Worauf man achten sollte

• Ich schreibe meine Fragen zum Produkt.
  • Ich vermeide Fragen zur Verfügbarkeit, zum Preis und zum Ablauf meiner Bestellung.
  • Ich schütze meine persönlichen Informationen und veröffentliche sie nicht.
  • Ich verwende keine obszönen oder beleidigenden Ausdrücke.

Sehen Sie sich die Nutzungsbedingungen für die Produktfragen im Detail an

Alle Fragen
a123xxsp

θα μπορούσε κάποιος κάτοχος να επιβεβαιώσει αν ο δίσκος "σβήνει" με τον τερματισμό λειτουργίας του Η/Υ. απλά όταν χάνει δλδ το usb, ή μένει αναμένος και πρέπει να πατήσει κανείς το power?
με νοιάζει ο δίσκος και όχι το power της θήκης, ας μείνει δλδ το λαμπάκι αναμμένο, αλλά ο δίσκος μέσα να σταματάει π.χ. επίσης μπαίνει σε sleep ο δίσκος μετά από μη χρήση κάποιας ώρας? αν είναι βέβαια ανάλογα ρυθμισμένο στα windows?
Ευχαριστώ

Benutzername

2 Antworten

cyrx666

Το έχω σε ένα raspberry pi με Kodi, όταν σβήνει, σταματά ο δίσκος (σβήνει τελείως η ένδειξη read-write και μένει αναμένο μόνο το power). Επίσης μετά από κάποιο χρόνο αδράνειας πέφτει σε sleep ο δίσκος (αναμένο σταθερά το λαμπάκι, αλλά όταν ξυπνάει τον ακούς να κάνει spin up).

Benutzername
DHatzoudis

Πρέπει να πατήσεις τον διακόπτη για να σβήσει τελείως ο δίσκος. Π.χ. αν σβήσει το pc, η θήκη και επομένως ο δίσκος, παραμένουν ανοιχτά. Δεν είναι σαν κάποιους Seagate εξωτερικούς, που με το shutdown έσβηνε και όλο το σύστημα (θήκη/δίσκος). Προσωπικά το προτιμώ αυτό, αν και μπορεί να τον ξεχάσεις
να τον σβήσεις, αν και το μεγάλο μπλέ LED στο υπενθυμίζει. Ευτυχώς ο διακόπτης είναι ευμεγέθης και τοποθετημένος μπροστά.

Το sleep του δίσκου εξαρτάται από τον ίδιο τον δίσκο. Δεν νομίζω να υπάρχει και κάποια ρύθμιση από τα Windows, από όσο ξέρω κιόλας. Επίσης επειδή το έψαχνα χθες, υποστηρίζει δίσκους μέχρι 10 TB, δες και την σχετική μου ερώτηση παρακάτω.

https://www.lc-power.com/en/product/hddssdm2-enclosures/889cm35/lc-35u3/

2 Kommentare

a123xxsp

ευχαριστώ, θα έμπαινε σε PC που ανάβει μόνο του το πρωί και σβήνει το βράδυ, οπότε είναι σημαντικό να σβήνει και ο δίσκος μαζί με το pc. πάμε για άλλα...

DHatzoudis

Αν βρείς το κατάλληλο, πες μου, για να ξέρω. Θεωρώ όμως από τη στιγμή που βάζεις 3.5" ιντσών δίσκο, οι θήκες αυτές θα έρχονται με διακόπτη. Εγώ σε αυτή την περίπτωση θα έβαζα δίσκο 2.5" που όλοι παίρνουν τροφοδοσία από USB, οπότε σβήνοντας το PC θα σβήνει και ο δίσκος. Οπως είπα έχω δεί δίσκο Seagate (μαζί με τη δική του θήκη) που σβήνει μέσω USB, αλλά μακριά από Seagate. Ισως σου κάνει Western Digital, αυτοί που είναι σαν book, αλλά είναι πολύ χοντροκοπιά, για τα γούστα μου. Αν εσένα σε καλύπτει όμως ψάξε το.

Benutzername