Worauf man achten sollte

• Ich schreibe meine Fragen zum Produkt.
  • Ich vermeide Fragen zur Verfügbarkeit, zum Preis und zum Ablauf meiner Bestellung.
  • Ich schütze meine persönlichen Informationen und veröffentliche sie nicht.
  • Ich verwende keine obszönen oder beleidigenden Ausdrücke.

Sehen Sie sich die Nutzungsbedingungen für die Produktfragen im Detail an

Alle Fragen
Eatos

Η tp-link αναφέρει ότι καλό είναι να μην ξεπερνάμε τα 6 units ανά mesh network.
Επειδή θέλω να καλύψω τριώροφο κτίριο (120τμ κάθε όροφος, με το router στη μέση) και ίσως να χρειαστώ περισσότερα από 6 κομμάτια, έχει δοκιμάσει κανείς να συνδέσει παραπάνω (π.χ. 7-8);

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξεις signal source (από πού θα παίρνει internet δηλαδή) για το κάθε unit ή είναι αποκλειστικά αυτόματο, όπως σε αυτά της Mercusys που συνδέονται όπου να ΄ναι;

Ευχαριστώ!

Benutzername

1 Antwort

vagman_tech

Καλησπέρα. Επειδή ασχολούμαι αρκετα με αυτά τελευταία για μια ερχόμενη ανακαινιση που θα κανω στο σπιτι μου παραλληλα βοηθάω και έναν φίλο που είχε παρόμοιο σπίτι με εσένα: Για μέγιστη κάλυψη, στη θέση σου θα πήγαινα σε Access Point με τοποθέτηση ψηλά σε τοίχο ή ιδανικά ταβάνι με προϊόντα όπως της Ubiquiti, σειρά Unifi, εφόσον το κτίριο έχει δομημένη καλωδίωση και υπάρχουν οι σχετικές πρίζες ethernet και ρεύματος κοντά. Για να αναφέρουν ότι θα παίξει έως 6 κομμάτια θα πρότεινα να το ψάξεις διεξωδικά πόσα θα πάρεις και μετά να αποφασίσεις. Σε σπίτι φίλου που προανέφερα, 3οροφο, με το router στον 3ο και ένα Unifi στο ισόγειο έστησα 1 ακόμη στον 2ο (https://www.skroutz.gr/s/59213213/Ubiquiti-U7-Lite-Access-Point-Wi-Fi-7-Dual-Band-2-4-5GHz.html) και παίζουν μια χαρά αν εξεραίσεις κάποιες απώλειες ταχύτητα λόγο περιορισμών στην τοποθέτηση. Όλο το σπίτι έχει WiFi με το router του παρόχου και 2 AP + PoE Injectors με συνολικό κόστος περίπου 300 ευρώ και εγγύηση απο την καλύτερη εταιρία σε δικτυακά κατά τη γνώμη μου.

Αν έχει παρόμοια προϊόντα η TP-Link για τοποθέτηση σε ταβάνι δεν γνωρίζω αλλά ψάξε το και προτίμησε τα. Αυτό μου λέει η λίγη εμπειρία που έχω στα οικιακά δίκτυα.

1 Kommentar

Eatos

Πολύ βοηθητική η απάντησή σου, αδερφέ, σ' ευχαριστώ!
Η αλήθεια είναι ότι η μόνη εμπειρία που έχω από ubiquiti είναι κάποιες Nanobeam M5-15 που έχω στήσει για να μεταφέρω το δίκτυο και στο απέναντι κτίριο, δεν έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής τα access points της.

Ο μόνος μου ενδοιασμός είναι αν είναι κομπλέ η καλωδίωσή μου που θα το επιβεβαιώσω αύριο με τη βοήθεια του ηλεκτρολόγου μου και αν είναι εντάξει μάλλον θα πάω προς αυτή τη λύση.

Benutzername