Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
menelaos_georgiadis

Εχω το 7590 σε 50αρα VDSL γραμμη του ΟΤΕ και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Προσφατα εφεραν στην οικοδομη μου οπτικη ινα και με εψησε ο ΟΤΕ να συνδεθω σε οπτικη ινα αντι για χαλκο. Για να γινει αυτο μου εστειλε ο ΟΤΕ ενα μοντεμ της ΝΟΚΙΑ (G-010G-R) το οποιο θα υποδεχτει την οπτικη ινα και θα βγαλει εξοδο ethernet η οποια συνδεεται στο WLAN του 7590. Εχω δυο ερωτησεις. Αν συνδεθω με την παραπανω διαταξη με την οπτικη ινα δε χανονται ολα τα πλεονεκτηματα του 7590 σαν μοντεμ? Δηλαδη σταθεροτητα, ταχυτητα κλπ κλπ . Ολα αυτα θα τα καθοριζει το μοντεμακι της ΝΟΚΙΑ που εστειλε ο ΟΤΕ? Και αν αυτο ειναι φτηνιαρικο θα την πατησω? Γιατι ο ΟΤΕ εχει παραδοση να σου στελενει μετριας ποιοτητας μοντεμ. Επισης αν βαλω προγραμμα 300αρι οπτικη θα το σηκωσει το 7590? Γιατι σηκωνει 300αρα γραμμη VDSL με supervectoring(δεν εχω ιδεα τι θα πει αυτο). Μηπως τελικα με συμφερει να μεινω στο χαλκο και να δω αν μπορω να βρω γραμμη VDSL 200αρα ή 300άρα?

Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

jimpapi

Οι απορίες σου εύλογες αλλά χωρίς βάση. Το fritzbox σου θα συνδεθεί με το ont nokia και θα πάρει ίντερνετ μέσω της θύρας wan. Οι ταχύτητες 300 έως και 900 είναι άνετες για το fritzbox. Στο 1 gbps όμως δεν αποδίδει γιατί η θύρα wan είναι 1 gbps οπότε θα παει λίγο παρακάτω. Οπότε με 300 και 500 fiber δεν έχεις πρόβλημα. H σταθερότητα του nokia δεν έχει να κάνει με την τιμή . Η ίνα είναι απείρως σταθερότερη απο το vdsl που θέλει συγχρονισμούς συνεχώς με το dslam (καμπίνα ή καφάο) . Οπότε να βάλεις ίνα χωρίς σκέψη. To wifi έχει βέβαια τους περιορισμούς του. Με wifi 6 (ax) στα 5 ghz οι ταχύτητες του 7590 είναι άριστες και οι υπολογιστές σου θα πετάνε εάν δεν απέχουν πολύ. Αλλιως δε θαχεις μεγιστες ταχύτητες αλλά σιγουρα καλύτερες απο το vdsl 200. Ασε που το κρισιμότερο είναι το latency ή ping. Η ταχυτητα απόκρισης της ίνας είναι 1 -2 ms ενώ του vdsl 10-15 ms. Εάν παίζεις παιχνίδια θα νιώσεις την τεράστια διαφορά. Τέλος παντων το fritzbox το κρατάς γιατί είναι καλό. Η σύνδεση vdsl σταθερή αλλά καλύτερη η σύνδεση fiber μεσω wan. Ελπίζω να βοήθησα!

Όνομα χρήστη