Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
NKosmatos

Μερικές ερωτήσεις στον φίλο @stathis999 που έχει γράψει την αξιολόγηση και είναι κάτοχος του Χ300.
Τι ψύκτρα έχεις επάνω, stock? Έχω διαβάσει ότι συνήθως βάζουν CoolerMaster Masterair G200P ή Noctua NH-L9a-AM4.
Το παράθυρο plexiglass στο πλάι (και επάνω?) είναι δικό σου ή αγορασμένο?
Οι πλαϊνές USB είναι με το εξτρά καλώδιο που πουλάνε? Κάνει αυτό του Α300 ή είναι ειδικό για το Χ300?
Ευχαριστούμε :-)

Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

stathis999

Καλησπέρα, επειδή κι εγώ είχα προβληματιστεί πολύ και το έψαξα όσο περισσότερο γίνεται, κατέληξα στην στοκ ψύκτρα από 3200g / 2600 stealth δηλαδη χωρίς το στεφανάκι, αυτό που δίνει το πετάς. Η g200p είναι σίγουρα κατώτερη της noctua αλλά και η l9a στα ίδια περίπου επίπεδα με την στοκ, ελάχιστα καλύτερες θερμοκρασίες που δεν προσφέρουν όμως καμιά διαφορά στην απόδοση, προσωπικά ψηνόμουν μόνο λόγω θορύβου να την πάρω, που όμως μόλις πείραξα τις στροφές ο θόρυβος ήταν πολύ ανεκτός, περισσότερο κάνει ο μηχανικός δίσκος όταν δουλεύει και πίστεψε με στο υπνοδωμάτιο δεν μπορώ να έχω ενοχλητικούς θορύβους. Πιστεύω ειδικά για την μαύρη l9a πληρώνεις υπερβολικά πολλά για αυτά που κερδίζεις. Αν βάλεις 3200g θεωρώ είναι υπερβολή οποιαδήποτε aftermarket κι αν κάνεις overclock σε 3400 - 4000 ακόμα και η l9a πάλι δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί όπως πρέπει. Μια φθηνη λύση/πατέντα είναι η στοκ με καλύτερο 92ρη, όπως και μονόδρομος για oc η l9a κι ένας 12ρης πάνω απο τη γριλια του κουλερ που ψύχει παράλληλα κι όλο το mobo ή το έσαχτο υδρόψυξη τρυπώντας τις γρίλιες. Χίλιες φορές όμως να δώσεις αυτά τα λεφτά για μνήμες 3200mhz. Αν τώρα σου περισσεύουν εννοείται βάζεις απλά την chromax black l9a για ψυχολογικούς λόγους. Τα "πλέξι" είναι μαγνητικές σίτες 120mm + 2x60mm από ali, τα usb ένα από ali κι άλλο ένα από κατάστημα στην Αγγλία υποτίθεται official πιο ακριβά χωρίς καμία διαφορά τελικά μεταξύ τους, απλά χάνεις τη θύρα για το addressable rgb που έβγαλε η asrock για τα μινι αλλά δεν το έχω βρει πουθενά. Αν δεν θες να περιμενεις υπάρχουν κι εδώ πλέον, ψαξε deskmini usb. Γενικα τα a-x είναι ακριβώς τα ίδια μηχανήματα διαφέρουν μόνο σε cpu oc και δυνατότητα για 4000.

2 Σχόλια

NKosmatos

Ευχαριστώ φίλε μου και σίγουρα με τέτοιες συζητήσεις βοηθάμε και άλλους χρήστες/αγοραστές. Ελπίζω να πέσουν λιγάκι οι τιμές, γιατί ειδικά σε CPU έχουν ξεφύγει.

stathis999

Χαρά μου, όλοι μαθαίνουμε κι εγώ φυσικά έχω βοηθηθεί πολύ από κριτικές εδώ μα και σε φόρουμ, απλά θεωρώ πως αν είμαστε καλοπροαίρετοι κι όχι κολλημένοι, είναι θετικό να μοιραζόμαστε απόψεις που μπορεί να γλιτώσουν κάποιον από πολύ κόπο (μα και χρήμα). Κι αυτό ισχύει παντού. Όσον αφορά τις cpu - gpu η κατάσταση είναι όντως τραγική και δεν προβλέπω να στρώνει σύντομα και ειδικά στα μεταχειρισμένα πλέον έχουν ξεφυτρώσει όλοι οι πονηροί. Πάντως το νέο μινι παίζει σε καλή τιμή στην Ελλάδα ενίοτε φθηνότερα κι από εξωτερικό.

Όνομα χρήστη