What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
Sakis_007

Είναι θέμα τύχης να βρεις Va panel ή είναι στάνταρ για όλη την Ευρώπη; Τα reviews που υπάρχουν την έχουν θάψει και πάνε στο περσινό μοντέλο για αυτό το λόγο. Υπάρχει κάποια αξιόπιστη πηγή που μπορώ να μάθω;

Username

1 Reply

dasimomytis

απ οτι διαβάζω ΟΛΑ τα ευρωπαϊκά μοντέλα είναι VA, στο avclub.gr θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες. Η δική μου επιβεβαιωμένα από το service menu αλλα και απο φακό είναι va της au optronics . Εχω την αίσθηση οτι τα ευρωπαικά εργοστάσια της Sammy στην Σλοβακία και Ουγγαρία δουλεύουν μόνο με VA panels.

4 Comments

Sakis_007

Αν αναφέρεται στο manual της τηλεόρασης πρέπει να ισχύει. Εξάλλου το προηγούμενο μοντέλο δεν υπάρχει πια διαθέσιμο σε πολλά καταστήματα καθώς όλοι προωθούν το νέο. Είναι και ο λόγος που ήμουν διστακτικός καθώς η έλλειψη VA panel είναι σημαντικό. Κατά τα άλλα πιστεύω ότι αποτελεί μια αξιόλογη επιλογή.

dasimomytis

Δεν υπάρχει κάν manual αλλα ένα τεράστιο βιβλίο με quick quide και πιστοποιήσεις σε όλες τις γλώσσες. Συμφωνα με αυτο (https://avclub.gr/index.php?threads/samsung-tv-line-up-2021.173154/page-6) αλλα και το πολωνικό site (https://geex.x-kom.pl/recenzje/test-i-recenzja-telewizora-samsung-55q80a/) η τηλεόραση έχει VA panel. Εγω επιβεβαιώνω οτι η δική μου έχει ακριβώς το ιδιο panel με του πολωνικού site. Απο εκει και πέρα πάλι στο forum avclub.gr αναφέρεται οτι ΟΛΕΣ η QLED των σειρών 60,70 και 80 φέρουν VA panels και δεν έχω λόγο να μην το πιστεύω γιατι είναι όλες made in Slovakia, Hungary και όχι made in Mexico οπως η Αμερικανικές. Να αναφέρω οτι η τηλεόραση είναι απλά καταπληκτική με φοβερο upscaling επεξεργαστή που έχει αναβαθμίσει συνολικά την εμπειρία μου τόσο σε SDR οσο και σε HDR. Το VRR , το AMD Freesync PRO και τα 120Hz έχουν κάνει την gaming εμπειρία καταπλητική με το xbox series x. Επίσης τα μάυρα ειναι απίστευτα εντυπωσιακά. Υπάρχει blooming σε πολύ απαιτητικές σκηνές ,όπως και το local dimming σε 50 μονο ζώνες δεν έχει την ῾λεπτότητα῾ μιας neo Qled. Γνώμη μου είναι οτι μια OLED είναι σίγουρα καλύτερη σαν εικόνα σε ενα σκοτεινό δωμάτιο. Πλήν όμως......Εγω δεν ζώ σε ενα σκοτεινό σπίτι, και επιπλέον δεν μπορώ να ζώ με τον φόβο του burn in (και μάλιστα η γνώμη μου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα μιας και έχω ζήσει αρκετα χρόνια με μια καταπληκτική plasma της Panasonic). Νομίζω στα 800 ευρώ που μου κόστισε εμένα το λές και ευκαιρία για μια τηλέόραση που είναι στο 95% της ποιότητας μιας αντίστοιχης OLED αλλα στο 70% της τιμής της και βασικότερο χωρίς τα σοβαρά της προβλήματα. Νομίζω οτι η γνώμη έχει κάποια βαρύτητα γιατι προέρχομαι απο την premium Crystal UHD 4k του 2017 που επίσης αποδείχτηκε μια εξαιρετική και πολύ αξιόπιστη τηλεόραση (που μάλιστα πωλήθηκε και στο 60% της τιμής που αγοράστηκε).

Sakis_007

Είσαι πολύ κατατοπιστικός και αναλυτικός. Η Q90A έχω διαβάσει ότι είναι κορυφαία στη κατηγορία της αλλά είναι ακριβή ακόμα. Είμαι μεταξύ της Q80A και της Sony X90J που είναι οι μοναδικές πλέον που εχουν VA panel,δύσκολη η επιλογή.

dasimomytis

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια. Άλλου διαβάζω για την Sony τα καλύτερα , άλλου τα χειρότερα.Νομίζω ότι με κάτι συνδυαστικές προσφορές (π.χ. Eurobank επιστροφή 20%) η Sammy ειναι κορυφή. Εμένα ας πούμε μου βγήκε σε τιμή χωμα . Μέχρι στιγμής είναι απλά φοβερή τηλεόραση. Τα μαύρα είναι απίστευτα που έχει και σαν μοναδικό μειονέκτημα θα έβλεπα κάποιο blooming σε απαιτητικές (και πολύ λίγες ) σκηνές.

Username