За какво да внимавате

• Пиша въпросите си относно продукта.
  • Избягвам въпроси за наличността, цената и хода на моята поръчка.
  • Защитавам личната си информация и не я публикувам.
  • Не използвам неприлични или обидни изрази.

Вижте подробно условията за ползване за Въпросите за продукта

Всички въпроси
Stelios_Sterkas

Τον εχει καποιος σε καυστηρα πελλετ?Πως συμπεριφερεται εκει?

Потребителско име

2 Отговора

chris_tass88

Τον έχω κι εγώ σε καυστήρα πέλλετ αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι δουλεύει σωστά. Είναι ρυθμισμένος λογικά στο pid slow αλλά παρόλα αυτά ανοιγοκλείνει σχετικά γρήγορα και ο λέβητας πέλλετ δεν προλαβαίνει καν ζεστάνει νερό και να το στείλει σε όλα τα σώματα. Μέχρι να το στείλει ο θερμοστάτης δίνει εντολή να κλείσει και συμβαίνει το ίδιο κάθε λίγο. Αν υπάρχει και κάποιος άλλος με παρόμοιο πρόβλημα ας μου δώσει τα φώτα του.

4 Коментара

Stelios_Sterkas

Μόλις εχθές δοκίμασα πρώτη φορά τον καυστήρα..χρειάσθηκε περίπου 1,5-2 ώρες για να ανεβάσει 1,5 βαθμό στο σπιτι όπου και έδωσε εντολή να κλείσει.Διαμέρισμα 85τμ,ο θερμοστάτης 4-5 μέτρα μακριά από το πιο κοντινό καλολιφερ.Όταν λες κλείνει γρήγορα ποσο απέχεις από αυτό που σου γράφω.;

chris_tass88

Όταν θέλω να ανεβάσω θερμοκρασία στο σπίτι δουλεύει νορμάλ, όπως περιέγραψε κι εσύ, ανοίγει για μεγάλα διαστήματα και όσο πλησιάζει την επιθυμητή θερμοκρασία αρχίζει και κλείνει για να μην ξεφύγει. Οκ μέχρι εδώ. Το θέμα είναι ότι μετά για να τη διατηρήσει ανοιγοκλείνει κάθε 8 λεπτά περίπου για 4 λεπτά. Ε στα 4 λεπτά που μένει ανοιχτός δεν προλαβαίνει ο λέβητας πέλλετ να ανάψει να ζεστάνει και να στείλει οπότε όταν έχει ετοιμάσει νερό λαμβάνει σήμα να κλείσει απτό θερμοστάτη. Στη συνέχεια ο λέβητας πέλλετ (δεν ξέρω αν όλοι λειτουργούν έτσι) μπαίνει σε διαδικασία σβησιματος η οποία διαρκεί κάποια λεπτά, αν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σβησιματος ξαναπάρει εντολή απτόν θερμοστάτη για άνοιγμα προφανώς δεν μπορεί να στείλει νερό εκείνη τη στιγμή. Πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία σβησιματος και σε στιγμή που είναι standby να λάβει εντολή απτόν θερμοστάτη και τότε ααααν προλάβει πάλι να στείλει νερό. Και γίνεται αυτός ο φαύλος κύκλος όλη μερα. Λογικά λειτουργεί σωστά σε συστήματα με έτοιμο ζεστό νερό που υπάρχει άμεση ανταπόκριση. Δοκίμασα να τον βάλω στο 0.5 2P αλλά με 5 sec πάτημα το reset δεν έγινε απλά τίποτα.

Stelios_Sterkas

Φίλε τελικά έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα ,άλλαξα σήμερα το PID που έχει εργοστασιακά σε 1Κ,αν θυμάμαι καλά είναι το P1-0..
καλά είναι όταν πατάς το ρεσετ (με ένα μολύβι παράδειγμα)να βλέπεις έστω και λίγο πλαγια την οθόνη,μπορεί να θέλει και πάνω από 5sec.
Για να αλλάξεις από το 4 ποθ είναι το pid πρέπει να πατήσεις ακόμα μια φορά στιγμιαία το ρεσετ και άρχιζει να αναβοσβήνει όπου με το +,- αλλάζεις τα δεδομένα.

Stelios_Sterkas

από ότι καταλαβαίνω το +,-0,5 πρέπει να το ξεχάσουμε από 1 βαθμό και πάνω…προσωπικά θα ζητήσω από τον μάστορα να αλλάξει και τις ρυθμίσεις του καυστήρα,να πέφτει η ένταση της καύσης στην πρωτη σκάλα 1-1,5 βαθμο πριν την επιθυμητή θερμοκρασία για να αργεί περισσότερο να σβήσει.

Потребителско име
ohaio

Πολύ καλό! Εύκολο στη χρήση άψογα δουλεύει!

1 Коментар

Argiris_Tsigaros

Καλησπέρα παιδιά και εγώ ειχα το ίδιο θέμα κάθε 4 λεπτά ανοίγει και κληνει αλλάξα της ρύθμισης εκεί ΣΤΟ P0 1 αποκατο έχει το 4 το έβαλα στο 2 μετά ENTκαι μια φορά ρησετ .πχ το έβαλα στους 22 έφτασε 23 έσβησε και μετά πήρε στο 21 πιστεύω κομπλέ είναι (λέβητας πυρήνα)

Потребителско име