Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
themis121998

και αν προτιμας το τκ απο το gigabyte aivia i to roccat ryos mk που ειναι εξισου καλα και στα ιδια χρηματα
???

Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

bilkon3

Ναι, πιστευω πως ειναι καλυτερο και απο το aivia και απο το ryos mk. Προσωπικη αποψη, αν σου αρεσαν αυτα τα δυο, αγορασε τα, απλα η Coolermaster εχει καλυτερη ποιοτητα κτλπ

14 Σχόλια

themis121998

αποφασισα θα παραγγειλω απο το e-gate το τκ.αλλα πολυ φοβαμε πως τα Led του θα ειναι ασπρα οπως ειδα και στις εικονες,,εσυ για ενα αρχαρειο πιστευεις πως σε brown mx ειναι απο τα καταλληλοτερα μηχανικα πληκτρολογια για να αρχισει?και συνιθιζετε ευκολα???

bilkon3

Ναι, ειναι πολυ καλα πληκτρα για καποιον που ειναι καινουργιος στα μηχανικα πληκτρολογια και δεν του αρεσει ο θορυβος. Εμενα μου αρεσουν πολυ περισσοτερο τα Blue αλλα αυτο ειναι γιατι γραφω αρκετα και μου αρεσει ο θορυβος που κανουν.
Το ακολουθο ειναι ενα βιντεο με τις βασικες λειτουργιες του ΤΚ, δες το αν και δεν ξερεις καλα Αγγλικα, δειχνει το πληκτρολογιο απο αλλες οπτικες γωνιες, τι κανουν διαφορα κουμπια του κτλπ, μην δινεις και τοση σημασια στα λογια. https://www.youtube.com/watch?v=W2olaj__8GY

themis121998

στο βιντεο που μου εστηλες το πληκτρο enter φαινετε μεγαλο οχι το συνιθισμενο,αλλα ισως γιατι το βιντεο ειναι προ 3 μηνων ,τεσπα ολες οι φοτο που ειδα το πληκτρολογιο ειχαν το μικρο enter...Και κατι τελευταιο το πληκτρολογιο εχει μηχανισμο που φτιαχνεις τιν φοτηνοτητα τον led?

bilkon3

Αυτος που εκανε το βιντεο ειναι Αγγλος, στην Αγγλια και σε μερικες αλλες χωρες τα πληκτρολογια ειναι λιγο διαφορετικα. Ναι, αν κρατησεις πατημενο το πληκτρο Fn(στο ΤΚ θα βρισκεται δεξια απο το spacebar) και F1 τοτε ανοιγεις και κλεινεις τα φωτακια. Fn+F2 -> χαμηλωνεις φωτεινοτητα Fn+F3 -> αυξανεις φωτεινοτητα. Fn+F4 -> αλλαζεις που αναβουν τα led

Εδω μπορεις να το δεις και σε βιντεο https://www.youtube.com/watch?v=90pqRcXibek#t=216 (αρχιζει στο 1:41)

themis121998

τα red-black mx τι ρολο παιζουν ?αυτος που εκανε το video ειχε red?και το συγκικριμενο πληκτρολογιο βγανει σε red i black??

bilkon3

Το ΤΚ βγαινει σε Red,Blue,Brown, αλλα οχι σε Black. Τα MX Red ειναι εντελως ισια απο την ωρα που τα πατας μεχρι να φτασεις στον πατο και δεν κανουν θορυβο, αλλα ειναι πανδυσκολο να τα βρεις στην Ελλαδα στο ΤΚ.
Aυτος που εκανε το βιντεο(το πρωτο που σου εστειλα) ειχε Brown, αυτος που εκανε το δευτερο βιντεο που σου εστειλα εχει MX Green (τα οποια ειναι οπως τα MX Blue, απλα ειναι πολυ πιο βαρια).

Δεν θελω να σε μπερδευω με ολα τα πληκτρα,οποτε τα ξαναλεω εδω περα. Brown -> Δεν κανουν τοσο θορυβο αλλα εχουν ενα μικρο εμποδιο οταν τα πατας. Blue/Green -> Κανουν θορυβο και εχουν ενα μικρο εμποδιο οταν τα πατας. Red/Black -> Δεν κανουν θορυβο και ειναι ισια οταν τα πατας.

themis121998

Ποια μηχανικα πληκτρολογια βρισκω στην ελλαδα με red\black?

bilkon3

Ειναι σχετικα μεγαλη η λιστα πιστευω, και αυτο θα πρεπει να το ψαξεις εσυ. Λιγα παραδειγματα ειναι το Roccat Ryos MK, το Steelseries 6GV2, το Corsair K65 TK και ποσα αλλα, πανε εδω στο Σκρουτζ στην κατηγορια "πληκτρολογια" και βαλε να ψαξεις για πληκτρολογια απο 80€ και ανω. Ανοιξε οσα σου αρεσουν απο εμφανιση, πανε στην σελιδα που τα αγοραζεις και δες τι πληκτρα εχουν.

themis121998

to gigabyte aivia δεν ειναι ενα απο αυτα και πολυ καλο μαλιστα?
red\black ειναι ακριβως ιδια?και το brown ειναι αρκετο το εμποδιο ή το συνιθιζεις ?

bilkon3

Tα Black ειναι μια πιο βαρια εκδοση των Red. Στα Brown το εμποδιο δεν ειναι μεγαλο, ειδικα οταν γραφεις γρηγορα, οποτε και το συνηθιζεις. Υπαρχει μια αλλη εκδοση των Brown, τα Clear, τα οποια ειναι πιο βαρια και εχουν μεγαλυτερο εμποδιο, αλλα ειναι ΠΟΛΥ σπανια και σχετικα ακριβα.
Πληκτρα λαπτοπ->40 γραμμαρια για να πιεστουν
Red-> 45γραμμαρια για να πιεστουν
Brown -> 45-50g
Blue -> 50-55g
Black -> 60g
Clear-> 65g
Green->80g
Δεν το ξερω καθολου το πληκτρολογιο οποτε αν σου πω κατι για αυτο θα ειναι λαθος/θα το μαντεψω, συγγνωμη.Το μονο που ξερω για αυτο ειναι οτι ερχεται σε Red και Brown πληκτρα.

themis121998

δλδ με βαση αυτα που μ εγραπσες τα red einai sxedon ιδια με το brown ι διαφορα τους φτανει μερικες φορες τα 5g ελαχιστη ...και τα black ειναι πιο βαρια απο τα blue?μηπως μπερδευτικες γιατι πριν μου εγραψες οτι red\black ειναι ισια?με μπερδεψες τελειως.

bilkon3

Οχι, δεν μπερδευτηκα. Λοιπον, θα σου τα ξαναγραψω
Red-> 45γραμμαρια για να πιεστουν, ισια
Brown -> 45-50g, εμποδιο
Blue -> 50-55g, εμποδιο και ηχος
Black -> 60g, ισια
Clear-> 65g, εμποδιο
Green->80g, εμποδιο και ηχος
https://www.youtube.com/watch?v=qp46JeDDTCw Δες και αυτο το βιντεο για να τα καταλαβεις λιγο καλυτερα.
Απλα σου εγραψα ποση δυναμη χρειαζεται το καθενα γιατι ειχες πει οτι εισαι συνηθισμενος σε πληκτρολογια λαπτοπ, και ετσι ωστε να μην επιλεξεις ενα πολυ βαρυ πληκτρο

themis121998

Θα ψαξω πληκτρολογιο να μαρεσει και να εχει red πληκτρα(ποσο πιθανον ειναι να βρω red στιν ελλαδα?),αλλιος θα καταληξω στο ΤΚ με τα brown..σε ευχαριστώ παρα πολυ για τον χρονο σου εμαθα πραγματα που δεν ηξερα και με βοηθησαν πολυ
Σε ευχαριστώ πολυ!!!!!!!!!!

bilkon3

Τιποτα, και εγω καπως ετσι ξεκινησα στα μηχανικα πληκτρολογια, καποιος εκατσε και μου εμαθε τα πληκτρα κτλπ :ρ Και κατι τελευταιο, μερικα πληκτρολογια με Red πληκτρα(που μπορεις να τα βρεις και εδω στο σκρουτζ) ειναι τα Steelseries 6gV2, Corsair K65, Corsair K70, αν θελεις δες τα ειναι καλα απο ποιοτητα και απο εμφανιση.

Όνομα χρήστη