Worauf man achten sollte

• Ich schreibe meine Fragen zum Produkt.
  • Ich vermeide Fragen zur Verfügbarkeit, zum Preis und zum Ablauf meiner Bestellung.
  • Ich schütze meine persönlichen Informationen und veröffentliche sie nicht.
  • Ich verwende keine obszönen oder beleidigenden Ausdrücke.

Sehen Sie sich die Nutzungsbedingungen für die Produktfragen im Detail an

Alle Fragen
candlebox71

Αντιμετωπίζει κανείς πρόβλημα σύνδεσης στο wifi; Η συσκευή συνδέεται κανονικά στο ασύρματο μου δίκτυο, την εντοπίζω στα clients, αλλά στην εφαρμογή παραμένει ως συνδεδεμένη στο bluetooth. Εννοείται πως έχω βάλει στις ρυθμίσεις της συσκευής user και pass του ασύρματου δικτύου. Έχω δοκιμάσει 3 διαφορετικές συσκευές, το αποτέλεσμα το ίδιο. Έκανα και ένα νέο λογαριασμό στο eweelink και έβαλα τη λεντοταινία μόνη της, ακριβώς η ίδια συμπεριφορά. Δεν αλλάζει ο χειρισμός από bluetooth σε wifi.

Benutzername

2 Antworten

Costas_Andriotis

Έχει όντως πρόβλημα με το Wi-Fi, όπως θα δεις αν ψάξεις στο forum της eWeLink. Έχει πολύ μεγάλη αστάθεια. Αλλάζοντας το Wi-Fi μεταξύ των δύο 2.4gHz που έχω ρυθμίσει στον router, καταφέρνω - που και που - να συνδεθώ για 2-3 λεπτά, αλλά μετά πέφτει πάλι. Το bluetooth είναι σταθερό, αλλά δεν θα έπρεπε να διαφημίζεται σαν Wi-Fi/Google Home κλπ compatible.

Benutzername
ek9_bonamin

Αν βλέπεις την ταινία (τον Controller της δηλαδή) στους Clients του ασύρματου δικτύου σου, τότε σίγουρα δεν είναι το SSID/Passkey setup. Αν είχες κάνει λάθος εκεί, δεν θα την έβλεπες στο δίκτυο. Ωστόσο, ένα σύνηθες πρόβλημα που έχω παρατηρήσει ειναι το εξής:
Οι IoT συσκευές (smart συσκευές) ΣΥΝΗΘΩΣ, έχουν ΜΟΝΟ 2.4Ghz Radio. Συνδέονται μόνο σε 2.4Ghz δίκτυα, και όχι σε 5Ghz. (Αυτό γίνεται για μικρότερο κόστος, μεγαλύτερη εμβέλεια, χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος, και επειδή οι υψηλές ταχύτητες δεν είναι καθόλου αναγκαίες). Αν λοιπόν το Router σου, έχει 2 μπάντες (2.4Ghz + 5Ghz), με το ΙΔΙΟ SSID, τότε αυτό έχει παρατηρηθεί πως προκαλεί προβλήματα μιας και το κινητό σου, ΜΑΛΛΟΝ προτιμά τα 5Ghz ενώ η IoT συσκευή τα 2.4 !
Κατα την διάρκεια της εγκατάστασης λοιπόν, προτείνω είτε να ΚΛΕΙΣΕΙΣ προσωρινά την 5άρα μπάντα απ΄το ρούτερ σου, και αφού ολοκληρώσεις την εγκατάσταση να την ξανα ανοίξεις.

ΑΝ ΔΕΝ ΛΥΘΕΙ και τότε το πρόβλημά σου, μάλλον πρέπει να επιστρέψεις την ταινία πίσω !

2 Kommentare

candlebox71

Γειά σου φίλε. Καμία σχέση με τα 5Ghz γιατί απλά δεν θα την έβλεπα ως client αφού δεν θα μπορούσε να συνδεθεί. Η συσκευή ήταν κανονικά client στα 2.4Ghz. Έχω διαφορετικά access points στα 2.4 και στα 5. Όπως λες και εσύ, μόνο στα 2.4Ghz συνδέονται, οπότε ως client μόνο εκεί θα μπορούσε να συνδεθεί. Στο φόρουμ της Sonoff έχω κάνει συζήτηση για το θέμα που δεν είναι τελικά τόσο απλό. Ενώ στα χαρακτηριστικά της λέει πως υποστηρίζει 802.11b και άρα θα έπρεπε να είναι συμβατή με ασύρματα δίκτυα b/g/N ακόμα και σε mixed mode, η ταινία μάλλον είναι απλό legacy 802.11 25ετίας και άρα αδυνατεί να συνδεθεί ακόμα και στο 802.11b. Σε πρωτόκολλα wifi μιλάμε ουσιαστικά για αρχαία ιστορία.
Αν δεν έχει υποστήριξη για legacy 802.11 πρωτόκολλο το access point, δεν λειτουργεί. Αντί λοιπόν να ψάχνω να βρω τέτοιο access point για να το έχει αποκλειστικά η λεντοταινια, μεγάλη η χάρη της δηλαδή, καλύτερα να την επιστρέψω για μια καλύτερη της.

Konstantinos_Mprachos

γιατι ομως παραμενει στο wifi περιπου 5 ωρες και μετα λειτουργει μονο με ΒΤ ? δεν μπορω να καταλαβα κριμα τα λεφτα που δωσαμε και πηρα και 2 ρε γαμωτο.

Benutzername