Αξιζει το υπαρχων ap οσο αφορα το wifi θα παιξει μετα το ont ftth; ευχαριστω
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
3 Απαντήσεις
Τι προτείνεις το ont fritzbox 7530 vs hap ac2 και αν πραγματικά πιστεύεις οτι υπάρχει διαφορά μετά το ont ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου
Ναι, θα παίξει κανονικά. Θα φτιάξεις μέσα στο RouterOS ένα VLAN με ID 835 πάνω στο Ethernet interface που θα έχεις συνδέσει το ONT και πάνω σε αυτό το VLAN θα φτιάξεις το PPPoE client με το username και password της σύνδεσής σου. Δεν είναι κάτι τρομερό σαν Access Point αλλά δεν νομίζω να μη σου αρκεί. Oι περισσότεροι πάντως το αγοράζουν για τις εξαιρετικές δυνατότητές του ως router.
5 Σχόλια
Τι προτεινεις το ont fritzbox 7530 vs hap ac2; Και αν πραγματικα πιστευεις οτι υπαρχει διαφορα μετα το ont ευχαριστω για το ενδιαφερον σου
Με το Fritz μπορείς να έχεις και VoIP τηλεφωνία αν είσαι σε Cosmote και έχει πιο εύκολο interface. Από την άλλη με το MikroTik μπορείς να κάνεις πραγματικά ό,τι φανταστείς σε θέματα παραμετροποίησης δικτύου, αλλά θα πρέπει να το ψάξεις και μόνος σου. Οδηγοί υπάρχουν αλλά ακριβώς επειδή είναι πιο παραμετροποιήσιμο, έχει και πιο περίπλοκο interface. Για την τιμή του είναι πολύ value for money πάντως, ειδικά αν δεν σε ενδιαφέρει η τηλεφωνία. Από άποψη WiFi δεν έχω δουλέψει κάποιο Fritz οπότε δεν μπορώ να τα συγκρίνω.
Grandstream GWN7602 Dual-Band Access Point Wi‑Fi 5 Dual Band (2.4 & 5GHz) Ειναι router access point μπορει να συνδεθει μετα το ont ote ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου περιμενω ενα σχολιο σου να σαι καλα
Βλέπω να διαφημίζεται παντού ως Access Point πιο πολύ και δεν ξέρω αν έχει αυτά που χρειάζονται (VLAN tagging και PPPoE client) για την περίπτωσή σου. Μπορείς ίσως να ρωτήσεις σε κάποιο forum αν ξέρει κάποιος περισσότερα. Επίσης να ξέρεις ότι έχει 1 Gbit θύρα (για σύνδεση με το ONT) και οι άλλες 3 είναι 100άρες. Σε αυτές θα έχεις απώλεια ακόμα και σε 100άρα γραμμή λόγω overhead, δηλαδή θα πιάνει περίπου 90 Mbps και θα «μπουκώνουν» οι buffers του. Δεν συστήνω να πάρεις κάτι με 100άρες θύρες εν έτει 2022.