@VasilisAKC
Έχω γράψει στη δική μου αξιολόγηση έμμεσο τρόπο να πετύχεις αυτό που θέλεις με αυτές τις λάμπες.
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
@VasilisAKC
Έχω γράψει στη δική μου αξιολόγηση έμμεσο τρόπο να πετύχεις αυτό που θέλεις με αυτές τις λάμπες.
1 Απάντηση
Με smart life είμαι. Έξυπνη > Tap to run > Create scene. Για πες που διαλέγω το χρώμα...
https://i.postimg.cc/4ySNWYwS/saveas.jpg
7 Σχόλια
Πρώτα πας σε κάθε λάμπα που θες να έχει συγκεκριμένο χρώμα με το tap to run κσι στις scenes (Night, Read, Working κλπ) διαλέγεις μια από αυτές και την κάνεις edit στο χρώμα που θέλεις. Ρυθμίζεις τη λάμπα σε αυτό το scene΄.
Μετά πας Έξυπνη > Tap to run > Create scene και στο Mode δεν βάζεις color αλλά scene.
H λάμπα θυμάται τη σκηνή που είχε ακόμη και αν αλλάξεις το χρώμα ή το βάλεις λευκό και την επόμενη φορά που τρέξει το tap to run ξαναπαίρνει το ίδιο χρώμα.
(Μόνο αν μπει σε άλλη σκηνή χαλάει η μέθοδος μέχρι να ξαναμπει η σκηνή με το χρώμα που θέλουμε)
Άλλος τρόπος είναι αντί για tap το run είναι να μπουν τα χρώματα με google home routine ή ότι αντίστοιχο ισχύει στην Alexa, ότι χρησιμοποιείς από τα δύο.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Οπότε, όπως είπες, επειδή είναι (σχετικά) έμεσος τρόπος, περιορίζει τα χρώματα έκαστης λάμπας κι άρα το συνδιασμό για smart scenes στον αριθμό των default σκηνών, δηλαδή 8. Θα κάνω μερικές δοκιμές αυριο κι αφου παραλάβω και τις vtac που περιμένω, θα ποστάρω Screen με τον άμεσο και άμεσο τρόπο. ΥΓ: Alexa / google δε χρησιμοποιώ.
Μέχρι εκει που είπες " Μετά πας Έξυπνη > Tap to run > Create scene και στο Mode δεν βάζεις color αλλά scene." δουλευει. Επιλέγω Scene και μετά, τίποτα. Δε μου ζητάει να επιλέξω σκηνές. Να πω δηλαδή έκαστη λάμπα αν θελω κοκκινη, μπλε, πρασινη κλπ (απο τις υποσκηνές τις κάθε λάμπας που έφτιαξα/εκανα edit νωρίτερα)
Ούτε καν αυτό, δεν μπορείς να προσδιορίσεις ποιο scene θα ενεργοποιείται, οπότε το πολύ 1 χρώμα ανά λάμπα (ή μετά βιας δύο αν έχεις ένα χρώμα μόνιμα με το color και άλλο ένα με το scene)
Οι vtac θα εκπλαγώ αν δέχονται ορισμό χρώματος σε σκηνές, γιατί κάτι e14 vtac που έχω δεν το κάνουν.
Google ρουτίνες (φαντάζομαι και Siri) πρέπει να εκτελούνται και από κινητό Android/iOS.
Αν σου πω οτι κατάλαβα θα σου πω ψέματα. Πάμε παλι σε παρακαλώ;
1. Εχω πάει σε κάθε λάμπα και επεξεργάστηκα τις σκηνές τους (scene>edit). Έβαλα πχ στην scene 1 κοκκινο και την ονομασα red, στην 2 που είχε όνομα "working" το άλλαξα σε blue και την αποθηκευσα ως μπλε κλπ κλπ
2. Θελω να κανω 1 κουμπι tap to run και παω "tap to run" if "Launch tap-to-run" then "Run" device (επιλέγω) "mode" scene και θέλω να επιλέξω την σκηνή/τις σκηνές που επεξεργάστηκα νωρίτερα.
Οπότε μου λες οτι δεν μπορώ; Εξ ' αλλου πιο επάνω εσύ ειπες " Μετά πας Έξυπνη > Tap to run > Create scene και στο Mode δεν βάζεις color αλλά scene.". Ε ποια scene θα παίξει αν δεν του πω ποια να παίξει;
Θα παίζει την τελευταία scene που είχες, δηλαδή μπορείς να ορίζεις μόνο ένα scene σε κάθε λάμπα, άρα ένα χρώμα μέσω rao to run -> scene.
Εγώ πχ έχω 8 και με ένα scene βάζω ένα δικό της χρώμα την καθεμία, πάντα το ίδιο αλλά διαφορετικό από των άλλων.
Αν τις έχεις συνήθως στο λευκό, μπορείς με ένα tap to run -> scene να τις βάλεις σε ένα συγκεκριμένο συνδυασμό χρωμάτων και με ένα άλλο ->color σε ένα δεύτερο.
Οτιδήποτε περισσότερο δεν γίνεται μόνο με αυτή την εφαρμογή.
Σε ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Οι GU10 vtac εχουν ακριβώς το ίδιο "πρόβλημα" με τις eurolamp τελικά. Κάποιες ομως E27 που είχα, vtac, είχαν την δυνατότητα να φτιάξουμε κουμπιά τύπου tap to run, που έκαναν ακριβώς αυτο που περιγράφω.
Κουμπί 1 > Λαμπες λευκες
Κουμπί 2 > Λάμπες μπλε
Κουμπί 3 > λαμπα 1: Μπλε λαμπα 2: Κοκκινο λαμπα 3: Μπλε λαμπα 4: κοκκινο
Κουμπί 4 > Μπλε Κοκκινο Πρασινο Κιτρινο κλπ κλπ
Κρίμα που δεν εχουν αυτη τη λειτουργία. Δεν καταλαβαίνω αν είναι θέμα λάμπας ή θεμα εφαρμογής τελικά. Κατα τα άλλα... smart.