Αν την έχει κάνεις μπορεί να μου πει πως είναι απο επιδόσεις και θερμοκρασίες ;; Σκέφτομαι να την αγοράσω
Ευχαριστώ !
Вижте подробно условията за ползване за Въпросите за продукта
Αν την έχει κάνεις μπορεί να μου πει πως είναι απο επιδόσεις και θερμοκρασίες ;; Σκέφτομαι να την αγοράσω
Ευχαριστώ !
1 Отговор
Στηθηκε σε κουτι Cougar MX330-X, CPU AMD 2600x, MSI B450 Tomahawk Max, G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz CL16 πριν απο 2 μηνες.
Ολα ειναι σε stock ρυθμισεις (no overclock) και το bios της καρτας ειναι σε normal mode (οχι silent).
Χρησιμοποιω τον driver 19.7.5 καθως την εποχη που αγοραστηκε η καρτα θεωρουνταν ο πιο σταθερος και δεν τον εχω αλλαξει αφου το ολο συστημα δεν εχει παρουσιασει κανενα προβλημα. Μονη αλλαγη στο Global Wattman του driver, το fan & temperature στα 5 σημεια στροφων/θερμοκρασιας ωστε να κραταει την καρτα σε λογικες θερμοκρασιες σε load καταστασεις. Το μονο extra προγραμμα που χρησιμοποιω ειναι το HWiNFO64 για ελεγχο του συστηματος.
Απο επιδοσεις δεν μπορω να ειμαι ακριβης καθως παιζει σε οθονη 1080p 60hz που φρεναρει κανονικα την καρτα στα 60fps. Απλα αναφερω ενδεικτικα οτι σε GTA V, Witcher 3 και PoE σε ultra settings εχω standart 60fps. Μια 'βολτα' στο internet θα σε κατατοπισει καλυτερα για τις επιδοσεις αναλογα με την αναλυση και τα hz που εχεις στην οθονη σου :)
Απο θερμοκρασιες το max που εχω δει μετα απο 3-4 ωρες gaming ειναι 72 βαθμοι με τους ανεμιστηρες της καρτας στο 50%. Idle βρισκεται στους 34-35 βαθμους. Το κουτι εχει καλο airflow με 3 ανεμιστηρες in και 2 out και καλο cable management. Ο θορυβος στο 50% των ανεμιστηρων θα ελεγα οτι ειναι 'διακριτικος' και σιγουρα στο συστημα μου δεν ακουγεται αφου η ψυκτρα του CPU (2300 στροφες) καλυπτει τα υπολοιπα.
Απο την εως τωρα εμπειρια μου για τη χρηση που κανω και με το σκεπτικο να αντεξει 5+ χρονια, ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.
4 Коментара
Πραγματικά σε ευχαριστώ που κάθισες να ασχοληθείς τόσο με την ερώτηση μου και τις πολλές λεπτομέρειες που έδωσες
στο διάστημα που που ειχα κανει την ερώτηση τελικα αποφασίσει να πάω σε xt gigabyte λόγο της μικρής διαφοράς του chipset και έχοντα και εγώ ως κριτήριο να με κρατήσει χρόνια η κάρτα
Έχω monitor 24' 75hz μόνο μέσω freesync οπότε θα δω κάποια αισθητή διάφορα
οσο για αυτο που αναφέρεις για τα 60 fps ισως αν δεν έβαζες max frame rate να ξεκλείδωνε η κάρτα και ειχες ακομα καλύτερες αποδόσεις ;;
Σε ευχαριστώ πολυ πάντως !!
Η αληθεια ειναι οτι ηθελα να γραψω μια αξιολογηση για την καρτα αλλα η ερωτηση σου, μου εδωσε την ευκαιρια να γραψω εδω. Και μονο η ευγενεια σου αξιζε τον 'κοπο'.
Εχοντας 75hz οθονη, σιγουρα εχεις διαφορα απο τη δικη μου στα 60 κι ακομα περισσοτερο αν εισαι και πανω απο 1080p. Για το max frame rate ισως θα μπορουσα να το εχω απενεργοποιωντας το Vsync στα settings αλλα το πιο πιθανο ειναι να εχω 'κοψιματα' (tearing) λογω διαφορας fps > hz πραγμα ασχημο την ωρα του παιχνιδιου, οποτε καλυτερα 60fps και ομαλο gaming...
Ευχομαι οποια κι αν ειναι η αγορα σου, να την ευχαριστηθεις στο μεγιστο.
Τα έχω παίξει με τους drivers, μαύρη οθόνη, μπλε οθόνη σφάλματος, επανεκκινήσεις... πραγματική απελπισία.. 2 φορμάτ σε μονάδα που στήθηκε μέσα στις γιορτές, όσο είναι χωρίς drivers όλα οκ, μόλις τους φορτώσω το μαύρο χάλι, παλιούς καινούργιους, παντού το ίδιο θέμα.. Προσωπικά όπως και αρκετοί χρήστες στο φόρουμ της AMD, δεν βλέπω καμία γιατρειά στο θέμα των drivers και είναι απαράδεκτο από την εταιρία αυτό. Αναφορές από Σεπτέμβρη και ακόμα δεν έβγαλαν άκρη..
Γιατί πήρες τόσο δυνατή κάρτα για να πέζεις σε 1080 και 60 Hz. Μια 580 με 150-160 ευρώ σου έφτανε...