είμαι ανάμεσα σε rx580 8gb xtr aorus με 1060 gtx 6gb xtrime gaming,αλλά είμαι μπερδεμένος :/
See in detail the terms of use for the Product Questions
2 Replies
Η rx 580 είναι ποιο γρήγορη στα καινούργια παιχνίδια, επίσης έχει αποδειχθεί ότι οι amd κάρτες είναι ποιο future-proof,τα προβλήματα που είχαν οι amd με τους drivers ειναι παρελθόν με τους crimson....
το μόνο πρόβλημα είναι η κατανάλωση,μιλάμε για μια διαφορά στην χειρότερη 60watt ολική του συστήματος με την 580 απο μια 1060 αλλα σε κανονικες συνθήκες πιστευω ειναι ακομα μικρότερη.
Η RX 580 εχει 256 bit με 8gb και η 1060 192 bit με 6gb... Και εγω ψαχνω να αγορασω αλλα κανω υπομονη για Vega μηπως και αλλαξουν τα παντα, 1-2 μηνες υπομονη ακομα πιστευω... Αλλα αμα βιαζεσαι παρα πολυ καλυτερα την RX 580 . Και εγω αν αγορασω τωρα και βγει η Vega το καλοκαιρι και πεσουν και αλλο οι τιμες απο αυτες εδω και της Nvidia θα ξενερωσω.... oποτε περιμενω :)
6 Comments
Παιδιά για δυο rx580 (crossfire δηλαδή) τι τροφοδοτικό θέλω για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου;
το σύστημά μου είναι:
cpu ryzen 5 1600
mb asus prime x370 pro
g.skill tridentz rgb 16gb
έχω ένα τροφοδοτικό 10ετίας και θέλει αλλαγή..
Με δυο rx580 θα παίζω σε 2Κ ή 4K άνετα; (προς το παρόν έχω 1080p μόνιτορ αλλά σε κάνα χρόνο θα το αλλάξω)
μην πας σε 580 πηγαινε σε 1080gtx ή περίμενε 3 βδομάδες την VEGA ιδια τιμή θα σου βγει,μακριά απο crossfire/SLI δεν αξίζει....
VEGA rX 580 θα λέγεται; Δεν τη βιάζομαι οπότε μπορώ να την περιμένω. Μπορείς να μου στείλεις κάνα άρθρο να διαβάσω γιατί δεν αξίζει το SLI/CROSSFIRE; έχω να ασχοληθώ χρόνια και έχω χάσει επεισόδια.. :p
Το πιο σημαντικό! πόσα watt τροφοδοτικό θέλω με την vega; θέλω να έχει ένα περιθώριο και για 2η κάρτα.. (που δεν νομίζω να βάλω,αλλά να είναι future proof).
http://wccftech.com/amd-radeon-rx-vega-cards-reportedly-launching-june-5th-lineup-includes-3-skus-priced-at-599-499-399/
το site αυτό δεν είναι από τα ποιο σοβαρά ΑΛΛΑ τελευταία σχεδόν αλλα τα rumours για Amd του έχουν βγει σωστά ,πιστεύω οι gaming κάρτες θα αργήσουν κιαλλο για Ιούλιο-Αυγουστο και θα βγάλουν τις proffesional τον Ιουνιο........
τώρα το θέμα του crossfire είναι σχετικά εύκολο.... όλα τα benchmarks που έχω δει είναι κατηγορηματικά εναντίων του παράδειγμα με τις 480: https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/RX_480_CrossFire
με τις 580 ίσως ειναι ενα 10% καλύτερα αλα και πάλι δεν συμφέρει γιατί θα έχεις και προβλήματα stuttering (έχουν μειωθεί αλλα ακομα υπάρχουν )+μεγαλύτερη κατανάλωση.
οταν βγει vega πριν βάλεις crossfire ψάξε κατα πόσον τρώει bottleneck γιατι αναγκαστικά θα παίζεις σε 8X+8X συστοιχία αντι για 16Χ+16Χ με την μητρική που έχεις
Πιστεύω με 700watt+ εισαι καλυμμένος για vega.
Ωραία άρθρα. Σε ευχαριστώ.
Υπάρχει μητρική σε am4 socket που να παίζει χ16 και στις 2 pcie;
Αν είναι έτσι,έπρεπε να πάρω μια Β350 και τη διαφορά να την έδινα στην καρτούλα.
Πόσα watts τροφοδοτικό πιστεύεις ότι θέλω για μια Vega;
δυστυχώς η πλατφορμα r7/r5/r3 των ryzen που παίζουν σε χ370 b350 a320 ολες εχουν στην καλύτερη crossfire 8x8x γιατι εχουν μονο 24 pci-e lanes,το ιδιο και οι ιντελ με το chip z170/z270 (για να μην παρεξηγούμε το 16χ+16χ ειναι λιγο overratted και οι διαφορές ειναι μικρές απο 8χ8χ αλλα δεν ξέρω τι θα παίζει με την vega σε αυτο το θέμα.)
για να πας σε 16x+16x οι τιμές ξεφευγουν για ιντελ θες Χ99 μυτρικη + to cpu και τις amd τωρα θα βγουν οι Χ399 μητρικές,με τιμές φωτιά φυσικα!
Για vega πιστεύω για μια κάρτα με ενα 700αρι psu εισαι οκ αμα ειναι καλό.