Παιδιά τι πλεονεκτήματα έχει το 4,5 και τι το 5,5
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
4 Απαντήσεις
Θεωρητικά: f=m×a
Μάζα επί ταχύτητα βολής
Το 4.5×386=1.737
Το 5.5×268=1.474
Πρακτικά και εμπειρικά:
Για σκοποβολή και διασκέδαση το 4.5
Για κυνήγι το 5.5 αλλά μέχρι κανένα πουλί η μικρό ζώο τύπου τρωκτικό. Για μεγαλύτερα θηράματα δεν κάνει το αεροβόλο ελατηρίου.
Έχω το gamo big cat 4.5 και το θεωρώ άριστη επιλογή για διασκέδαση
Να θυμάσαι το 50% είναι το όπλο και το 50% η βολίδα που χρησιμοποιείς
Το συγκεκριμένο βγάζει ενέργεια ίση με 24 τζάουλ, σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Δηλαδή από άποψης δύναμης είναι μέτριο προς δυνατό. Δεν ξέρω πόσο ευθύβολο θα είναι με μια βαριά βολίδα 5,5. Καλύτερα να πάρεις το 4,5. Εγώ έχω το gamo g-magnum που βγάζει 40 τζάουλ και πάει αέρας στα 5,5.
Εξαρτάται τί χρήση κάνεις. Αν το θες για σκοποβολή το 4,5 είναι πιο ευθύβολο και ακριβές στις βολές. Η βολίδα φεύγει με μεγαλύτερη ταχύτητα και δεν κάνει καμπύλη. Αν το θες για κυνήγι το 5,5 είναι λίγο πιο αποτελεσματικό. Δεν υπάρχει ουσιαστικά διαφορά, το ίδιο όπλο είναι με διαφορετικό διαμέτρημα. Το ίδιο πιστόνι έχει μέσα. Μεγαλύτερη σημασία έχει η εμπειρία του χρήστη και τί βολίδες χρησιμοποιεί.
Το 5.5 ειναι πιο μεγαλο και κανει μεγαλυτερη ζυμια.Επισης ειναι πιο ευθηβολο. Το 4.5 ειναι πιο μικρο και πηγαινει πιο γρηγορα.Θα σου προτεινα 5.5 γιατι ειναι πολλυ πιο ευθηβολο κανει πολλυ μεγαλυτερη ζυμια και εχει πολλυ περισοτερη ενεργια.Το 4.5 ειναι πολλυ μικρο και οχι τοσο ευθηβολο λογο του μεγεθους του.Το παρασερνει ο αερας και κανει μεγαλυτερη καμπυλι.Το 4.5 δεν κανει τοσο μεγαη ζυμια και εχει πολλυ λιγοτερη ενεργια.Οποτε 5.5 ειναι καλυτερο.Εχω το 5.5 για εμενα και προσφατα πηρα και για τον γιο μου ενα 4.5 και για αυτο μπορω να συγκρινο.Τα πλεονεκτηματα και μιονεκτιματα ειναι τα ιδια σε ολλα τα οπλα.Επισης να ξερεις οτι το συγκικριμενο οπλο ειναι παρα πολλυ καλο.Ειναι παρα πολλυ ευθηβολο σε σχεση με αλλα ακριβοτερα που εχω.Ειναι εργονομικο και ευκολο στην χρυση.Και επειδη εχει συστημα gas ram το οπλο δεν εχει καθολου κραδασμους και ειναι αθορυβο.Και για εναν αρχαριο στα αεροβολα εινα το καλυτερο.
3 Σχόλια
Σε ευχαριστω πολύ πρεπει να ξεσκονίσω λιγο την φυσική
sotiri το 4,5 και το 5,5 ειναι χιλιοστά και όχι μάζα (γραμμάρια ή κιλά) επίσης το 386 και το 268 είναι ταχύτητα σε m/s και όχι επιτάχυνση m/s2 για να γίνει σωστά ο υπολογισμός πρέπει να έχεις το βάρος του εκάστοτε pellet σε γραμμάρια πχ. 0,17 g σε κιλά 0,00017 kg και την ταχυτητα σε m/s που θα την υψώσεις στο τετράγωνο και το αποτέλεσμα που θα πάρεις θα είναι σε Newton. Οπότε F=m*a = 0,00017 * 386 ^2 = 25 Newton ή Joule/m που λέει και ο κατασκευαστής του όπλου.
https://www.gamo.com/en/gamo-black-bear-igt/