Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
eftihis.1992

Είμαι ανάμεσα σε Nanocell 866Na και Samsung Q70T Αρχικά θα τα πάρω με βάση τα panel που έχουν οι τηλεοράσεις καθώς αυτά είναι που μας δίνουν την εικόνα που βλέπουμε . . . Στα αρνητικά τα VA panel λόγο των έντονων χρωμάτων υπάρχει το λεγόμενο Ghosting στην οθόνη δηλαδή μια θολούρα λόγο των έντονων χρωμάτων , έχουν κακή γωνία θέασης . . . Στα θετικά υπερτερούν στο μαύρο χρώμα όταν δεν υπάρχει η υπερχείλιση των χρωμάτων, έχουν καλύτερο input lagg σε σχέση με τα IPS panel, έχουν ποιο έντονα χρώματα αλλά υπάρχει και ένα αρνητικό σχετικά με το τόσο έντονα χρώματα που ανέφερα ποιο πάνω . . . Τώρα σχετικά με τα IPS panel, θα ξεκινήσω και εδώ με τα Αρνητικά : Στα μαύρα εμφανίζονται άσπρες κηλίδες το λεγόμενο bleeding, έχουν ποιο υψηλό input lagg . . . Στα θετικά τα χρώματα παρότι σκοτεινά σε σχέση με τα VA panel είναι ποιο καθαρά, τέλος έχουν καλύτερες γωνίες θέασης . . . Δεν ξέρω αν μου ξεφεύγει κάτι πάντως δεν ξέρω με όλα αυτά κλείνω ποιο πολύ στα IPS panel με το σκεπτικό πως καλύτερα να χάσω ένα χρώμα το μαύρο παρά να έχω από το VA χάσιμο όλον τον χρωμάτων όταν είναι πολύ φωτεινά λόγο Ghosting και χειρότερες γωνίες θέασης και επειδή την θέλω για δωμάτιο με την μεγαλύτερη απόσταση που μπορώ να σταθώ των 2.5 μέτρων ενώ πέρα από τους λόγους που ανέφερα ποιο πάνω μπορώ στην LG Nanocell 866Na να πάω για τις 49 instes εσάς ποια είναι η γνώμη σας ?

Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

vlasper

Προτείνω VA πάνελ,IPS μόνο για χρήση σε φωτεινό χώρο και αν βλέπεις σε γωνία πάνω από 30 μοίρες.
Ρίξτε μια ματιά και στο παρακάτω συγκριτικό
https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-q70t-vs-lg-nano85/1818/10618
IPS εναντίον VA σύγκριση τύπων LCD πάνελ που βρέθηκαν σε τηλεοράσεις https://www.rtings.com/tv/learn/ips-led-vs-va-lcd
Το input lag δεν έχει σχέση με τον τύπο του πάνελ αλλά με τον επεξεργαστή.
Ακόμη παρακάτω δείτε έναν υπολογιστή μεγέθους και απόστασης τηλεόρασης
https://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship

2 Σχόλια

eftihis.1992

Απάντηση εντάξει δεν ξέρω κατά πόσο πολύ πρέπει να βασιστώ στα νούμερα αυτά, καθώς όταν μπαίνω και βλέπω video με σύγκριση αυτών των δύο τηλεοράσεων βλέπω πως η LG είναι καλύτερη στις λεπτομέρειες τις εικόνας . . . Δεν λέω ωραία τα χρώματα τις αλλά αντί να δίνει ζωντάνια όλο αυτό έχω την εντύπωση πως "πνίγει την εικόνα" και το ποιο δυνατό τις χαρτί είναι η καλή απεικόνιση του μαύρου αλλά ακόμα και εκεί όταν υπάρχουν κι άλλα έντονα χρώματα δεν το αφήνει να αποδώσει τόσο καλά λόγο ghosting, τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει από διάφορα Video που έχω δει με την μια τηλεόραση δίπλα στην άλλη . . . Αν συγκρίνεις αυτές τις δύο τηλεοράσεις η τα panel τους θα δεις πως τα IPS panel πως μπορεί να είναι ποιο σκοτεινά σε φωτεινότητα αλλά έχουν καλύτερες λεπτομέρειες στην εικόνα με ποιο ζωντανά χρώματα . . .

vlasper

Στα βίντεο στο youtube δεν ξέρεις με τι ρυθμίσεις στις κάμερες έχουν τραβηχτεί και επίσης τι ρυθμίσεις εικόνας έχουν οι υπο δοκιμή τηλεοράσεις.
Όσον αφορά τις συγκεκριμένες τηλεοράσεις καλύπτουν σε SDR και οι δύο το 100% του χρωματικού εύρους .
Σε HDR η Q70T έχει ελαφρώς μεγαλύτερη κάλυψη χρωματικού εύρους από την 866.
Μια τηλεόραση με μεγαλύτερο λόγο αντίθεσης (VA πάνελ) βγάζει περισσότερη λεπτομέρεια στις σκοτεινές διαβαθμίσεις της εικόνας από μια με μικρότερο (IPS πάνελ) ,για ίδια μέγιστη φωτεινότητα.
Επίσης επειδή η Q70T βγάζει λίγο παραπάνω φωτεινότητα ,βγάζει και πιο "ζωντανά" χρώματα.

Όνομα χρήστη