Εχω ενα UPS της APC ( BACK-UPS 950) . To ανοιξα για να δω τον τυπο της μπαταριας αλλα πανω στην μπαταρια δεν λεει. Τι μπαταρια πρεπει να παρω? Μπορω να βαλω πιο δυνατη η θα εχω προβλημα? Ειναι 950VA.
Έχω το ίδιο UPS. Η εργοστασιακή είναι η LEOCH DJW12-9.0, δηλ. 12 V 9 Ah. Η χωρητικότητα των 9Ah είναι η πιο μεγάλη σε αυτές τις διαστάσεις (150 x 94 x 65 mm).
Αν θες να βάλεις μεγαλύτερης χωρητικότητας (12 Ah), θα πρέπει να την βάλεις πλαγιαστή (χωράει ακριβώς ανάμεσα στις βυθισμένες φωλιές για τις βίδες), αλλά έχοντας πρώτα σπάσει / λιμάρει εσωτερικά το πλαστικό. Με 12Ah έχει διαστάσεις 151 x 95 x 94 mm.
Δε στο προτείνω. Βάλε καλύτερα μια 9άρα του εμπορίου ή μια των 7.2 Ah που φαίνεται να είναι πιο ετοιμοπαράδοτες γενικά από τις 9άρες.
Συνήθως οι μπαταρίες για APC & EATON ειναι η CSB . Ειναι αξιόπιστες πολύ!!! Αν ψάξεις τον κωδικό που γραφει πάνω στην μπαταρία θα βρεις και την τάση και τα αμπέρ. Αυτή ειναι για εσένα CSB HR1234W
Αγοράζει από τρίτους και κολλάει πάνω τους ένα ασημένιο αυτοκόλλητο με όλα όσα θέλει/πρέπει να αναγράφει (το δικό της part number πχ...) επιλέγοντας την πλευρά στην οποία αναφέρεται ο κατασκευαστής. Για ευνόητους λόγους.
Μπορείς να ξεκολλήσεις αυτό το ασημένιο αυτοκόλλητο και να δεις τον κατασκευαστή, το μοντέλο και τα χαρακτηριστικά της. Πολλές φορές μου έχει τύχει να είναι της CSB.