Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Teo_Mpidis

Εχει ασχοληθεί κάποιος για να του περάσει open wrt ? Αν γνωρίζει κάποιος και έχει ασχοληθεί , επειδή έχουμε αγοράσει παααρα πολλοί το συγκεκριμένο ρουτερ….καλό θα ηταν να πει την αποψη του αν αξιζει να ψαχτούμε για την αλλαγη διοτι απο οτι ειδα η διαδικασια ειναι αρκετά περίπλοκη. Τουλαχιστον λοιπον να ξερουμε αν αξιζει τον κόπο ή τσαμπα θα παιδευτούμε και ουσιαστικα δεν θα αλλαξει κατι !!!

Όνομα χρήστη

2 Απαντήσεις

ilos_sss

Είναι όντως δύσκολο να το φλασάρεις, κυρίως γιατί το ρούτερ δεν είχε φτιαχτεί γι'αυτό τον σκοπό, όμως είναι 100% δυνατόν. Απλώς θέλει λίγη αφιέρωση (γύρω στο μισάωρο) για να ολοκληρώσεις το πέρασμα. Αν όλα πάνε καλά, δοκιμάζεις εάν συνδέεται στο 192.168.1.1 και αν χρειαστεί αλλάζεις LAN address για να μην κάνει conflict στην περίπτωση που έχεις Speedport/Zyxel.

2 Σχόλια

Teo_Mpidis

Ευχαριστώ για την απάντηση...Βασικά το θέμα μου είναι ότι κάνει αρκετές αποσυνδέσεις κατά την δειάρκεια της ημέρας (φεύγει το ίντερνετ και σε δευτερόλεπτα επανέρχεται) και σκέφτηκα μήπως με open wrt λειτουργεί πιο ομαλά. Εψαξα και βρήκα βιντεάκια για το πως θα το περάσεις αλλά αν σου ήταν εύκολο να βάλεις σε λινκ τον οδηγό που εσύ θεωρείς πιο ευκολο , για να το προσπαθήσω. Και φυσικά δεν θα προσπαθήσω μόνο εγώ-βλέπω ότι αρκετοί ενδιαφέρονται αλλά κολλάνε στην διαδικασία.

ilos_sss

Δεν κάνει τπτ :)

1) Το ίδιο ισχύει εαν είσαι συνδεδεμένος στο router του παρόχου (ή όποιο και να έχεις)? Μάλλον μπορεί να έχει να κάνει και με την ποιότητα του καλωδίου μεταξύ Xiaomi και modem.

2) Είναι σωστό το γεγονός ότι με OpenWrt είναι πιο ομαλό από κάθε άποψη, κυρίως στο local bandwidth μεταξύ Xiaomi και Fritz (στην δική μου περίπτωση). Ακόμη και σε περίπτωση boot, ανοίγει 15-20 δευτερόλεπτα λιγότερο από το μαμά firmware (25-30" δλδ).

3) Καλά θα κάνεις να τσεκάρεις τον επίσημο οδηγό του OpenWrt, γράφει τα πάντα γι'αυτό και για την όλη διαδικασία. ΠΡΟΣΟΧΗ, αν έχεις το v2 η όλη ιδέα για το OpenWrt είναι άχρηστη γιατί στο v2 θα μπρικάρεις το router (αναφέρεται μέσα στον οδηγό το πώς μπορείς να διακρίνεις το version).
https://openwrt.org/inbox/toh/xiaomi/xiaomi_mi_router_4a_gigabit_edition

Όνομα χρήστη
stefanos.apostolopoulos1

τι θες να αλλαξει; το hardware ειναι hardware το os ειναι os. βαζεις open wrt για τις δυνατότητές του οχι για κατι αλλο. τα wifi channels πχ παρ'όλο που το open wrt τα εχει ολα το hardware κρεμαει αν βαλεις κατι αλλο απο αυτο που υποστηρίζουν οι καρτες του.

2 Σχόλια

ilos_sss

Γεγονός. Αλλά σκέψου ότι δεν έχει άχρηστα καλούδια προεγκατεστημένα (π.χ. αποστολή κάθε είδους δεδομένων σε κάποιο κινεζοσέρβερ κάθε τρεις και λίγο), στην ανάγκη μπορεί να βάλεις κάποιο WireGuard/OpenVPN και συνεπώς να έχεις λίγο παραπάνω έλεγχο και ευελιξία στην ρύθμιση του.

stefanos.apostolopoulos1

true για την τελευταία πρόταση του σχολιου σου. Αλλα εγω το χω για vpn κανονικο εκτος της προσβασης στο δικτυο του σπιτιου. Αρκει η upload σου να ειναι >= απο 5mbps. Btw openvpn το κανει να υποφερει. Ασε που σε paid vpn που το ρυθμισα με 50αρα γραμμη δεν μπορουσε να δωσει 20 mbps down. Με wireguard τα δινει ολα κανονικά. Οποτε ετσι για να υπαρχει το info μονο wireguard σε αυτο το router.

Όνομα χρήστη