La ce să fiți atenți

• Scriu întrebările mele despre produs.
  • Evit întrebările despre disponibilitate, preț și cursul comenzii mele.
  • Îmi protejez informațiile personale și nu le public.
  • Nu folosesc expresii obscene sau ofensatoare.

Vezi detaliat termenii de utilizare pentru Întrebările despre produs

Toate întrebările
Xynos_Tasos

Προς Pan_Pele: η εικόνα που έχω μετά από τόσο καιρό από πολλούς χρήστες που συναντούσαν προβλήματα με μαύρες οθόνες (σχεδόν πάντα κατά την εκκίνηση του pc) και blue screens στο άκυρο είναι ότι απλά έχεις πέσει σε ελλατωματικό κομμάτι. Όταν με τους ίδιους ακριβώς drivers το 70% των χρηστών είναι ΟΚ και το 30% έχει κάθε λογής πρόβλημα, δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο. Αν ήταν θέμα των drivers θα είχαν έστω λιγότερο συχνά προβλήματα όλοι (ή σχεδόν όλοι). Ο λόγος που μερικοί είχαν λιγότερο συχνά τα θέματα που έβγαζαν με τους νεότερους drivers είναι γιατί η AMD γνωρίζοντας ότι πολλοί έχουν θέμα προσπάθησαν να απομονώσουν τμήματα του κώδικα που από τα στατιστικά και τα bug reports που μαζέψανε είδαν ότι προκαλούν την αστάθεια. Όμως είναι σα να λες ότι παίρνεις μια CPU και δεν τρέχεις for loop για i πάνω από 100000 γιατί θα πετάξει blue screen! Οπότε, νομίζω καταλαβαίνεις και γιατί είναι θέμα hardware.

Σου εύχομαι καλή τύχη με την αντικατάσταση της κάρτας. Αν (που δεν είναι και απίθανο) το Plaisio του δώσει την ίδια ακριβώς και σου πει ότι δεν έχει θέμα, πήγαινε κατ'ευθείαν στο support της Sapphire και ζήτα αντικατάσταση από εκείνους. Μπορεί να κάνει 2 εβδομάδες παραπάνω λόγω εξωτερικού, αλλά τουλάχιστον θα εξασφαλίσεις ότι θα πάρεις κάρτα από φρέσκια παρτίδα.

Ελπίζω να σε κάλυψα. Αναμένω να μάθω νέα!

Nume de utilizator

1 Răspuns

Pan_Pele

Καλησπέρα, αφού δεν άφησα καμία περίπτωση που δεν δοκίμασα τελικά την έστειλα πίσω, την παρέλαβαν στις 16 του μηνός και τους τηλεφώνησα στις 21 αλλά δεν την είχαν τσεκάρει ακόμα κάτι που με χάλασε καθώς το τιμολόγιο που συνόδευε την κάρτα (μαζί με άλλα hardware) δεν ήταν ένα μικρό ποσό και περίμενα πιο άμεση ανταπόκριση. Τους ξανά πήρα πριν δύο ημέρες και μου είπαν πως εκείνη την μέρα τελείωσε ο έλεγχος και θα γίνει αντικατάσταση της κάρτας και ότι θα έφευγε την επόμενη ημέρα (μέχρι στιγμής 24/1) δεν έχει έρθει κάποιο μήνυμα. Οι drivers έχουν θέμα κυρίως στην σειρά των XT καρτών και δίνουν τα ίδια προβλήματα, απλά μερικά ήταν κουφά όπως τα έκανε σε εμένα και αυτός είναι ο λόγος που προσπαθούσα να εξαντλήσω κάθε περίπτωση και φυσικά γιατί μου ήρθε και ένας σκληρός ελαττωματικός (από άλλο κατάστημα) και δεν ήθελα να δεχτώ πως έχω και 2ο προϊόν ελαττωματικό σε αυτό το build. Αυτή την στιγμή τρέχω τον υπολογιστή με την παλιά μου sapphire της σειράς 7800 HD και δεν έχω αντιμετωπίσω πρόβλημα τόσες μέρες.. Σε αναμονή λοιπόν!

3 Comentarii

Xynos_Tasos

Φίλε καλησπέρα. Είχες κάποιο νεότερο για τη κάρτα? Ξέρω ότι το Πλαίσιο δεν φημίζεται και για την ταχύτητά του στις αντικαταστάσεις αλλά και πάλι μου φαίνεται ότι έχουν περάσει πολλές μέρες πλέον.

Pan_Pele

Την παρέλαβα πριν μερικές μέρες (πάνω από δέκα μέρες διαδικασία) και μέχρι στιγμής παίζει οκ.. Απλά στο Ghost Recon που παίζω (δώρο της κάρτας) μπορεί μετά από ώρα να με πετάξει έξω (η παλιά δεν το έκανε) είναι γνωστό πως το κάνει σε αυτό το παιχνίδι.. Δεν το κάνει πάντα και σε εμένα προσωπικά μετά από πολλές ώρες και όπως σου είπα, αν το κάνει.. να το έχει κάνει 2-3 φορές.

Xynos_Tasos

Μια χαρά τέλεια! Επομένως ίσως και να ήταν σωστό το σκεπτικό μου ότι ήταν ελλατωματικό το hardware της κάρτας. Λοιπόν, για το Ghost Recon δες εδώ: https://community.amd.com/thread/246417

Είναι πρόβλημα της Ubisoft και όχι του driver της AMD (προβλήματα παρουσίασαν και οι gtx 1080 και gtx 980). Θα βγει patch κάποια στιγμή σύντομα. Οπότε δεν θα έχεις κανένα θέμα φαντάζομαι.

edit: το patch 1.1.0 βγήκε τελικά. Ακούω γκρίνια από πολλούς αλλά για την Ubisoft μιλάμε, οπότε ποιος ξέρει. Δοκίμασε και δες.

Εγώ είμαι έτοιμος να χωθώ για 5600XT μόλις πιάσει μια λογική τιμή. Για μένα βέβαια η υποστήριξη ROCm για tensorflow είναι σημαντική και δυστυχώς ακόμα είναι σε πρώιμο στάδιο για τις Navi...

Nume de utilizator