Καλησπέρα σε όλους,
Μόλις σήμερα την αγόρασα και εγώ από τον Κωτσόβολο που την έχει στα 129 ευρώ. Την συνέδεσα σχετικά εύκολα με την τηλεόρασή μου (LG 42LS5600) και όντως μπορώ να χειριστώ την μπάρα και με το remote της τηλεόρασης. Βρίσκονται και τα δύο (tv+soundbar) στο σαλόνι μου, ένας χώρος 20-25 τ.μ. το πολύ. Να πώ αρχικά οτι δεν ξέρω από ηχόμπαρες και δεν υπάρχει και κάποια άλλη ρύθμιση να κάνω. Χρησιμοποιώντας την δεν είδα και κάποια διαφορά... Συγκεκριμένα όταν απομόνωσα ήχο της TV (ήχος μόνο από μπάρα) ο ήχος ήταν normal σαν της τηλεόρασης. Όταν απομόνωσα την μπάρα (ήχος μόνο από TV) όταν ανέβασα την ένταση στο 100% ήταν αρκετά πιο δυνατά από τον ήχο της μπάρας. Του στύλ της μπάρας ήταν 70% του ήχου της TV. Όταν πια τα έβαλα να παίζουν ταυτόχρονα, εκτός οτι παρατήρησα μια ελάχιστη διαφορά συγχρονισμού κατάλαβα οτι η ένταση του ήχου της TV από μόνος του ήταν σαν να λέμε 10/10 και μαζί με την μπάρα να πήγαινε 11/10 και όχι κάτι αναγνωρίστιμο πχ 15/10 ή 20/10 δηλαδή να μου το διπλασιάσει. Δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος ή εάν παίζει να έχει ελάττωμα η μπάρα. Απλά ΟΚ δεν την πήρα αντί για home cinema 5.1 αλλά αυτό που διαπιστώνω (καμία ουσιαστική μεταβολή) με ανησυχεί και με απογοητεύει.
Γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω να με βοηθήσει? Ευχαριστώ πολύ. Γιάννης
3 Kommentare
Ευχαριστώ για την απάντηση και το ενδιαφέρον σου. Έχεις δίκιο οτι φαίνεται περίεργο. Το πρόβλημά μου είναι οτι απλά συνδέοντάς την η ένταση της εξόδου του ήχου από την μπάρα είναι αρκετά χαμηλότερη από αυτή του μέγιστου της τηλεόρασης. Διαβάζοντας το εγχειρίδιο, αναφέρει 1 ρύθμιση για την έξοδο της τηλεόρασης (εξωτερικό ηχείο (οπτική)) αλλά εμένα η LG τηλεόραση μου δεν έχει αυτή την επιλογή. Κάτι που όντως είναι περίεργο. Ψάχνοντας στο ιντερνετ, βρήκα ένα 2ο manual (ίσως είναι το μεγαλύτεερο συνοδευτικό βιβλιαράκι) και εκεί έλεγε οτι "αν δεν έχετε ρυθμίσεις κτλ.." (που αυτό το λένε από την αρχή ρε παιδιά της LG!) οπότε και έκανα 2 ρυθμίσεις. Το ένα ήταν η προεπιλογή στο night off που έχει και κάτι άλλο στην τηλεόραση. Και πάλι όμως τίποτα. Στου πατέρα μου τη τηλεόραση (που έχει διακριτές αυτές τις ρυθμίσεις) αρχικά δεν έπαιξε - έπαιξε με περιορισμένη έξοδο όπως και σε εμένα- αλλά κάνοντας κάτι σαν 'αντιστάθμιση ή εξισορρόπηση' του ήχου (τυχαία το διάβασα στα settings της άλλης) όντως το output έφτιαξε. Εγώ δεν έβρισκα άκρη. Πήρα το support της LG (πολύ εξυπηρετικοί και μπράβο τους). Μη βγάζοντας άκρη και εκεί αλλά λέγοντάς μου όλες τις ρυθμίσεις που έκανα, απλά μου ανέφεραν να ανεβάσω το woofer γιατι λέει όσο ανεβάζεις το woofer, τότε θα μπορείς να ανεβάσει περισσότερο τη μπάρα (...). Το δοκίμασα και αν και δεν ανέβηκε παραπάνω η μπάρα, βελτιώθηκε η έξοδος. Το woofer 'δίνει' και τουλάχιστον καταλαβαίνω παραπάνω. ΣΕ καμία περίπτωση όμως δε φτάνει το full της μπάρας που τεσταρα με το demo τραγούδι που έχει μέσα (πατώντας παρατεταμένα για καμιά 10αριά δευτερόλεπτα το "F").
Θεωρώ οτι η μπάρα είναι τρομερή. Το θέμα που αντιμετωπίζω έχει να κάνει με τη τηλεόρασή μου (αφού αλλού -αν και όχι με τη μία- παίζει με επιτυχία). Θα το ερευνήσω κι άλλο και βλέπουμε.
Ευχαριστώ,
Φιλικά, Γιάννης
ΥΓ: Το HDMI arc έπαιξε (στη τηλεόραση του πατέρα μου) με τη μια όμως. Χωρίς extra ρυθμίσεις χωρίς τίποτα! Μακάρι να είχα arc. Θεωρώ θα ξεμπέρδευα!
Είναι κρίμα να μην μπορείς να απολαύσεις την ηχομπάρα, επειδή είχες την ατυχία η τηλεόρασή σου να μην έχει έξοδο για σύνδεση με καλώδιο οπτικής ίνας. Πότε αγόρασες την τηλεόρασή σου; Όταν αγόρασα τη δική μου πριν 8 (ίσως και 9) χρόνια, δεν ήξερα τίποτα γι΄αυτήν τη λειτουργία και δεν ήξερα καν αν στο πίσω μέρος της υπάρχει αυτή η έξοδος. Απλά στάθηκα τυχερός. Ούτε για το HDMI arc ήξερα. Από ΄σένα το έμαθα και είδα ότι έχει τέτοια θύρα η τηλεόρασή μου.
Όσο για την ποιότητα και τις δυνατότητες της ηχομπάρας, δες 2 βίντεο που ανέβασα στο YouTube. Περιλαμβάνουν τρέιλερ ταινιών, μετάδοση από το κινητό μου μέσω bluetooth μόνο του ήχου από τα βίντεο του YouTube και μετάδοση μουσικής που έχω αποθηκευμένη στο κινητό μου. Όπως αναφέρω και στα σχόλια, ο ήχος που ακούγεται στα 2 βίντεο δεν έχει πολλή σχέση με τον πραγματικό, αφού το μικρόφωνο της κάμερας δεν μπορεί να τον καταγράψει τόσο πιστά, όπως αυτός ακούγεται στο αυτί μας μέσα στο σαλόνι. Επίσης, να πω ότι η ένταση της ηχομπάρας κατά την καταγραφή των βίντεο ήταν πολύ υψηλή. Δεν μπορείς να βλέπεις τηλεόραση και να ακούς μουσική με τόσο δυνατό ήχο για πολλή ώρα. Στις ταινίες είναι καλό να ανεβάζουμε λίγο την ένταση (είναι απόλαυση), αλλά μην τρελάνουμε και τους γύρω μας.
Να είσαι καλά!
Κώστας
Καλησπέρα, δεν είπα οτι η τηλεόρασή μου δεν υποστηρίζει optical out! Υποστηρίζει κανονικά. Το θέμα είναι οτι παρότι την έχω συνδεδεμένη την μπάρα, όταν παίξω ήχο μόνο από την TV έστω οτι ο ήχος είναι στο 100%. Όταν απομονώσω και παίξω μόνο τη μπάρα, ο ήχος είναι κάτι σαν το 70% της TV. Με αποτέλεσμα να αναρωτιέμαι τι αγόρασα εφόσον ουσιαστικά δεν μπορώ να αυξήσω την έξοδο του ήχου (για ταινίες κυρίως που το ήθελα). Βλέποντας το manual (το βασικό που έχει το προϊόν) λέει για ρύθμιση "έξοδος ήχου (οπτική ίνα)" ή κάτι τέτοιο. Η TV μου είναι το Μοντέλο LG45LS5600 και την αγόρασα πιν 4 χρόνια κάπου. Δεν έχει ARC. Οπότε μίλησα με LG service και μου είπαν οτι πρέπει να είναι συμβατά με τη μία αφού είναι και τα 2 LG. Μου είπαν κάποιες 'δευτερεύουσες' ρυθμίσεις (τις βρήκα και εγω στο internet) και συγκεκριμένα μια ρύθμιση στην TV και στην μπάρα: η ρύθμιση για νύχτα να είναι off (night off). Με αυτά θεωρητικά θα έπρεπε να παίζει. Όχι όμως. Μετά στο sevice, μου είπε να ανεβάσω και το woofer γιατί λέει έτσι μπορείς να ανεβάσει περισσότερο την έξοδο του ήχου (...). Το δοκίμασα και απλά ανέβηκε λίγο παραπάνω. Δηλαδή αυτό που λές εσύ οτι "δεν ανεβάζεις τόσο πολύ τον ήχο γιατί ενοχλείς" ε εμένα δεν το κάνει κάν. Δηλαδή και max να την έχω δεν θα γίνει και ο χαμός ο ίδιος. Απλά θα είναι δυνατά η τηλεόραση. Μέχρι εκεί. Για να καταλάβεις καλύτερα, όταν έπαιξα το demo τραγούδι που έχει (παρατεταμένο πάτημα του "F" επί της μπάρας) ο ήχος στο μουσικό κομμάτι ναι ήταν πολύ δυνατός. Οπότε η μπάρα δουλεύει. Το σήμα ήχου από την TV είναι λες και βγαίνει περιορισμένο και η μπαρα το ανεβάζει αλλά χωρίς να το κάνει πολύ δυνατό. Θεωρώ πως η μπάρα δεν έχει θέμα. Τώρα γιατί η TV μου δεν υποστηρίζει αύξηση της εξόδου ήχου του σήματος ήχου από την TV δεν μπορώ να το καταλάβω. Ίσως την πάω για service Και βρεθεί κάτι εκεί. Πάντως ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και το χρόνο σου. Ελπιζω να βοηθήσει και κανένα άλλο το συγκεκριμένο post!