Εχει Onboard Κάρτα Γραφικών ?
Γιατί εδώ στο skroutz λέει "όχι" , αλλά εδώ λέει ότι έχει :
https://www.asus.com/us/Motherboards/ROG-STRIX-X470-F-GAMING/specifications/
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
Εχει Onboard Κάρτα Γραφικών ?
Γιατί εδώ στο skroutz λέει "όχι" , αλλά εδώ λέει ότι έχει :
https://www.asus.com/us/Motherboards/ROG-STRIX-X470-F-GAMING/specifications/
1 Απάντηση
9 Σχόλια
Σωστός !
Με τον ryzen 5 2600X που σκέφτομαι να τη συνδυάσω , λές να μπορεί να παίξει κανένα παιχνίδι ?
(τωρα έχω μια R9 280X που θα την αλλάξω αργότερα). Επίσης σκέφτομαι να τα συνδυάσω με :
G.Skill TridentZ RGB 16GB DDR4-3200MHz CL14 (F4-3200C14D-16GTZR)
ή για ακόμη καλύτερα με :
G.Skill Trident Z 16GB DDR4 CL15 3600MHz (F4-3600C15D-16GTZ) (Kit 2 x 8)
Τι λες αξίζουν τα +400ΜΗz τα επιπλέον € ? Θα μπορέσει να "τραβήξει" και τη cpu πιό ψηλά ?
Ο 2600X για gaming είναι μια χαρά. Εάν γκουγκλάρεις "Ryzen 2 memory scaling" θα δεις ότι οι διαφορές πάνω από τα 3200MHz σε FullHD gaming είναι αμελητέες. Επίσης η κάρτα σου σε FullHD είναι αρκετά δυνατή ακόμη, ειδικά τώρα που θα μπει πάνω σε 2600X. Αν με την αναβάθμιση της κάρτας γραφικών στοχεύσεις και σε 2K gaming οι διαφορές πιστεύω θα είναι σχεδόν ανύπαρκτες.
Η διαφορά κόστους στις μνήμες δεν είναι μεγάλη, αλλά αν το budget είναι περιορισμένο, πάρε τις 3200MHz καλύτερα.
Σ'ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.
Σε ίδια συμπεράσματα είχα καταλήξει και εγώ , αλλά έστω και μια ακόμη γνώμη μετράει !
Κατέληξα στην Asus Rog Strix X470-F Gaming λόγο φίρμας (Asus) και λόγω των 3600ΜΗz που ξέρω ότι δεν θα βοηθήσουν στα παιχνίδια αλλά σε άλλες εφαρμογές που ο 2600X ζορίζεται ... και να αφήσω την Asrock X470 Taichi με τα επιπλέον καλούδια της (8 sata ΙΙΙ port , wifi, bluetooth, extra RGB, κλπ) , συμφωνείς ?
Δεν κάνει τίποτα Dajian.
Η Asus ROG X470-F δείχνει να μην έχει τα προβλήματα που έχουν κάποιες άλλες, με βάση τα Αmazon Reviews. Αν είχα παραπάνω χρήματα μπορεί να προτιμούσα την πιθανότατα αχρείαστη Asus Rog Crosshair VII Hero. Το μόνο που με εκνεύρισε με τη μητρική είναι η λογική ότι πρέπει να αφαιρείς τα προηγούμενα drivers για να εγκαταστήσεις τα καινούργια κάτι που το θεωρώ προχειρότητα.
Αυτή που σίγουρα θα μελετούσα εξονυχιστικά πριν ψωνίσω είναι η Gigabyte X470 Aorus Gaming 5 Wifi.
Εκεί που θα φανεί πραγματικά το ποια μητρική αξίζει είναι τέλος του χρόνου όταν βγουν οι Ryzen 3 και θα δούμε τις παραχωρήσεις που μπορεί να πρέπει να κάνουμε για να αναβαθμίσουμε.
Όταν λές: "ότι πρέπει να αφαιρείς τα προηγούμενα drivers για να εγκαταστήσεις τα καινούργια" αναφέρεσαι στην Asus Rog Strix και το Bios update της ? Είναι δύσκολο και απαιτητικό ? (Δεν χρειάστηκε να το κάνω ποτέ).
Την Gigabyte X470 Aorus Gaming 5 Wifi την απέρριψα εξ αρχής λόγω της έμφασης που δίνει στον αριθμό των USB 2 εις βάρους των USB 3.1 gen1 , ενώ πιστεύω ότι κακώς δίνει τη μια USB 3.1 gen2 πίσω, σε typeC αντί typeA, παρόλο που είναι πιο εντυπωσιακή με τα RGB αλλά και πιο οικονομική, αλλά και λόγω προκατάληψης υπέρ της Asus που τη δουλεύω από το το 1995 σε διάφορα συστήματα χωρίς προβλήματα...
Όχι το Bios, αλλά τα drivers πχ για τον ήχο, το δίκτυο κλπ. Είναι ταλαιπωρία χωρίς λόγο. Δεν είμαι 100% σίγουρος ότι έχω βρει πως γίνεται αυτό σωστά.
Α! πολύ ωραία ! :(
Αν και σπαστικό αυτό με τους ντράιβερς, δεν είναι και κάτι φοβερό ... μάλλον...
Τελικά δεν μπόρεσα να κρατηθώ άλλο και το μεσημέρι παρήγγειλα το "σετάκι": ryzen5 2600X - Asus Rog Strix X470-F Gaming - G.Skill Flare X 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C14D-16GFX) , για περισσότερη σιγουριά... :) :) .
Τώρα όμως έχω καινούριες απορίες :
1) Θα χρειαστεί Bios update για να δουλέψει ?
2) Θα δουλέψει με win7 (όπως λεει εδώ: https://www.asus.com/us/Motherboards/ROG-STRIX-X470-F-GAMING/specifications/) ή θα πρέπει να πάρω win10 (με 10 € , όπως προτείνει και ο Κυρίτσης στο pcsteps) ?
Δε νομίζω να χρειαστεί Bios Update. Σχετικά με τα windows δεν έχω ιδέα τι ισχύει.
Σ'ευχαριστώ ξανά για την επικοινωνία !
Σε καμιά 10ριά μέρες λογικά θα βάλω και εγώ αξιολόγηση ...
Τελικά με το "καρφί στην καρδιά του τελειομανή..." ξεκαθάρισες ? μπορεί Ναί ή μπορεί Οχι ? :) :) :)
... μ' αρέσει πολύ να διαβάζω τέτοιες αξιολογήσεις ! :))