έχει μια θύρα pcie 3 και μια άλλη θύρα pcie 4 που συνδέεται η κάρτα γραφικών στην τρία η στην 4???
See in detail the terms of use for the Product Questions
2 Replies
καλημέρα φίλε μου όχι δεν μπερδεύτηκα εάν πας στα χαρακτηριστικά γράφει εσωτερικές συνδέσεις pcie express χ16 έχει. ένα με τρία και ένα με τέσσερα.οι Μ.2 που λες είναι πιο κάτω
Η κάρτα γραφικών συνδέεται πάντα στην πιο πάνω θέση από τις 2 (ή όσες είναι διαθέσιμες τέλος πάντων). Μάλλον εσύ μπερδεύτηκες με τις PCIe υποδοχές για M.2 δίσκους που είναι μια 4.0 και η άλλη 3.0. Αν εννοείς αυτό θα πρέπει να ψάξεις το online manual της μητρικής και να δεις ποια είναι ποια. Συνήθως η πιο πάνω (πιο κοντά στο CPU) είναι και η πιο γρήγορη και αρα θα είναι η 4.0.
Ελπίζω να σε κάλυψα αλλά αν όχι, εδώ είμαστε ✌️
4 Comments
https://rog.asus.com/motherboards/rog-strix/rog-strix-b550-f-gaming-wifi-ii-model/
Όπως αναφέρω και παρακάτω, οι πάνω (σε M.2 και GPU) είναι 4.0 και οι κάτω 3.0. Επίσης μην εμπιστεύεσαι και 100% τις περιγραφές στο Skroutz. Πάντα κοίτα για σιγουρία την ιστοσελίδα του κατασκευαστή. Την έχω πατήσει με μητρική και έτρεχα 2 ώρες πίσω να επιστρέψω προϊον.
κάτσε φίλε μου γιατί μπερδεύτηκα οι M2 είναι για ssd δυσκους.εγω σου λέω ότι έχει δύο θύρες pcie x16 η μια γράφει 3 και η άλλη 4 που μπαινει η κάρτα γραφικών???εάν μπαίνει στην 4 τότε σηκώνει 2 κ εάν μπαίνει στην τρία τότε δεν νομίζω να παίζω σε 2κ ανάλυση
Σου απάντησα στο αρχικό μου σχόλιο @mhtsos_1985 : [...] Αν εννοείς αυτό θα πρέπει να ψάξεις το online manual της μητρικής και να δεις ποια είναι ποια. Συνήθως η πιο πάνω (πιο κοντά στο CPU) είναι και η πιο γρήγορη και αρα θα είναι η 4.0. Αυτό ισχύει για όλες τις μητρικές.
Τι εννοείς σηκώνει 2 ? Και γιατί να μην μπορείς να παίζεις 2k ? Με μια RTX 3070 μια χαρά παίζεις σε 2k και πιάνει και 120+FPS σε ορισμένα παιχνίδια.