Γεια σας! Έχω το Samsung S7582 Duos II από 11/8/2014 που αγοράστηκε από κεντρικότατο κατάστημα των Αθηνών με αντικαταβολή στην Θεσσαλονίκη. Σήμερα 16/3/2015 μετά από ένα hard reset για την επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων, η συσκευή δεν μπορεί να αναγνωρίσει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας μέσω τις SIM (Cosmote) και αυτό μόνο σε εσωτερικό χώρο με ασθενές σήμα (πράγμα που ποτέ δεν είχε ξανακάνει). Όταν έκανα κάποια κλήση έπαιρνα το μήνυμα "Μη εγγεγραμμένο στο δίκτυο". Αγόρασα μια καινούρια κάρτα SIM, (μιας και αυτή που είχα μέχρι τώρα ήταν πολύ παλιά) μήπως το πρόβλημα ήταν συμπτωματικά η κάρτα. Μετά από αυτό το πρόβλημα φάνηκε ότι λύθηκε αλλά με συνθήκες σήματος υψηλές, όταν επέστρεψα στο σπίτι μου, το πρόβλημα επανήλθε αφού έδειχνε ότι το σήμα ήταν ασθενές. Όταν έβαλα την SIM σε άλλο παλιότερο κινητό μου (HTC) όλα δούλευαν μια χαρά, πράγμα που υποδηλώνει ότι το Samsung είχε όντως πρόβλημα. Όταν πήγα το κινητό στην επίσημη αντιπροσωπία να το δει και να το επισκευάσει (με την εγγύηση ή και χωρίς αυτήν) μου είπαν ότι δεν επισκευάζουν και δεν δέχονται συσκευές έξω από την Ευρωπαϊκή περιοχή. (????) - ΜΠΟΡΕΙ παρακαλώ κάποιος να μου πει την γίνεται με τις εγγυήσεις; τι ισχύει και τι όχι; τι τελικά είναι αλήθεια και τι ψέμα και που αποσκοπεί όλο αυτό το παιχνίδι; γιατί δεν μπορώ να φανταστώ την εταιρία Samsung να μην μπορεί και να μην θέλει να υποστηρίξει το δικό της προϊόν! Και πως τελικά εγώ ως καταναλωτής μπορώ να προστατευτώ από καταστήματα που δεν λένε την αλήθεια και από επίσημες αντιπροσωπείες με δικό τους καθεστώς και με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι;
1 Kommentar
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις πληροφορίες αγαπητέ Saruman! Επειδή μένω στην Θεσσαλονίκη και ήρθα και σε τηλ. επαφή με το κατάστημα των Αθηνών που αγόρασα το κινητό, μου ζήτησαν να τους το στείλω με κούριερ (τα έξοδα δικά τους) για να κάνουν τα απαραίτητα για την επισκευή ή (ελπίζω) αλλαγή του κινητού. Εάν υπάρξει κάποιο πρόβλημα με την στάση τους απέναντι στην επισκευή, αλλαγή ή τελική επιστροφή των χρημάτων του κινητού, τότε θα είμαι σε θέση να ανακοινώσω την επωνυμία του καταστήματος. Ας ελπίσω ότι όλα θα πάνε καλά!