καλησπέρα τί τροφοδοτικό προτείνεται για αυτήν την κάρτα ;
Vezi detaliat termenii de utilizare pentru Întrebările despre produs
3 Răspunsuri
Οι δημιουργοί των καρτών γραφικών τα παραλένε συνήθως στα watt γιατί δεν μπορούν να γνωρίζουν το υπόλοιπο σύστημα, εάν αγόραζες την rx 7800xt (ας πούμε 300w για στρογγυλοποίηση προς τα πάνω) και εναν ryzen 5 7600 (ας πούμε 100w προς τα πάνω), και τις μνήμες ram και αναλόγως πόσους σκληρούς δίσκους βάλεις και τα ανεμιστηράκια με rgb, στην πραγματικότητα δε θα βγουν ούτε 500w αλλά καλό είναι να έχεις ένα μικρο περιθώριο στο τροφοδοτικό για τυχόν μελλοντική αναβάθμιση ή για τις μικρές αυξομειώσεις στην τάση ρεύματος. Τα πράγματα θα άλλαζαν βεβαίως αν αγοράζες τον intel i9 14900k και τον υπερχρόνιζες κοντά στα 6GHz....
Η κάρτα χρειάζεται τουλαχιστον 700W. Εγώ σου προτείνω το τροφοδοτικό που θα πάρει η ποιότητα του να είναι gold δηλαδή έχει πιο μεγάλη προστασία απο το bronze που συνηθίζουμε να παίρνουμαι. Επισής προτείνω η μάρκα να είναι γνωστή (π.χ. corsair, be quiet, cooler master, seasonic κ.τ.λ.). Απο Watts καλό είναι να πάρεις 850W αλλά αν θέλεις λιγο πιο οικονομικό τροφοδοτικό πάρε 750W που έχω και εγώ.