Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Heralt

Χαίρετε, Σκεφτομαι να την πάρω για Xiaomi mi8 Lite, Ωστόσο θα ήθελα τα φώτα σας πρώτα.
1. Ποια η διαφορά της microSD από microSDXC? Το mi8 lite παίρνει το πρώτο σίγουρα, για την XC δεν γνωρίζω!
2. Θα μπορούσε κάποιος παρακαλώ να μου εξηγήσει τι σημαίνουν το εκάστοτε από τα χαρακτηριστικά : Bus Speed: UHS-I Speed Class: 10 UHS Speed Class: U3 Video Speed Class: - Application Class: - Ταχύτητα Ανάγνωσης: 100 MB/s Ταχύτητα Εγγραφής: 90 MB/s Η χρήση για την οποία την θέλω είναι, α) να αποθηκεύονται φωτό και βίντεο από την κάμερα, και β) να περναω δεδομένα εφαρμογών όπως επεισόδια απο το Netflix, Φωτογραφίες, Manga, Anime, Παιχνίδια για emullator και άλλα παρόμοια!!!
Ευχαριστώ

Όνομα χρήστη

2 Απαντήσεις

kdanos13

Για να απαντηθούν τα ερωτήματά σου:

1. Οι απλές SD/microSD φτάνουν μέχρι 2 GB χωρητικότητα, οι SDHC/microSDHC (HC = High Capacity) είναι από 4 έως 32 GB και τέλος οι SDXC/microSDXC (XC = eXtended Capacity) είναι από 64 GB έως 2 ΤΒ (θεωρητικά). Tο κινητό σου υποστηρίζει μέχρι 256 GB, συνεπώς αν θες πάνω από 64 GB κάρτα θα πας αναγκαστικά σε microSDXC γιατί δεν υπάρχει απλή microSD ή microSDHC 64 GB.

2. Bus Speed: UHS-I σημαίνει θεωρητικά έως 104 ΜΒ/s, ενώ UHS-II έως 312 ΜΒ/s, αν υποστηρίζεται ταυτόχρονα από την κάρτα και τη συσκευή.
    Speed Class: το 10 σημαίνει ότι η ελάχιστη ταχύτητα εγγραφής είναι 10 ΜΒ/s .
    UHS Speed Class: U1 = 10 ΜΒ/s, U3 = 30 ΜΒ/s ελάχιστη ταχύτητα εγγραφής.
    Video Speed Class: το V10 σημαίνει 10ΜΒ/s, V30 σημαίνει 30ΜΒ/s κλπ.
    Application Class: Εσένα δε σε αφορά, είναι σχετικό με το πόσες "εντολές" μπορεί να εκτελέσει μια εφαρμογή αν την έχεις μεταφέρει στην microSD.
    Ταχύτητα Ανάγνωσης: 100 MB/s, σημαίνει ότι θεωρητικά διαβάζει μέχρι 100 ΜΒ το δευτερόλεπτο. Συνήθως τη μέγιστη ταχύτητα την επιτυγχάνεις σε μεγάλου μεγέθους αρχεία.
    Ταχύτητα Εγγραφής: 90 MB/s, σημαίνει ότι θεωρητικά γράφει μέχρι 90 ΜΒ το δευτερόλεπτο. Συνήθως τη μέγιστη ταχύτητα την επιτυγχάνεις σε μεγάλου μεγέθους αρχεία.

Επειδή τη συγκεκριμένη κάρτα, Samsung Evo Plus microSDXC 128GB U3, την έχω, πιάνει τις ταχύτητες που αναγράφει (δες και την αξιολόγησή μου) και θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες επιλογές από άποψη απόδοσης-τιμής για τη χρήση που τη θέλεις.

2 Σχόλια

Heralt

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις προτάσεις και το χρόνο σας! :D Να 'στε καλά!
Κάτι ακόμα, εάν δεν έχει Application Class, δεν θα μπορώ να εγκαθιστώ κάποια εφαρμογή στη κάρτα (για να αφήνω ελέυθερο χώρο στη μνήμη της συσκευής)? Δεν θα την διαβάζει?

Όνομα χρήστη
pchrono

Η παρακάτω λίστα περιέχει προτάσεις από Ελλάδα, αλλά και από εξωτερικό.

UHS-II για μέγιστες επιδόσεις
Αν θέλουμε το καλύτερο που κυκλοφορεί, θα πρέπει να βάλουμε και το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη.

Οι κάρτες UHS-II είναι οι ακριβότερες της αγοράς, και όχι άδικα.

Προφανώς, δεν θα πάρουμε κάρτα UHS-II για να τη βάλουμε σε κινητό τηλέφωνο, γιατί πολύ απλά δεν τις υποστηρίζουν. Έχει νόημα να κοιτάμε τέτοιες κάρτες μόνο για καταγραφή 4K βίντεο, κι αυτό σε 60fps και πάνω.

Θεωρούμε, επίσης, ότι αν πάμε σε UHS-II, προφανώς μας ενδιαφέρουν και μεγάλες χωρητικότητες, από 64GB και πάνω.

Με γνώμονα τα παραπάνω, προτείνουμε:

64GB

Lexar SDXC UHS-II U3 C10 64GB 99,99€

SanDisk microSDXC UHS-II U3 64GB 129€

128GB

SanDisk SDXC UHS-II U3 C10 128GB 299€

SanDisk microSDXC UHS-II U3 128GB 249€

UHS-I Α1 για χρήση σε κινητά
Αν ψάχνουμε για αγορά SD κάρτας για smartphone, αυτές είναι οι κατηγορίες που μας ενδιαφέρουν για τη μέγιστη απόδοση. Οι τιμές τους στην Ελληνική αφορά ξεκινούν από 0.34€ ανά GB.

Προφανώς, κοιτάμε στην κατηγορία microSD, καθώς αυτό είναι το πρότυπο που υποστηρίζουν τα κινητά σήμερα.

Ανάλογα με τη χωρητικότητα, προτείνουμε τα παρακάτω μοντέλα.

32GB: SanDisk microSDHC U3 V30 A1

64GB / 128GB / 256GB: SanDisk Extreme microSDXC C10 U3 V30 A1

UHS-I U3 ή V30 και πάνω για γενική χρήση
Σε αυτήν την κατηγορία θα βρούμε τις πιο VFM κάρτες, όσον αφορά την αναλογία τιμής ανά GB, αλλά και από άποψη ταχύτητας.

Αυτές οι κάρτες θα μας καλύψουν για χρήση σε κινητά, κάμερες, και γενικά στο 90% των περιπτώσεων, αν δεν ψάχνουμε κάτι πιο εξειδικευμένο.

SD

32GB: SanDisk SDHC UHS-I C10 U3

64GB: SanDisk SDXC UHS-I C10 U3 V30

128GB: SanDisk Extreme Pro SDXC UHS-I C10 U3 V30

256GB: Sandisk Extreme Pro SDXC UHS-I C10 U3 V30

microSD

16GB: SanDisk Extreme PLUS C10 U3 V30

32GB: Toshiba Exceria UHS-I U3

64GB: Samsung EVO UHS-I C10 U3

128GB: Samsung EVO UHS-I U3

UHS-I U1 ή V10
Όπως προείπαμε, δεν προτείνουμε αγορά SD κάτω από U3. Έχουν σημαντικά χαμηλότερες ταχύτητες, χωρίς μεγάλο κέρδος στην τιμή.

Παρ’ όλα αυτά, για απλό αποθηκευτικό χώρο, και μόνο αν είναι απόλυτη ανάγκη να γλιτώσετε μερικά παραπάνω ευρώ, μπορείτε να επιλέξετε κάποια από τις παρακάτω.

16GB: Transcend microSDHC C10 U1

32GB: Samsung EVO Plus microSDHC C10 U1

64GB: Kingston microSDXC C10 U1

128GB: Kingston Canvas Select SDXC C10 U1

256GB: Kingston SDXC C10 U1

Αγορά SD και microSD κάτω από U1 / V10 / Class 10
Δεν μπορούμε να προτείνουμε αγορά SD κάρτας με αυτές τις προδιαγραφές, γιατί δεν μπορούμε να φανταστούμε κανέναν να τις χρησιμοποιεί τη σήμερον ημέρα.

1 Σχόλιο

Heralt

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις προτάσεις και το χρόνο σας! :D Να 'στε καλά!

Όνομα χρήστη