Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
hi end GR

Θα παρακαλούσα τον φίλο @EMMANOUIL_KALOGRAIAS που ακούει το συγκεκριμένο μηχάνημα να έχει γλυκό και καθόλου τονισμένο ήχο στα ψηλά, αν θα ήταν εύκολο να γράψει τι interconnect καλώδια, ενισχυτή και ηχεία χρησιμοποιεί, μια και το αντίστοιχο δικό μου cd6007 ακούγεται με υπερβολικά τονισμένα-προβολικά μεσοϋψηλά και πρίμα. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα και όποια πληροφορία θα μπορούσε να δώσει όποιος έχει γνώση του θέματος.

Όνομα χρήστη

3 Απαντήσεις

Andreas_South

Γεια σου. Εδω εχει ενα συγκριτικο μεταξυ marantz cd-6007 kai yamaha cds-300.Moλις το ειδα σε θυμηθηκα.Πηγαινε κατευθειαν στο 16.50 λεπτο, που παιζουν συγκριτικα.Δε σου λεω ποιο μου φανηκε οτι εχει πιο τονισμενα πριμα (μεσαιουψηλες) για να μη σε επηρεασω.Αμα το ακουσεις απαντησε μου.https://www.youtube.com/watch?v=GP_E7yWMXDQ

2 Σχόλια

hi end GR

Τα μηχανήματα του βίντεο είναι πολύ κοντά σε απόδοση. Θα έλεγα ότι φαίνεται σε κάποια σημεία, όπως στο 18':21", να τονίζει τα μεσοϋψηλά περισσότερο το Yamaha. Πιθανόν σε αυτή την κατηγορία τιμής να είναι αυτό το επίπεδο του ήχου που πρέπει να περιμένουμε. Όπως και να έχει σε ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Andreas_South

Οντως και εγω αυτο ακουσα.Απλα περιμενα το γιαμαχα να εχει λιγοτερο τονισμενες τις μεσαιουψηλες!! Ισως ειναι η συνεργεια μεταξυ γιαμαχα ενισχυτη και γιαμαχα cd player.Kai ta 2 παντως παιξανε μεσω του γιαμαχα ενισχυτη.Aρα στη συγκεκριμενη δοκιμη το μαραντζ ακουγεται πιο γλυκοηχο, πραγμα που δεν το περιμενα! Ισως αν παιζανε και τα 2 cd player μεσω του μαραντζ ενισχυτη να ειχαμε διαφορετικα αποτελεσματα.

Όνομα χρήστη
Andreas_South

Γεια σου. Εδω εχει ενα συγκριτικο μεταξυ marantz cd-6007 kai yamaha cds-300.Moλις το ειδα σε θυμηθηκα.Πηγαινε κατευθειαν στο 16.50 λεπτο, που παιζουν συγκριτικα.Δε σου λεω ποιο μου φανηκε οτι εχει πιο τονισμενα πριμα (μεσαιουψηλες) για να μη σε επηρεασω.Αμα το ακουσεις απαντησε μου.https://www.youtube.com/watch?v=GP_E7yWMXDQ

Όνομα χρήστη
Andreas_South

Συμφωνω, γενικα τα marantz cd players εχουν τονισμενα μεσαιουψηλα και πριμα.Το ιδιο ισχυει και για τους ενισχυτες τους (ειχα ακουσει τον pm6006-CD 6006 με paradigm ηχεια σε καταστημα για 40 λεπτα,και εφυγα τρεχοντας...).Πολυ κουραστικος ηχος.Μπερδευουν το προβολικο ηχο με τη καθαροτητα.Μη σου κανει εντυπωση οτι δεν μπορουν ολοι να αντιληφθουν το κουραστικο/προβολικο ηχο!! Ειναι και θεμα γουστου!! Για καποιον ειναι γλυκοηχο ενω για μενα ear piercing/brain fatigue. Εσυ με τι ηχεια/ενισχυτη/καλωδια ακους το cd6007? Δυστυχως δε νομιζω οτι μπορει να αλλαξει (αρκετα) ο ηχος με αλλα interconnect.Με αλλα ηχεια γλυκοηχα (λεμε τωρα) ισως καταφερνες να γειρει η πλαστιγγα 20% προς το καλυτερο.Δυστυχως δυσκολα βρισκεις καινουργιο player που να μην ειναι bright/schrill sounding.Και εγω ψαχνω για ενα καινουργιο γλυκοηχο.Ευτυχως εχω ενα teac απο το 1993 που εχει ζεστο ηχο σχετικα.

2 Σχόλια

hi end GR

Ανδρέα, σε ευχαριστώ που έκανες τον κόπο να απαντήσεις και να γράψεις τη δική σου εμπειρία πάνω στο θέμα που με απασχολεί. Παρόλα αυτά δυσκολεύομαι να κατανοήσω πώς κάποιος μπορεί να ακούει ζεστό και όχι σκληρό/προβολικό ήχο από το συγκεκριμένο CD Player, μιας και το έβαλα και στο ακριβό σύστημα ενός φίλου με ενισχυτικά class A (όπως τον τελικό sugden masterclass spa-4) και ο ήχος έγινε οριακά ανεκτός (έκανα το πείραμα γιατί υπέθεσα ότι φταίει ο ενισχυτής ή τα interconnect μου που είναι απλά).
Το σύστημα μου αποτελείται από τα παρακάτω: ηχεία ProAc Response 2.5, καλώδιο ηχείων Van den Hul The Revelation Hybrid (Halogen Free), ενισχυτής Sony TA-FB820R.

Andreas_South

To πρωτο πραγμα που εμαθα το 2018 που εψαχνα για ενισχυτη ηχεια ειναι να μη χρησιμοποιησω silver coated καλώδια διότι έχουν πάρα πολλά πρίμα. Τα δικά σου καλώδια ειναι silver coated απ'ότι κοίταξα.Eπισης εχουν 85 ευρω το μετρο,αν ειναι αυτα.https://www.athensproaudio.gr/el/van-den-hul-the-revelation-hybrid-halogen-free.html#i3-tab-description Εγω πηρα καλωδια της supra sky 2x2.5mm 3.5 εyρω το μετρο και ειναι made in sweden!!!Interconnect πηρα αυτα https://www.odes.gr/el/kalodia/kalodia-metaforas-ixou/kalodia-interconnect-rca/wireworld-terra-rca-1m.html Όσον αφορά τα ηχεία σου, κοίταξα στο audioreview.com κριτικές από κατόχους των ηχείων και πολλοί λένε ότι έχουν προβολικά έως σκληρά πρίμα π.χ (Revealing speakers with no mercy with inferior equipment. Attenuated highs harsh in the treble. Sibilance in treble and hole in the mids. You can't listen to them for a very long time before it becomes painful. Much too bright, hurt my ears.) Επίσης, λένε ότι τα ηχεία σου ειναι πολύ picky, δηλαδή συνδυάζονται πολύ δύσκολα με ενισχυτές ώστε να βγάλουν έναν ήχο όχι σκληρό.
Μπορείς να αγοράσεις ένα εξωτερικό dac της project απ'ότι θυμάμαι (ή της Cambridge audio) που έχει 5 ξεχωριστά φίλτρα για ρυθμίσεις του ήχου, και να το συνδέσεις με την coaxial έξοδο του cd player . Έτσι θα χρησιμοποιείς το cd player ως transport και θα παιζει με το dac της project.Επισης εδω μπορεις να ζητησεις συμβουλες,γιατι εχουν ακουσει τα παντα!https://www.hifi-voice.com/o-nas

Όνομα χρήστη