Εχει ασχοληθεί κάποιος για να του περάσει open wrt ? Αν γνωρίζει κάποιος και έχει ασχοληθεί , επειδή έχουμε αγοράσει παααρα πολλοί το συγκεκριμένο ρουτερ….καλό θα ηταν να πει την αποψη του αν αξιζει να ψαχτούμε για την αλλαγη διοτι απο οτι ειδα η διαδικασια ειναι αρκετά περίπλοκη. Τουλαχιστον λοιπον να ξερουμε αν αξιζει τον κόπο ή τσαμπα θα παιδευτούμε και ουσιαστικα δεν θα αλλαξει κατι !!!
2 Коментара
Ευχαριστώ για την απάντηση...Βασικά το θέμα μου είναι ότι κάνει αρκετές αποσυνδέσεις κατά την δειάρκεια της ημέρας (φεύγει το ίντερνετ και σε δευτερόλεπτα επανέρχεται) και σκέφτηκα μήπως με open wrt λειτουργεί πιο ομαλά. Εψαξα και βρήκα βιντεάκια για το πως θα το περάσεις αλλά αν σου ήταν εύκολο να βάλεις σε λινκ τον οδηγό που εσύ θεωρείς πιο ευκολο , για να το προσπαθήσω. Και φυσικά δεν θα προσπαθήσω μόνο εγώ-βλέπω ότι αρκετοί ενδιαφέρονται αλλά κολλάνε στην διαδικασία.
Δεν κάνει τπτ :)
1) Το ίδιο ισχύει εαν είσαι συνδεδεμένος στο router του παρόχου (ή όποιο και να έχεις)? Μάλλον μπορεί να έχει να κάνει και με την ποιότητα του καλωδίου μεταξύ Xiaomi και modem.
2) Είναι σωστό το γεγονός ότι με OpenWrt είναι πιο ομαλό από κάθε άποψη, κυρίως στο local bandwidth μεταξύ Xiaomi και Fritz (στην δική μου περίπτωση). Ακόμη και σε περίπτωση boot, ανοίγει 15-20 δευτερόλεπτα λιγότερο από το μαμά firmware (25-30" δλδ).
3) Καλά θα κάνεις να τσεκάρεις τον επίσημο οδηγό του OpenWrt, γράφει τα πάντα γι'αυτό και για την όλη διαδικασία. ΠΡΟΣΟΧΗ, αν έχεις το v2 η όλη ιδέα για το OpenWrt είναι άχρηστη γιατί στο v2 θα μπρικάρεις το router (αναφέρεται μέσα στον οδηγό το πώς μπορείς να διακρίνεις το version).
https://openwrt.org/inbox/toh/xiaomi/xiaomi_mi_router_4a_gigabit_edition