За какво да внимавате

• Пиша въпросите си относно продукта.
  • Избягвам въпроси за наличността, цената и хода на моята поръчка.
  • Защитавам личната си информация и не я публикувам.
  • Не използвам неприлични или обидни изрази.

Вижте подробно условията за ползване за Въпросите за продукта

Всички въпроси
gkoufaskon

Καλησπέρα, στην όμορφη διαδικτυακή παρέα. Θα ήθελα να παρακαλέσω για κάποια απάντηση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Ως κάτοχος της εν λόγω τηλεόρασης από τον Δεκέμβρη του 2019 έχω μεινει απόλυτα ικανοποιημένος ως τώρα και δεν είχα κάποιο πρόβλημα (παρόλο που δεν έχω ανακαλύψει όλες της τις δυνατότητες πχ Αlexa κτλ). Εδώ και κάποιες μέρες δεν έχω ήχο μέσω της NOVA κι ενώ η εικόνα παίζει κανονικά. Δοκίμασα διαφορετικά καλώδια hdmi τίποτα. νετφλιξ και ps4 και οτεtv ο ήχος ακούγονταν κανονικότατα. Επικοινωνησα με NOVA κάναμε reset στον αποκωδικοποιητή και πάλι τίποτα.. Τον πήγα σε υποκατάστημα της νοβα και εκεί δούλεψε κανονικά σε άλλη τηλεόραση. Κοίταξα τις ρυθμίσεις ηχου τόσο του αποκωδικοποιητή όσο και της τηλεόρασης, τα "πείραξα" (ιδίως τις εξόδους ήχου) τίποτα. δεν έχω ηχοσύστημα μόνο τα ηχεία της τηλεορασης. Πραγματικά δε ξέρω τι να κάνω. Σκέφτηκα να επαναφέρω εργοστασιακές ρυθμίσεις στην τηλεόραση μήπως και αλλά θα χάσω το καλιμπράρισμα που είχα πληρώσει 35 ευρώ. Εχω πενταετή εγγύσηση αλλά δε ξέρω τι να τους πω ειλικρινά. Όποιος φίλος/φίλη έχει κάποια άποψη επί του θέματος θα με υποχρέωνε. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Потребителско име

3 Отговора

GeorgeTabs

Φαντάζομαι θα έχεις βρει τη λύση, 3 χρόνια πέρασαν από τότε που το έγραψες, τώρα το είδα... Θα σκεφτόμουν να αλλάξω πόρτα HDMI. κάποιες έχουν αμφίδρομη επιστροφή ήχου και ουδέποτε μου έπαιξαν σωστά (γενικά σε όλες τις τηλεοράσεις). Στη συγκεκριμένη τηλεόραση έχω την NOVA στο HDMI 2 και παίζει πολύ καλά. Τι λύση βρήκες εσύ στο πρόβλημα τελικά;

Потребителско име
DellG

Δοκίμασε ρυθμίσεις ήχου και επέλεξε ΜΌΝΟ ηχεία τηλεόρασης. Από το εργοστάσιο είναι στην επιλογή ΗΧΕΙΑ ΤΗΛ/ΣΗΣ & ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ οποτε μπερδεύονται ορισμενοι και με το δεξι βελάκι στο τηλεκοντρολ παραμένει στην επιλογή "Ακουστικά" και κάνοντας αυξομείωση νομίζουν πως υπάρχει πρόβλημα.
Δοκίμασε και ένα καινούργιο καλώδιο HDMI

4 Коментара

gkoufaskon

ozzotto kai DellG σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Δυστυχώς δεν απέδωσαν και το μυστήριο συνεχίζεται..σήμερα για τον φόβο των Ιουδαίων άλλαξα αποκωδικοποιητή Νοβα και πάλι κανένα αποτέλεσμα. Τώρα αποφάσισα πριν επαναφέρω εργοστασιακές ρυθμίσεις και χάσω λογικά το καλιμπράρισμα που πλήρωσα 35 ευρώ, να τηλεφωνήσω στη media markt να διαπιστώσω τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις (τύπου θα μου καλιμπράρουν πάλι στην τι βι η θα μου δώσουν τις κατάλληλες τιμές να τις περάσω εγώ; )To σηκώνει μια κοπέλα της εξηγώ..μου λέει δε καταλαβαίνω και πολλά παρτε στη φιλιπς ή στην Allianz (υπενθυμίζω ότι έχω πληρώσει την 5ετή εγγύηση). Της ανέφερα ότι η ερώτηση μου για ένα παιδι στις τηλεοράσεις θα μπορούσε να απαντηθεί..εδωσε τα στοιχεία μου για να με πάρουν από το Περιστέρι όταν με άκουσε να στραβώνω (μου είπε να την κουβαλήσω στο κατάστημα αν χρειαστεί). Τεσπα..μη σας ζαλίζω..πως θα προτείνατε εσείς να προχωρήσω;..σας ευχαριστώ και πάλι που γινεστε δέκτες του θέματός μου.

DellG

Η Philips πρωτα θα,σου πει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.
Εξάλλου αν πάει στο service θα γίνει όποτε το κάνεις εσύ.
Όσο για το καλιμπραρισμα δεν νομίζω ότι έχει αξία διότι το σωστο καλιμπραρισμα θα πρέπει να γίνεται στον χώρο σου λόγω διαφορετικόού φωτισμού.
Μην ξεχνάς ότι καλιμπράρονται στο εργοστάσιο για home και stores.

gkoufaskon

Καλησπέρα και πάλι, είπα να ενημερώσω για τη συνέχεια της ...Οδύσσειας..η media markt λοιπόν έχει σταματήσει να προσφέρει την υπηρεσία του καλιμπραρίσματος στο κατάστημα (βλέπε 35 ή 49 ευρώ ανάλογα τα κέφια) και προσφέρει μόνο στο σπίτι (λέγε με 149 ευρώ). Ευρισκόμενος στο κατάστημα λοιπόν μου ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει η εν λόγω υπηρεσία ούτε μπορούν να μου δοθούν οι τιμές για ένα προϊόν που αγόρασα αλλά δε μου είχαν δώσει τις τιμές. Προσπάθησε ένα παληκάρι να βοηθήσει με τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης αλλά δεν ... πήρε στα κεντρικάμήπως έχουν τις τιμές από άλλη φιλπς και τις έχουν κρατήσει τζίφος..μου πρότεινε το παιδί να φωτογραφήσω όλες τις ρυθμίσεις και να τις ξαναπεράσω μετά τονίζοντάς μου όμως ότι κάποια ρύθμιση υπάρχει στην τηλεόραση και να μιλήσω πάλι με νοβα μήπως πετύχω κανα σαίνι να με βοηθήσει..ξαναπήρα νοβα κάναμε διαφορες δοκιμές με ένα παληκάρι πάλι τίποτα ...μου είπε ότι η λύση βρίσκεται στην τιβι σε μια ρύθμιση που στις lg γράφει κάτι τύπου HDMI - UHD - COLOUR Ή HDMI - ULTRA HD - DEEP..ΚΆΠΟΥ ΕΚΕΙ ΘΑ ΈΧΟΥΜΕ ΛΈΕΙ ΕΝΑ ΚΟΥΜΠΙ ON/OFF...Αν κανείς ξέρει κάτι από αυτές τις ρυθμίσεις στην τηλεοραση μας χάρη θα μου κάνει..αν δε πετύχει και αυτό θα δοκιμάσω μήπως με μια soundbar φίλου μου δώσει ήχο με hdmi και οπτική ίνα..αν δε πιασει και αυτό θα κάνω επαναοφρά εργοστασιακών ρυθμίσεων και αν δε πιάσει ούτε αυτό δε θα ανανεώσω με νοβα.

DellG

Μενου-Ρυθμισεις-Ολες οι ρυθμίσεις-Γενικες ρυθμισεις-πηγες εισοδου

Потребителско име
ozzotto

Καλησπέρα. Η Nova συνδέεται με την τηλεόραση μέσω HDMI ή optical; Έχεις κάνει τα τελευταία software updates της τηλεόρασης;

2 Коментара

gkoufaskon

Καλησπέρα οzzotto :) Με HDMI (δομίμασα και τις 4 θύρες που είναι διαθέσιμες σε περίπτωση που κάποια είχε βλάβη) και έχω ενσύρματη σύνδεση τηλεόρασης και ρούτερ. Όταν πάω να κάνω update μου γράφει ότι δε χρειάζεται (δε ξέρω και πως ονομάζεται το τελευταίο πακέτο). Σ ευχαριστώ πάντως για το άμεσο της απάντησής σου

ozzotto

Το τελευταίο update είναι το 091.003.166.001 στις 12/8/2020. Το κόλπο με τον ήχο έπαψε να το κάνει εμένα αλλά όταν το έκανε η λύση ήταν να την κλείσω από το τηλεκοντρόλ και να βγάλω το ρεύμα από πίσω από την tv για λίγα δευτερόλεπτα.

Потребителско име