Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
GAMELOGY77

έχω 1440p οθόνη στα 165hz με local dimming και απολα απλά έχω 650watt τροφοδοτικό με ram: tforce delta 64gb στα 3600mhz 4 module
cpu: Ryzen 7 5800x SSD: 990 pro Samsung 1tb psu: be quiet system power 10 650 watt
gpu : ανάμεσα σε 4060 ti η 7800xt
cooler: be quiet silent loop 2 280mm case: be quiet pure 500fx
motherboard: Asus ROG b550f wifi ii
θα καταφέρω την 7800xt χωρίς undervolt η με πολύ ελαφρύ undervolt?

Όνομα χρήστη

2 Απαντήσεις

GAMELOGY77

κοίτα δεν χρειάζεται undervolt τεσταρισμενος max 67 με stock settings η silent loop 2 έχει τρομερά καλές επιδόσεις οπότε πάω σε rtx 4060 ti να έχω το κεφάλι μ ήσυχο

Όνομα χρήστη
Epidemic Studios

Καταρχάς για τον 5800X θα χρειαστείς undervolt στα 120W PPT - 85A TDC και 130V EDC.
O επεξεργαστής είναι εκ φύσης πολύ ζεστός. Έχω τον ίδιο με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις σε ένα από τα 4 builds μου, με "σχεδόν" ίδιο motherboard (RogStrix B550 - E Gaming Wifi) το οποίο και πήρα για πιο σταθερό undervolt αφού είναι στα TOP3 σε Β550.
Φυσικά θα πρέπει να τον κάνεις και undervolt per core (όχι all core) τον επεξεργαστή για καλύτερες επιδόσεις από stock σε συνδιασμό θερμοκρασίες μέχρι -12c λιγότερο.
Όσο αφορά την επιλογή 7800ΧΤ είσαι οριακά λόγο τροφοδοτικού. Με το τροφοδοτικό σου θα είσαι safe με 80% power limit του οποίου θα σου αφαιρέσει αρκετά fps. Με την 4060 Ti δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα αλλά δεν αξίζει συγκριτικά σε επιδόσεις πέρα από το Nvidia Experience που γουστάρουν πολλοί. Για μένα καλύτερη επιλογή η 7800XT αλλά να δώσεις μεγάλη βάση ως προς την υλοποίηση. Επέλεξε κάρτα με 3 fans και με σειρά προτεραιότητας MSI, Saphire, Asus, PowerColor (μακριά από Gigabyte). Οι drivers της AMD έχουν διορθωθεί εδώ και 4 χρόνια. Ακόμα και κάποιοι νέοι της NVidia έχουν drop fps. Οπότε μην μιλάμε για drivers της AMD. Υπάρχει προκατάληψη.
Καλό είναι να αλλάξεις PSU στα 800W κάποια στιγμή και να είναι GOLD για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Εάν δεν αλλάξεις τροφοδοτικό θα πρέπει να κάνει undervolt τον επεξεργαστή και να τεστάρεις την 7800ΧΤ. Εάν ζεστένεται κατέβασε σιγά σιγά το powerlimit στο 90% - 88% - 85% ανεβάζοντας λίγο την συχνότητα χωρίς να ανεβάσεις τις μνήμες της (Memory clock) για να μην έχεις το χάσιμο fps (θα χάσεις εώς 5-8fps αλλά μέχρι και -18/-20c σε θερμοκρασίες δλδ max 75c) και όλα αυτά με το MSI Afterburner. Πιστεύω να βοήθησα αλλά να ξέρεις πως θα πρέπει να παρακολουθήσεις κάποια tutorials σοβαρά εάν τελικά έχεις σκοπό για UnderVolt στον 5800Χ. Δεν είνα τόσο απλό.
Από την αλλή για να μην μπείς σε αυτή την δοκιμασία το καλύτερο είναι να αλλάξεις PSU. Δεν είναι ακριβά.

Καλύτερη επιλογή
1. Αγορά PSU στα 850W (Corsair RMx Series RM850x - 2021
https://www.skroutz.gr/c/30/psu-trofodotika/m/698/Corsair.html?keyphrase=850w
2. Sapphire Radeon RX 7800 XT 16GB GDDR6 Nitro+
https://www.skroutz.gr/s/45624975/Sapphire-Radeon-RX-7800-XT-16GB-GDDR6-Nitro-Karta-Grafikon-11330-01-20G.html

Harris K. Chix
Writter Assistant of TechPowerUP (Undervolting/Overclocking AMD platform)

Όνομα χρήστη