Καλησπέρα! Ο απορροφητήρας μου λέει πως πρέπει να απέχει 65 εκ. από την εστία αερίου. Αν απέχει 60 εκ. είναι επικίνδυνο? Έχει τοποθετήσει κάποιος τον απορροφητήρα του σε μικρότερη απόσταση από τη συνιστώμενη? Ευχαριστώ
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
Καλησπέρα! Ο απορροφητήρας μου λέει πως πρέπει να απέχει 65 εκ. από την εστία αερίου. Αν απέχει 60 εκ. είναι επικίνδυνο? Έχει τοποθετήσει κάποιος τον απορροφητήρα του σε μικρότερη απόσταση από τη συνιστώμενη? Ευχαριστώ
3 Απαντήσεις
Για λόγους ασφαλείας, επειδή υπάρχει γυμνή φλόγα, καλό είναι η απόσταση ανάμεσα στις εστίες και τον απορροφητηρα να είναι μεγαλύτερη απ' ότι στις κεραμικές εστίες. Σε εμενα η απόσταση είναι κάτω από 60 εκ., αλλά δεν ανησυχώ γιατί ο απορροφητηρας είναι εξ' ολοκλήρου μεταλλικός χωρίς "βαμβακερά" φίλτρα. Η απόφαση είναι δική σας.
Έχω τοποθέτηση την εστία 15 μέρες και το ύψος του απορροφητήρα είναι 58,5 εκ. Δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα .
Σε εμάς η απόσταση είναι 58 cm και μέχρι στιγμής (περίπου 1 χρόνο) δεν έχει παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα. Φαντάζομαι ότι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα αν λειτουργούν όλες οι εστίες μαζί. Σαν πρόβλημα εννοώ ότι μπορεί να λιώσει το φιλτρόπανο του απορροφητήρα. Αν έχετε μεταλλικό φίλτρο όπως εμείς δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα.