Καλησπέρα! Θα ήθελα έναν εκτυπωτή κυρίως για τυπωση φωτογραφιών κανονικά σε φωτογραφικό χαρτί, με καλή ποιότητα, αλλά με ενδιαφέρει γενικα να μπορω να βγαλω και καμια φωτοτυπια ή να σκαναρω κατι, γι αυτο ψαχνω για κάποιο πολυμηχανημα! Για καλή ποιότητα φωτογραφιών και οσο μεγαλυτερη οκονομία στα μελάνια να προτιμήσω τον canon pixma MX925 ή epson L386? Αν έχει κανείς κάποια γνώμη θα με βοηθήσει πολύ!!
2 Comments
Καλημέρα! Απλα σε ότι καταστήματα έχω ρωτήσει μου λένε διάφορα και μου προτείνουν συνέχεια άλλους εκτυπωτές για φωτογραφίες (οπως canon TS9050) και έχω μπερδευτεί πλήρως!
Τα μελάνια "κρατανε" για αρκετές σελίδες? Στις φωτογραφίες μου είπαν υπολογίζεις οτι τα μελανια θα φτασουν για κάπου λιγοτερες από τις μισές έγχρωμες σελίδες Α4
μη μπερδεύεσαι καθόλου.
η προηγούμενη σου ερώτηση είναι, canon pixma MX925 ή epson L386?
τώρα βάζεις και τρίτο στην συζήτηση, ο οποίος ως ταχύτητα, εκτύπωσης, ως ανάλυση και σάρωση, έγχρωμη η ασπρόμαυρη έχει τα ίδια
χαρακτηριστικά με τον 925. έχει βέβαια επιπλέον λειτουργίες, που δε ξέρω αν θέλεις, όπως π.χ. μεγάλη οθόνη αφής, έκτο μελάνι και ίσως και άλλα.
έχει όμως και διπλάσια τιμή.
σχετικά με τα μελάνια, προφανώς και οι εκτυπώσεις θα είναι πολύ κάτω από τις μισές σελίδες, σε σχέση με εκτύπωση σε έγχρωμο κείμενο σε απλό χαρτί Α4.
ο μέσος όρος που υπολογίζουν τα εργοστάσια για εκτύπωση κείμενου σε χαρτί είναι 5%.
στις φωτογραφίες είναι 100%,
επίσης όσο καλύτερο και βαρύτερο χαρτί χρησιμοποιείς, τόσο περισσότερο μελάνι θα ξοδεύεις, φυσικά ανάλογο θα είναι και το αποτέλεσμα.
θεωρώ πως δε χρειάζεται να δώσεις τόσο πολλά χρήματα για τον canon TS9050, εκτός κι αν έχεις καλή οικονομική άνεση και δε σε ενοχλεί.