Μπαταρίες UPS

Ερωτήσεις στην κατηγορία Μπαταρίες UPS (6)

Κάνε μια ερώτηση

Εχω ενα UPS της APC ( BACK-UPS 950) . To ανοιξα για να δω τον τυπο της μπαταριας αλλα πανω στην μπαταρια δεν λεει. Τι μπαταρια πρεπει να παρω? Μπορω να βαλω πιο δυνατη η θα εχω προβλημα? Ειναι 950VA.

4 Απαντήσεις

• Έχω το ίδιο UPS. Η εργοστασιακή είναι η LEOCH DJW12-9.0, δηλ. 12 V 9 Ah. Η χωρητικότητα των 9Ah είναι η πιο μεγάλη σε αυτές τις διαστάσεις (150 x 94 x 65 mm).

Αν θες να βάλεις μεγαλύτερης χωρητικότητας (12 Ah), θα πρέπει να την βάλεις πλαγιαστή (χωράει ακριβώς ανάμεσα στις βυθισμένες φωλιές για τις βίδες), αλλά έχοντας πρώτα σπάσει / λιμάρει εσωτερικά το πλαστικό. Με 12Ah έχει διαστάσεις 151 x 95 x 94 mm.

Δε στο προτείνω. Βάλε καλύτερα μια 9άρα του εμπορίου ή μια των 7.2 Ah που φαίνεται να είναι πιο ετοιμοπαράδοτες γενικά από τις 9άρες.

• συνηθως αυτα τα UPS (950VA) φορανε μπαταρια 12V 9AH - δεν θα σου προτεινα να βαλεις πιο δυνατη - προτιμησε μαρκα QOLTEC κοστιζει 20 ευρω αλλα εχει 2 χρονια εγγυηση

• Συνήθως οι μπαταρίες για APC & EATON ειναι η CSB . Ειναι αξιόπιστες πολύ!!! Αν ψάξεις τον κωδικό που γραφει πάνω στην μπαταρία θα βρεις και την τάση και τα αμπέρ. Αυτή ειναι για εσένα CSB HR1234W

• Η εταιρεία δεν κατασκευάζει μπαταρίες.

Αγοράζει από τρίτους και κολλάει πάνω τους ένα ασημένιο αυτοκόλλητο με όλα όσα θέλει/πρέπει να αναγράφει (το δικό της part number πχ...) επιλέγοντας την πλευρά στην οποία αναφέρεται ο κατασκευαστής. Για ευνόητους λόγους.

Μπορείς να ξεκολλήσεις αυτό το ασημένιο αυτοκόλλητο και να δεις τον κατασκευαστή, το μοντέλο και τα χαρακτηριστικά της. Πολλές φορές μου έχει τύχει να είναι της CSB.