Καλημέρα. Έχω θέμα με μαύρη οθόνη και μπλε σφαλμάτων στην εκκίνηση του υπολογιστή, αν εκκινήσει σωστά δεν αντιμετωπίζω κάτι.
Πως μπορώ να το διορθώσω καθώς δεν μπορεί να ανοίξει καθόλου μερικές φορές..
Η κάρτα τρέχει σε ryzen 7 3700
Sehen Sie sich die Nutzungsbedingungen für die Produktfragen im Detail an
Καλημέρα. Έχω θέμα με μαύρη οθόνη και μπλε σφαλμάτων στην εκκίνηση του υπολογιστή, αν εκκινήσει σωστά δεν αντιμετωπίζω κάτι.
Πως μπορώ να το διορθώσω καθώς δεν μπορεί να ανοίξει καθόλου μερικές φορές..
Η κάρτα τρέχει σε ryzen 7 3700
4 Antworten
1ον δοκιμασε bios update στην μητρικη σου.
2ον γραψε τι τροφοδοτικο εχεις και κοιταξε οτι εχεις συνδεσει σωστα τα καλωδια στην καρτα γραφικων κατα προτιμηση απο διαφορετικα rails του PSU και οχι απο το ιδιο...
3 ον κατεβασε DDU και μπες σε safe mode να κανεις uninstall τους drivers και κλεισε το ιντερνετ ωστε μολις ξαναμπεις μετα στα windows να κανεις εγκατασταση εσυ τους σωστους και να μην προλαβουν τα windows να κανουν καμια "πατατα".
4ον Δοκιμασε το αλλο bios της καρτας γραφικων γυρνωντας τον διακοπτη.
Γραψε πληρη χαρακτηριστικα συστηματος. Οσο πιο αναλυτικος εισαι τοσο πιο πολυ μπορουμε να βοηθησουμε.
Οι drivers ειναι καλοι....οχι επιπεδου nvidia δυστηχως αλλα οχι κ προβληματικοι ιδιαιτερα.
Γραψε τι volt και τι ταχυτητα boost λεει οτι εχει η καρτα μεσα στο radeon software οταν καταφερεις να bootαρεις.
Βγαλε και κανα screenshot απο GPUZ.
Υπαρχει παντα η πιθανοτητα να επεσες σε προβληματικο κομματι.
Αμα δεν καταλαβαινεις καποια απο αυτα που λεω ή εχεις να ριξεις διαβασμα να μαθεις ή θα το πας σε τεχνικο να το τσεκαρει.
Την πιο απλη λυση και πρωτοφανη για να ζητησεις ανταλλαγη προιοντος την εκανες, δεν ειναι ασυνηθηστο να πηρες ελλατωματικη καρτα, blue screen υπαρχη συχνα επειδη δεν γινετε καλη συμβατοτητα με την καρτα και μητρικη ισως λογο ρευματος που μπορει να προκαλειτε απο τα pins της καρτας ή να υπαρχει προβλημα με την pcie express της μητρικης. Δοκιμασε την καρτα σε αλλο συστημα ή το συστημα με αλλη καρτα για να δεις αν συμβαινει το ιδιο.
Τα drivers της AMD πλεον δεν εχουν τοσο προβλημα οσο πρωτο ξεκινησε σε σημειο που μπορεις να πεις οτι πλεον ειναι ενταξυ, και ναι δεν υπαρχει περιπτωση απο τοπικους κατασκευαστες να σε βρουν λυση, οι περισσοτεροι δεν εχουν την παραμικρη ιδεα και θα σε χρεωσουν χρυσο για μια απλη εξυπηρετηση.
Αν δεν κανω λαθος ηλεκτρικα προιντα εχουν απο ενα εως δυο χρονια εγγυηση, αν δεν δουλευει το συστημα και φταει η καρτα εχεις το δικαιωμα να ζητησεις μια ιδια για ανταλλαγη μεχρι να την επισκευασουν αυτην που εχεις τωρα.
κι εγω μετα απο bios και format ειμαι οκ ,αλλα ειχα κανει λαθος συνδεση και σε ενα καλωδιο του κουτιου στο mother,τσεκαρε το αν ειναι νεο το pc σου.
Δοκίμασε ένα bios update. Κατέβασε το από το site του κατασκευαστή της μητρικης. Βάλε το αρχείο σε ένα στικάκι και κάνε το από το bios της μητρικης, όχι από τα windows
2 Kommentare
Τα έχω κάνει αλλά τίποτα, γενικά διαβάζω πολλά θέματα στα φόρουμ της AMD για την συγκεκριμένη κάρτα και την xt, που όλα είναι στους drivers.. Έχω ξεκινήσει να δοκιμάζω παλιότερες εκδόσεις μήπως και βγει άκρη.. αλλά είμαι πολύ κοντά στην επιστροφή της κάρτα και αντικατάσταση με κάποια άλλη ισάξια άλλης εταιρίας λογικά
1 Kommentar
Το μόνο που δεν είχα δοκιμάσει ήταν το bios update (switch έκανα) της κάρτας καθώς δεν θα είχα τις γνώσεις να το κάνω. Η κάρτα έφυγε στο plaisio και έβαλα την παλιά μου κάρτα τουλάχιστον εφταετίας να δοκιμάσω, της σειράς 7800 sapphire και μέχρι στιγμής κανένα θέμα. Οπότε πιθανότατα να έπεσα και σε ελαττωματική κάρτα (αφού έχω πέσει και σε σκληρό σε αυτό το build). Αναμένοντας τα νέα από το plaisio πλέον.