Ξέρει κάποιος να μου πει για ποιο λόγο ΔΕΝ διαβάζει το bios ΚΑΜΙΑ συσκευή/hd που συνδέω στα sata 5 και 6; Έχει πρόβλημα η μητρική μου; Ή θέλει ξόρκια;
See in detail the terms of use for the Product Questions
Ξέρει κάποιος να μου πει για ποιο λόγο ΔΕΝ διαβάζει το bios ΚΑΜΙΑ συσκευή/hd που συνδέω στα sata 5 και 6; Έχει πρόβλημα η μητρική μου; Ή θέλει ξόρκια;
2 Replies
Η απαντηση στην ερωτηση σου βρισκετε στην σελιδα 30 στο βιβλιαρακι της μητρικης, εκει με το μεγαλο κοκκινο θαυμαστικο.
|
Spoiler alert: Αν βαλεις δισκο στην Μ.2 θεση σου κοβει τα sata 5 και sata 6.
Καλησπέρα @kokostur
1. Δοκίμασες διαφορετικά SATA καλώδια ?
2. Δοκίμασες διαφορετικές συσκευές HDD/SSD ? Αν ναι, ποιές ?
3. Οι συσκευές που δεν αναγνωρίζονται, λειτουργούν κανονικά στις θύρες SATA 1-4 ?
Μετά απο τα παραπάνω σίγουρα κοιτάς BIOS version και μήπως ένα Bios update διορθώσει τυχόν προβλήματα. Αν δεν δουλέψει ούτε αυτό τότε rip...δεν ξέρω. Μπορεί όντως να έχουν χαλάσει.
Edit: Με λίγο ψάξιμο βρήκα αυτό εδώ: https://forum-en.msi.com/index.php?threads/b450-tomahawk-does-not-detect-sata-port-5-and-6-after-latest-bios-update.312624/ Στην θέση σου θα δοκίμαζα τα βήματα αν μου ήταν απαραίτητες οι θύρες καθώς το παραμικρό λάθος μπορεί να χαλάσει κάτι πάνω στην μητρική (είτε στο firmware/είτε στο hardware) οπώτε γενικά ακόμη και προσεκτικός να είσαι παίζεις με πιθανότητες και μόνο που ανοίγεις το PC και πειραματίζεσαι πάνω στην μητρική.
1 Comment
Δεν το είχα διαβάσει. Ευχαριστώ!