Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Dedeletos

Μπορεί κάποιος να γράψει τι επιλογές έχουμε στις μνήμες στα 3200 γιατί μέσα από την Asus έχει λίγες επιλογές!

Όνομα χρήστη

4 Απαντήσεις

Όνομα χρήστη
Όνομα χρήστη
Sotis_Von_Merk

Εγώ έβαλα τις Trident Z RGB (F4-3200C16D-16GTZR) σε build με Ryzen5 2600X, με τελευταίο BIOS (4207) από default παίζουν στα 2133MHz. Mόλις ενεργοποιήσεις το DOCP (XMP) παίζουν στα 3200MHz απροβλημάτιστα. Από όσο έχω διαβάσει και σε forum,το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τις GTZB. Γενικά οι Ryzen 2xxxx έχουν μεγαλύτερη συμβατότητα σε μνήμες σε αντίθεση με τους 1xxxx.

Όνομα χρήστη
NickNestor

Μπορείς να δεις και τις λίστες συμβατότητας που δίνουν οι διάφορες εταιρείες που φτιάχνουν μνήμες στις ιστοσελίδες τους. Επίσης στο UserBenchmarks μπορείς να δεις τι έχουν φορέσει σε αυτήν την μητρική άλλοι χρήστες, που μπορεί να μην φαίνονται σε λίστες συμβατότητας, ειδικά για 32GB και άνω συνδυασμούς.

3 Σχόλια

Dedeletos

Τα ψάχνω τώρα όλα αυτά που μου γράφεις και σε ευχαριστώ :) Μπήκα όμως τώρα ας πούμε στην corsair και δεν βγάζει καν να υποστηρίζει χ470 μητρικές στο memory finder (εκτός και αν κάνω κάτι λάθος) και στην G.skill έχει μόνο GFX και GTZRX κωδικούς που περιορίζονται σε 3 μνήμες δηλαδή δεν έχει εύρος!

NickNestor

Επίσης τις παρακάτω χρησιμοποιώ εγώ χωρίς κανένα πρόβλημα:
G.Skill Flare X 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C14D-16GFX)

NickNestor

Οι λίστες έιναι όντως περιορισμένες και δε νομίζω ότι καίγονται να τις κάνουν update. Ο πιο σίγουρος τρόπος είναι να μπεις UserBenchmarks και να βρεις με βάση τις μητρικές, ή με βάση τις μνήμες, ποιοί συνδυασμοί των παραπάνω δουλεύουν και σε τι ταχύτητες.

Όνομα χρήστη