Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
paidi7

Έχω τον 20l περίπου 4 χρόνια. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να επιλέξω τη λειτουργία του καθαρισμού αέρα (AP Mode), δεν εμφανίζεται καν στην οθόνη, εμφανίζονται κανονικά όμως οι υπόλοιπες επιλογές υγρασίας καθώς και η λειτουργία CO. Πιο πριν δεν ξέρω εάν ήταν διαθέσιμη η επιλογή AP, φέτος είναι η πρώτη φορά που το δοκίμασα.
Έχεις κάνεις άλλος το ίδιο πρόβλημα;
Γνωρίζει κανείς αν μπορεί να γίνει reset στη συσκευή;

Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

9 Σχόλια

paidi7

Μάλιστα, ευχαριστώ για την απάντηση. Άρα αν αυτή η λειτουργία που αναφέρεται στις οδηγίες δεν υπάρχει, άδικος κόπος θα είναι να τον πάω στο service. Επικοινώνησα μαζί τους να ρωτήσω αν γνωρίζουν σχετικά και όταν άκουσαν ότι είναι εκτός εγγύησης μου είπαν να πάω από εκεί.
Μπορεί να επιβεβαιώσει μήπως και κάποιος άλλος κάτοχος του συγκεκριμένου μοντέλου ότι όντως δεν υπάρχει το AP Mode;

pchrono

Πήγα στο manual και κατάλαβα τι λες. Πριν το CO λένε ότι υπάρχει το AP. Εμένα δεν το εμφανίζει. Λένε ότι είναι για καθαρισμό αέρα δηλαδή να περνάει τον αέρα χωρίς να κάνει αφυγρανση, και απλά να δουλεύει σαν ανακύκλωση μέσα από το φίλτρο που κρατάει την σκόνη. Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί να μην κάνει και αφυγρανση ταυτόχρονα, αφού μπορείς να το βάλεις πάνω από τον δείκτη του χώρου, δηλαδή εάν έχεις 55% υγρασία, να το βάλεις 60%, οπότε δεν θα κάνει αφυγρανση και μόνο ανακύκλωση

paidi7

Ο λόγος είναι η τεράστια διαφορά στην κατανάλωση.
Στην AP λειτουργία που κάνει μόνο καθαρισμό του αέρα, η συσκευή καταναλώνει το 15% των kWh που καταναλώνει σε λειτουργία αφύγρανσης.
Οπότε τις ημέρες που δεν υπάρχει μεγάλη υγρασία στο σπίτι μπορεί να λειτουργεί μόνο ως καθαριστής αέρα (αρκεί να υπάρχει φίλτρο HEPA).
Φέτος το χειμώνα ειδικά ,με συνδυασμό κορονοϊού και αιθαλομίχλης αυτό το φίλτρο αξίζει.
Τα αεροπλάνα που δεν έχουν υποχρεωτική τη μάσκα χρησιμοποιούν στα κλιματιστικά τέτοια φίλτρα που λένε ότι εμποδίζουν την εξάπλωση του ιού.

pchrono

Το φαντάστηκα. Τώρα δεν είμαι σπίτι να τσεκάρω μια ιδέα που μου ήρθε. Εάν θες δοκίμασε να το πας τέρμα πάνω στο ποσοστό τις εκατό και ή α) θα σου εμφανίσει το ΑΡ 2) ή δεν θα κάνει αφυγρανση, οπότε θα είναι το ίδιο.

paidi7

Αν το βάλω στη μέγιστη τιμή (80%) δεν εμφανίζει στην οθόνη το AP αλλά σίγουρα σταματάει να κάνει αφύγρανση (αν υγρασία<80%). Όπως γράφει στις οδηγίες εάν η υγρασία είναι σταθερή και μικρότερη της επιθυμητής ο αφυγραντήρας μπαίνει σε sleep mode. Τώρα το ερώτημα είναι εάν σε αυτήν την κατάσταση κάνει καθαρισμό αέρα ή όχι. Θεωρώ ότι δεν κάνει αφού δεν ακούγεται καν το μοτέρ του αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

pchrono

Δεν κάνει. Αφού σταματα η λειτουργία... επίσης λέει στο manual πως για να το βάζετε στο AP πρέπει να έχετε Hepa φίλτρο. Δεν ξέρω εάν το αναγνωρίζει με κάποιον τρόπο και δεν το εμφανίζει , αν και δεν νομίζω

pchrono

Ήρθα σπίτι και το τσέκαρα, Δεν έχει πουθενά ΑΡ. Οι οδηγίες έχουν γραφτεί για το 20l και τον 12l. Στον 20l που έχω δεν υπάρχει ΑΡ.

paidi7

Aπ Ότι καταλαβαίνω δν χρησιμοποιείς το hepa. Την ίδια απορία είχα κ εγώ για το φίλτρο. Πριν λίγες μέρες στο κατάστημα που πήρα φίλτρα hepa ρώτησα μήπως το AP δεν εμφανίζεται για το λόγο ότι η συσκευή αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει το hepa (τότε δεν είχα) , δεν γνώριζαν να μου πουν.
Αποδείχθηκε ότι δεν είχε σχέση αυτό.

Όνομα χρήστη