 29wn600 και samsung c27rg50. Καθε σχόλιο θα ηταν χρήσιμο. Ευχαριστω!

3 Απαντήσεις

• 29 ultrawide και Ips

• Θα ήταν καλύτερο να πας σε κάποιο μαγαζί που να έχει εκθεσιακές κυρτές, να δείς ποως σου φαίνονται απο κοντά. Κάποιους τους ζαλίζει και τους κουράζει, άλλους όχι.
    Σα προγραμματιστής, προσωπικά σιχαίνομαι τις κυρτές.

Flat ultrawide ή διπλες flat είναι η πρότασή μου.

• Σαν προγραμματιστής κι εγώ, θα σου πρότεινα ΌΧΙ κυρτή! Δεν με απασχολεί αν τελικά θα πάρεις/πήρες (καθώς απαντώ και μετά απο λίγες μέρες) την lg που αναφέρεις, αλλά όχι curved! Και θα σου εξηγήσω γιατί. Oι κυρτές οθόνες χρησιμοποιούν VA panels, αυτό σημαίνει ότι ναι! έχουν τέλεια αντίθεση μεταξύ φόντου (ειδικά άμα είναι dark) και γραμμάτων (πράγμα που ναι σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να γράφει με τις ώρες χωρίς να τον ενοχλεί το κάπως μπλε/κίτρινο φως που βγάζουν οι άλλες οθόνες με IPS panel) αλλά δυστύχως όμως υπάρχει παράλληλα κι ένα μεγάλο μειονέκτημα. Χωρίς να υπολογίζω τυχόν μοντέλα εξαιρέσεις, τα VA panels έχουν έντονο ghosting, ακόμα και με πολλά Hz ή χαμηλούς gtg response time. Πράγμα που σημαίνει ghosting κατά το scroll, το οποίο δυσκολεύει πολύ το διάβασμα των γραμμάτων που βρίσκονται σε κίνηση (τυγχαίνει πολλές φορές να γίνονται και ένα με το background). Τουλάχιστον αυτά γνωρίζω και αυτή την εμπειρία έχω.

Οπότε ναι... Πάρε καλύτερα την Lg!
    (εξάλου πιστεύω ότι το multitasking της ultra wide θα σου είναι πιο χρήσιμο από ότι η "εμπειρία" της curved)