Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Zeus_San

Πως γινεται το ίδιο μοντέλο modem-router, με την προυποθεση να μην εχει τεχνικό πρόβλημα, να δουλευει καλά στους μισούς σχολιαστες και χάλια στους αλλους μισούς ειναι αξιο μελέτης !
Λεει ο αλλος εφταιγε το καλωδιο ethernet ! Οτι μαλλον δουλευει καλα μονο με το δικο του!! My god !

Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

Δήμητρα...

Το σκέφτηκα και γω αυτό που λες αλλά δεν έχω ιδέα το γιατί. Αλλά από την άλλη εγώ ήμουν χρόνια με ρουτερ ZTE παρόχου χωρίς κανένα πρόβλημα και ξαφνικά χωρίς λόγο άρχισε να μου κάνει τρέλα κόλπα και κοψίματα και το ίδιο έκαναν και άλλα τρία ολόιδια ρουτερ ZTE του κουτιού που είχα και δοκίμασα. Όποτε μάλλον για τον ίδιο παράξενο λόγο δεν δουλεύει και το Tp-link σε όλους. Σε μένα πάντως δουλεύει άψογα και με έσωσε από την ταλαιπωρία που τραβούσα για μήνες.

7 Σχόλια

Zeus_San

Aντιγραφω εδω την αξιολογηση μου
Οτι πληρώνεις παίρνεις πλην ελαχιστων εξαιρέσεων.
To πήρα με την ελπίδα να δω μια μικρή αύξηση στην ταχύτητα συγχρονισμού στο DSLAM στην 24 γραμμή μου στη Forthnet-NOVA. Το μετάνιωσα, πιάνω με μικρότερη Download ταχύτητα. Θα το έχω σαν εφεδρικό αμα xαλάσει το technicolor της forthnet.
Δε θα κάνω αναλυση παρα θα αφήσω τα τεχνικα στοιχεία να μιλήσουν. Ολα με το τελευταίο firmware.
Technicolor TD5136v2 της Forthnet
Current Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1007 / 9890
ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
TP link td-w8961n v.3
Data Rate
Downstream - Upstream
9300 - 1020 kbps

Δήμητρα...

Αυτά τα δεδομένα είναι μόνιμα; Γιατί κατά την διάρκεια της ημέρας η ταχύτητες δεν μένουν σταθερές. Μου είπαν και μένα πάντως από την Forthnet ότι το Technicolor το θεωρούν καλό ρούτερ. Αλλά όταν είπα ότι θα πάρω το TP-link μου είπαν να το προτιμήσω. Και γω με το zte δεν είχα πρόβλημα με τις ταχύτητες. Τις ίδιες με τώρα είχα αλλά ξαφνικά απέκτησα τρελά προβλήματα.

Zeus_San

Επειδή εγω προσπαθώ να γράφω με αποδείξεις. Ναι, είναι μόνιμα. Το καλοκαιρι ειχα σχετικα ικανοποιητική ταχύτητα 12 Μbps (αν και μικροτερη απο εκεινη που ειχα στο προηγουμενο σπιτι πριν την μετακομιση στην ιδια περιοχη Δραπετσώνας λογω μεγαλύτερης αποστάσης του DSLAM του ΟΤΕ.)
Mετά απο κατι εργα που εκανε ο ΟΤΕ στην περιοχη σε γραμμες μειωθηκε κατω απο τα 10 Mbps. Mια και μοναδικη φορα εκανε sync κατι bits λιγο πανω απο τα 10 Μbps στο technicolor. Aλλα, πολυ κακως (ελεγα μπας και εφτιαξε η γραμμη), μετα απο μερικες μερες εβγαλα και εβαλα το τηλ. καλωδιο στο technicolor και επεσε δραματικα κατω απο 10 Μbps. και παραμενει κάτω.
Αποτελέσματα πανω κατω γυρω απο αυτες τις τιμες που λεει η photo
1. Techninolor https://drive.google.com/file/d/1u6GVASgfKi4kp6dvh52VpV-MpyHpI5Uu/view?usp=sharing
2. TP-LINK https://drive.google.com/file/d/1eNgUWUgAYBKnCKGE1wEqa8DhI8QWtKFm/view?usp=sharing
θα προσπαθησω στο σπιτι ενος φιλου να δω τι αποτελεσματα θα εχει στη γραμμή του Vodafone. Τουλαχιστον να δω αν ειναι... αλλεργικό μόνο στη γραμμή μου.
Mετά, ανάλογα τα αποτελέσματα, θα δω τι θα κάνω.

Δήμητρα...

Αν αυτό μπορεί να δώσει η γραμμή σου αυτό θα δώσει και δεν έχει να κάνει με το TP-link η το Technicolor. Και τα δυο είναι καλά ρουτερ. Οπότε είναι θέμα γραμμής. Αν πάρεις τηλέφωνο στην forthnet θα σου πουν ότι παίζει ρόλο το πόσο μακριά είσαι από τον Οτε. Εγώ είμαι στα 500 μέτρα και έχω τις δικές σου ταχύτητες. Μην περιμένεις και κάτι περισσότερο και το ακριβότερο ρούτερ να πάρεις.

Zeus_San

Κάνε παρακαλώ ξανά ανάγνωση σε μερικές αξιολογήσεις αλλων.
Aντιγραφω μερικά σχολια
Μερικοι αναφέρουν και αυξηση της ταχύτητας (υποθετω sync). Με αυτό το σκεπτικο το αγορασα.
"...Μέτρηση πριν το βάλω: 1mbps τραγικό! Μέτρηση μόλις το έβαλα 9-10mbps ..."
"...και οι ταχύτητες μου είναι σταθερές στις μέγιστες που είχα δει (και τριπλάσιες από τις μέγιστες που είχα δει με το router του παρόχου μου). "
"...Μολις πηρα αυτο το ρουτερ μου αλλαξε η ζωη πραγματικα απο 2 mbps πιανω πανω απο 15.."
Λες οτι οτι αυτο μπορει να δωσει η γραμμή. Συγνώμη αλλα η γραμμη μπορει να δωσει συμφωνα με το technicolor αυτον τον καιρο πανω απο 9800 Mbps. ( και λεω αυτον τον καιρο γιατι μερικες φορες παει 9780 Kbps) Και ΟΧΙ μόνο 9320 Kbps το μεγιστον που δινει συνέχεια το bloody ΤP-LINK. και συχνα και 9218 Μbps. Δηλαδη σε εμενα εκανε μονιμη υποβαθμιση σχεδόν 500 Kbps κάτω !
Το δοκιμασα στο φιλο με τη Vodafone. Εκει εδειχνε μεγαλυτερη εξασθενιση σηματος απο το modem router της Vodafone και λιγο μικρότερη ταχύτητα sync. Δηλαδη δεν ειχε μεγαλη διαφορα επειδη ειναι πιο κοντα στο DSLAM. Παρολα αυτα οι επιδοσεις του TP-link ηταν ελαφρα χειροτερες. Αλλα οχι πολυ σαν και εμενα ετσι δεν θα εχουν πρακτικα σημασια στον φιλο με τη Vodafone σε αντιθεση με εμενα.
Οπως ελεγα εβαλα πισω στο κουτι το ΤP-link και θα παω να το αλλαξω. Ελπιζω να το δεχτουν.
Η πικρη αλήθεια ειναι οτι πρεπει να εισαι κοντα στο DSLAM. Οταν εισαι μακρυα το TP-LINK αυτο δειχνει τις αδυναμιες του.
Με την ΟΝ-telecom που ειχα, πριν μετακομισω σε άλλο σπιτι και πριν παω στη forthnet, επιανα μονιμα 20Μbps (ολογράφως ΕΙΚΟΣΙ), και μερικές φορές 21Μbps, επειδη ημουν σχετικα κοντα στο DLAM (460 μέτρα περίπου, μετα τη μετακομιση απομακρυνθηκα στα 980 και βάλε μέτρα) κάτι που αρκετοι μονο στα ονειρά τους θα δουν με 24ρα γραμμη ADSL.
η καλυτερη εταιρια οσο αφορα τις υπηρεσίες τοτε για εμένα. Κρίμα που έκλεισε.

Δήμητρα...

Πιστεύω οτι αυτοί που είχαν 1 και 2 mbps είχαν απλώς εντελώς προβληματικά ρούτερ. Όπως ένα άλλο που έχω και γω και μου δίνει μόνο 6 mbps. Τώρα εσύ ασχολείσαι με πολύ μικρές διαφορές επειδή προσδοκούσες να σου δώσει κατι πολύ υψηλότερο το TP-Link και γιαυτο το αγόρασες. Εγώ το αγόρασα για να χω μια νορμάλ ταχύτητα και σταθερότητα και μου την δίνει απόλυτα. Δεν κόβει ποτέ. Είναι το τι ζητάει ο καθένας. Αφου δεν σου δίνει την υψηλή ταχύτητα μακάρι να στο πάρουν πίσω. Εγώ είμαι στα 400-500 μέτρα από τον Οτε και δεν είχα ποτέ πάνω από 11 mbps και με το TP-link έχω 12mbps. Στην forthnet πάντως ξαφνιάστηκαν που έχω και πάνω από 10 γιατί θεωρούν πως το ανώτερο που μπορεί κάποιος να χει είναι μέχρι 10mbps. Τα 20 είναι εξωπραγματικό αλλά έτυχε να τα χεις.

Zeus_San

Το έδωσα πισω σήμερα και μου έδωσαν τα χρήματα πίσω. Θα μπορουσαν να παρω απο αυτους αλλο με πληρωμη της διαφοράς αλλα ηταν εκτος δικου μου προυπολογισμου. Πολυ εξυπηρετικο κατάστημα εκεί στο Αιγάλεω και θα ξαναψωνισω απο εκει στο μελλον. Εκλεισε για μένα η υπόθεση για αυτό. Καλές γιορτές.

Όνομα χρήστη