Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Nikos_85

Μία βοήθεια-άποψη:

Έχω το 12.000 btu Tesla TT34EXKC-1232IAW σε υπνοδωμάτιο. το βάζω στο HEAT 23 βαθμούς. Δουλεύει κανονικά για κάποια ώρα (μέχρι θεωρητικά να πιάσει θερμοκρασία την απαιτούμενη θερμοκρασία;;) και μετά σταματάει.

Όταν λέω "ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ" εννοώ ότι η περσίδα ανεβαίνει λίγο πιο πάνω δηλαδή και φυσάει αμυδρά ή σχεδόν καθόλου αέρα και την ίδια στιγμή η φτερωτή στην εξωτερική μονάδα δεν γυρνάει καν. Το περίεργο είναι ότι αυτή η περίοδος του "off" κρατάει σχεδόν πάντα τον ίδιο χρόνο περίπου 5 λεπτά. Μετά ξαναξεκινάει (δηλαδή κατεβαίνει η περσίδα και φυσάει άερα και η εξωτερική δουλεύει κανονικά) πάλι για συγκεκριμένο χρόνο περίπου 7-8 λεπτά και πάει λέγοντας...
Δηλαδή 7-8 λεπτά ΟΝ και 5 λεπτά OFF, 7-8 λεπτά ΟΝ και 5 λεπτά OFF και μόνιμα το ίδιο...δηλαδή σχεδόν ακριβώς ίδια περίοδο του ON και OFF!!!
Εδώ να διευκρινίσω ότι τα λεπτά του ON και OFF διαφέρουν με βάση τους απαιτούμενους βαθμούς (setpoint) αλλά η χρονικής περίοδος παραμένει σταθερή (αν πχ setpoint 25 βαθμούς θα κάνει πχ 12 λεπτά ON και 8 λεπτά OFF και πάει λέγοντας...)

Βάζω θερμόμετρο και στο σημείο πάνω από το κλιματιστικό (κοντά στον αισθητήρα για να δω τι βαθμούς διαβάζει) αλλά και πιο κάτω στο δωμάτιο (για να δω τι βαθμούς έχει όντως το δωμάτιο) και ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩ ότι:

Στη περίοδο του ΟΝ (αυτά τα 7-8 λεπτά), η θερμοκρασία κοντά στον αισθητήρα πάνω από το κλιματιστικό ξεκινάει από 25-26 βαθμούς και φτάνει μέχρι 31+ όπου μετά ¨κλείνει". Επίσης η θερμοκρασία δωματίου κυμαίνεται μόνιμα μεταξύ 25.5-26 βαθμούς. (Ενώ Να θυμίσω SETPOINT στους 23 βαθμούς).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΝΩΣΤΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ:
α) ΠΟΣΟ ΛΟΓΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ON/OFF ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ?
β) ΕΠΙΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ (ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ) ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΨΗΛΑ? ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ SETPOINT?
γ) ΠΟΣΟ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ 26+ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΧΩ ΘΕΣΕΙ SETPOINT ΤΟΥΣ 23 ΒΑΘΜΟΥΣ?
Περιττό να πω ότι αυτό έντονο ανεβοκατέβασμα θερμοκρασίας προκαλεί περισσότερους θορύβους στα πλαστικά. Όλα τα ανωτέρω γίνονται μόνο στο HEAT. Αντιθέτως στο Cool όλα δουλεύουν κανονικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΝΩΣΤΗ.

Όνομα χρήστη