За какво да внимавате

• Пиша въпросите си относно продукта.
  • Избягвам въпроси за наличността, цената и хода на моята поръчка.
  • Защитавам личната си информация и не я публикувам.
  • Не използвам неприлични или обидни изрази.

Вижте подробно условията за ползване за Въпросите за продукта

Всички въпроси
Antreas_Kalianos

Καλησπέρα αν κάποιος ξέρει ας με ενημερώσει αν αξίζει να το αγοράσω.
Έχω κάμερες λάμπες σκούπα κτλ όλα Xiaomi και τα διαχειρίζομαι από το mi app αν παρω ένα τέτοιο hub μπορώ μετά να τα χειρίζομαι από το apple home??

Потребителско име

1 Отговор

Καζινιεράκης Αναστάσιος

Τα Xiaomi έξυπνα περιφερειακά είναι διαφόρων ειδών όσο αφορά τη σύνδεσή τους στο διαχειριστικό τους application που κύρια είναι το Xiaomi Home app.
Υπάρχουν αυτά λοιπόν που συνδέονται απευθείας στο WiFi του χώρου σου, και τα υπόλοιπα που χρειάζονται κάποιο Xiomi hub είτε με ZigBee είτε με Bluetooth.
Αν ως τώρα δεν είχες κανένα Xiomi hub αλλά, τα όποια Xiaomi έξυπνα περιφερειακά σου συνδέονταν κανονικά με το Xiaomi Home app σου, πάει να πει πως αυτά τα Xiaomi έξυπνα περιφερειακά σου ήταν ήταν για WiFi σύνδεση και άρα αυτή η σχέση που έχεις ήδη δεν θα αλλάξει αν προσθέσεις και κάποιο Xiomi hub.
Xiomi hub χρειάζεται κανείς μόνο αν θέλει να συνδέσει στο έξυπνο σπίτι του και Xiaomi έξυπνα περιφερειακά που συνδέονται με τους άλλους δύο τρόπους (ZigBee ή Bluetooth).
Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει εύκολη διασφάλιση από πριν για το ποια απ' αυτά τα Xiaomi έξυπνα περιφερειακά (για τα ZigBee ή τα Bluetooth λέω) φτάνουν να είναι "ορατά" (άρα και διαχειρίσιμα) και από άλλες γενικές εφαρμογές όπως το Google Home app ή το Apple Home κ.λπ. Κάποια λίγα απ΄ αυτά είναι αλλά τα περισσότερα δεν είναι. Αυτά συνήθως είναι ελέγξιμα μόνο απ' το ίδιο το Xiaomi Home app, δυστυχώς.

2 Коментара

Antreas_Kalianos

Σας ευχαριστω παρά πολύ για την λεπτομερέστατη απάντηση σας!
Να είστε καλά!

Καζινιεράκης Αναστάσιος

Ευχαριστώ κι ανταποδίδω!
Να συμπληρώσω πάντως πως, αυτό είναι και ένα απ' τα βασικότερα "προβλήματα" που έχει κανείς με τα Xiaomi έξυπνα περιφερειακά ZigBee ή Bluetooth. Δε ξέρω βέβαια πως λειτουργεί όλο αυτό αντίστοιχα από άλλες μάρκες αλλά, ακριβώς επειδή "ζουν" μόνο μέσα στο κλειστό περιβάλλον του Xiomi hub τους, μπορεί μεν να μπορεί κάνεις να κάνει σχεδόν "παπάδες" με δημιουργία κανόνων - αυτοματισμών που προκαλούν συγκεκριμένες συμπεριφορές σε Xiaomi έξυπνα περιφερειακά του (από συνθήκες που τυχόν θα ισχύουν απ' τη λειτουργία άλλων Xiaomi έξυπνων περιφερειακών του) αλλά μόνο αν, όλο αυτό, γίνει μέσ' απ' το ίδιο το Xiaomi περιβάλλον του Xiaomi Home app του. Έξω απ' αυτό... ελάχιστη έως καθόλου τέτοια διαχείριση δεν προσφέρεται (για τα ZigBee ή Bluetooth Xiaomi έξυπνα περιφερειακά εννοώ πάντα).

Προσωπικά π.χ. έχω και τα δύο Xiaomi hub (δηλαδή και το παλιότερο με δυνατότητες συναγερμού και χωρίς Bluetooth) και πολλά ZigBee Xiaomi έξυπνα περιφερειακά αλλά και πολλά WiFi Xiaomi έξυπνα περιφερειακά. Δεν έχω μεν Apple Home, έχω όμως Google Home. Ενώ λοιπόν όλα τα WiFi Xiaomi έξυπνα περιφερειακά μου είναι ορατά και από το Google Home μου και μπορώ έτσι να τα ελέγξω (έστω και στα βασικά τους θέματα), κανένα από τα ZigBee Xiaomi έξυπνα περιφερειακά μου δεν είναι καν ορατό από εκεί, είναι δηλαδή ορατό ένα είδος τους (παγίδες πόρτας) αλλά χωρίς καμία λειτουργικότητα από εκεί.

Потребителско име