Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
ckopid

Απορία / gallop μόνο για όσους βρήκαν το σωστό άλεσμα και κατάφεραν οι ίδιοι να φτιάξουν ωραίο εσπρεσάκι με κρέμα με την dedica 685: - Τί ποσότητα καφέ χρησιμοποιήσατε; Παρακαλώ απαντήστε όσοι/όσες τα κατάφερατε στην πράξη, όχι πληροφορία από κάποιο vid στο youtube.

Όνομα χρήστη

2 Απαντήσεις

manolinio7

Εγω φιλε το γεμιζω με καφε να περασει το υψος του portafilter, το χτυπαω διαδοχικα απο το πλάι να απλωση παντου γυρω γυρω ο καφες και μετα το περναω συριζα με ενα μαχαιρι απο πανω να ισιώσει και μετα το παταω με περιπου 20 κιλα δύναμη (το εχω τεσταρει σε ζυγαρια στο πόσο να πιεσω) και το αποτελεσμα ειναι αρκετα ικανοποιητικο με ωραίο καιμακι και στα σωστα δευτερολεπτα... Ετσι μου βγαινει περιπου 15gr καφε

Όνομα χρήστη
dipanagi

Εγώ βάζω κοντά στα 17,8 με 18g ανάλογα το καφέ. Δε συμπεριφέρονται όλοι οι καφέδες το ίδιο. Αυτή η πληροφορία όμως μόνη της δεν αρκεί καθώς παίζει τεράστιο ρόλο το άλεσμα κυρίως και μετα η δύναμη του tamping. Πρέπει να πειραματιστείς μέχρι να βρεις τι δουλεύει για σένα. Ξεκίνα από εκεί που δε περνάει καθόλου νερό και ξεκίνα να αλέθεις προς το πιο coarse, κρατώντας σταθερή τη ποσότητα καφέ. Αν ο μύλος σου δεν αλέθει τόσο fine, τότε γέμισε το καλαθάκι όσο χωράει και κάνε δυνατό tamping. Αν η μηχανή ζορίζεται μείωσε ποσότητα ή δύναμη. Θέλει μεράκι και πειραματισμό, αλλιώς για ευκολία μπορείς να γυρίσεις στο προηγούμενο portafilter που συγχωρεί πολύ εύκολα τα όποια λάθη. Καλους καφέδες εύχομαι! ?

Όνομα χρήστη