Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
thanosvarsamidis

Θα μπει σε κουτί με μια Nzxt Kraken 120 + Asus strix 580 8Gb πιστεύετε θα υπάρχει θέμα σχετικά με την ψύξη του καθώς και το bottleneck της κάρτας;

Όνομα χρήστη

2 Απαντήσεις

Jimkmpl

Θα συμφωνήσω και θα διαφωνήσω με την πρόταση του φιλου παραπάνω. Έχω τον επεξεργαστή εδώ και αρκετό καιρό τώρα και έχω τσεκάρει θερμοκρασίες με 360mm liquid freezer 3 και είναι overkill. Idle 35 με 40 βαθμούς ακόμα και σε ελαφριά load όχι πάνω από 50. Στο cinebench multicore 18.1k πόντους στους 68 βαθμούς έχοντας πειράξει τον curve optimizer, τραβώντας συνολικά μέχρι 75w χωρίς gpu στο σύστημα! (15 με 22 watt ήταν της igpu) Μια 280mm από το σαιτ της artic κατευθείαν είναι απίστευτη vfm αγορά. Η Artic τρέχει προμο εδώ και κάποιο καιρό και μπορείς να παραγγείλεις άνετα με 6 ευρώ μεταφορικά απευθείας το σαιτ τους, κάτι που έκανα και δεν αντιμετώπισα κανένα απολύτως πρόβλημα. Αφήνω τα link (για τους χωρίς rgb τσέκαρε αν θες τα ίδια μοντέλα με rgb αλλά οι ανεμιστήρες είναι ελαφρώς χειρότεροι, <2% απόκλιση) για 280mm και 360mm αν και θεωρώ είναι overkill και δεν τον έπαιρνα αν είχε την κανονική του τιμή. https://www.arctic.de/en/Liquid-Freezer-III-280/ACFRE00135A
https://www.arctic.de/en/Liquid-Freezer-III-360/ACFRE00136A
Επίσης τα ενσωματωμένα γραφικά είναι απλά ικανά για πολύ βασική χρήση, και σημειώνω μόνο 0.5gb μνήμης την οποία έχω δει να μαξαρει πανεύκολα ακόμα και με ένα 2k yt video και να κολλάει διαρκώς το σύστημα. Επίσης ακόμα και σε εύκολα παιχνίδια βλέπω σχεδόν μόνιμα την χρήση των γραφικών πάνω από 80%. Η 580 δεν είναι για κανένα λόγο ιδανική επιλογή, και γενικά για κανέναν am5 και intel lga1700 επεξεργαστή. Θα πρότεινα αναβάθμιση στην κάρτα και μετά στον επεξεργαστή, καθώς το bottleneck θα είναι η κάρτα και θα απογητευτείς πολύ από το uplift της αναβάθμισης του επεξεργαστή. Αν δεν πας σε 4070super και πάνω (7900gre από amd) δεν αξίζει καθόλου, ακόμα και ο 7700x δεν έχει να δώσει πολλά πάνω από τον 7600x που είναι ο value king.
Αν θες το σύστημα και για άλλα multithreaded tasks σκέψου τον 12πυρινο 7900 (χωρίς το x) με πολύ καλό power draw αν δεν κάνεις oc και πάρε την 360mm για την πιθανότητα να τον κάνεις oc στο μέλλον. Σε cinebench r23 είναι περίπου 25 με 30% καλύτερος από τον 7700x. Σε παιχνίδια περίπου 3 με 5% πιο αργός από 7700x (1 με 2% από 7600x) αλλά 4-6 plus cores. Ελπίζω να πρόλαβα να βοηθήσω :).

Όνομα χρήστη
vagman_tech

Η συγκεκριμένη υδρόψυξη δεν είναι αρκετή ειδικά για καλοκαίρι, στην θέση σου θα πήγαινα σε μια καλή αερόψυξη Νoctua στα 100-120 ευρώ ή στο άλλο άκρο: θα έπαιρνα μια 360 AIO υδρόψυξη στα 200-250 ευρώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο μιας και θα τρέχει σε λιγότερα rpm. Οπότε για να σου απαντήσω, ναι θα υπάρχει θέμα ακόμη και αν έχεις τέλειο airflow με καλούς ανεμιστήρες, πόσο μάλλον τώρα το καλοκαίρι.

Όσο αναφορά την κάρτα σου: Έχει πολύ καλά γραφικά ο X3D απο μόνος του, πολύ πιθανό να σου είναι και αχρείαστη μια τόσο παλιά κάρτα. Ψάξε το εκτενέστερα καθώς σε αυτό το κομμάτι δεν είμαι 100% σίγουρος να πω την αλήθεια! Αν έπρεπε να μαντέψω θα έλεγα πως θα έχεις bottleneck, ναι.

1 Σχόλιο

thanosvarsamidis

Σε ευχαριστώ πολύ!!! Μάλλον θα πάω σε Ryzen 7 7700 για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο

Όνομα χρήστη