Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
lmourikis

Μπορείς να λαμβάνεις push notifications όταν η συσκευή βγει offline; Με ενδιαφέρει να λαμβάνω ειδοποίηση όταν πέφτει το ρεύμα στον καταψύκτη που είναι στο υπόγειο. Ευχαριστώ!

Όνομα χρήστη

2 Απαντήσεις

Καζινιεράκης Αναστάσιος

Δεδομένου ότι παραμένει να μιλάμε απλώς για πριζάκι (έστω κι έξυπνο), πρέπει να σκεφτόμαστε ότι είναι κι αυτό απλώς μια ενδιάμεση συσκευή, μεσολαβεί δηλαδή μεταξύ της κανονικής πρίζας (τοίχου, πολύπριζου κ.λπ.) και του φις του καλωδίου της όποιας συσκευής συνδέεται σε αυτό.
Το ίδιο το έξυπνο πριζάκι (ανεξαρτήτου μάρκας μάλιστα) λειτουργεί ως έξυπνο μόνο όταν το ίδιο δέχεται ρεύμα από εκεί που έχει συνδεθεί. Αν από εκεί πάψει να παρέχεται ρεύμα (για οποιονδήποτε λόγο), παύει αυτομάτως να λειτουργεί και το πριζάκι ως έξυπνο κι άρα, όσο μένει το ίδιο χωρίς ρεύμα, δεν έχει τρόπο να επικοινωνήσει με το WiFi του ώστε να ενημερώσει το οτιδήποτε στην εφαρμογή του μέσω διαδικτύου.
Το περισσότερο που μπορείς να γνωρίζεις (που θα μπορούσε απλώς να σε βάλει σε σχετικές υποψίες), είναι αν δεις το πριζάκι offline κοιτώντας για αυτό απ' την εφαρμογή του. Αυτό όμως μόνο αν ο ίδιος μπαίνεις και το ελέγχεις απ' την εφαρμογή του, δεν προκύπτει και ειδοποίηση απ' την εφαρμογή του όταν π.χ. το πριζάκι μπαίνει σε κατάσταση offline. Αν μάλιστα δεν κάνω λάθος, καμίας μάρκας εφαρμογή δεν κάνει κάτι σχετικό σε τέτοια συνθήκη.

2 Σχόλια

lmourikis

Ναι, το κάνουν κάποιες μάρκες από ό,τι διαβάζω. Αν η cloud υπηρεσία του vendor δε λάβει keep alive σήμα για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα, πχ 1 ώρα, σου στέλνει push notification στην εφαρμογή.

Καζινιεράκης Αναστάσιος

Δεν έχω υπόψιν μου ποιοι vendors ελέγχουν για κάτι σχετικό. Μακάρι να το κάνουν όλοι κάποια στιγμή πάντως καθώς είναι όντως μια πολύ χρήσιμη υπηρεσία.
Ακόμα όμως κι αν κάποιοι το ελέγχουν κάπως, θα είναι σημαντικό να μπορεί να ορίζει ο κάθε πελάτης τους και συνθήκες π.χ. το πότε να λαμβάνει τέτοιες ειδοποιήσεις γιατί αν π.χ. είναι φιξαρισμένο στην ώρα (όπως ανέφερες), δεν θα βόλευε και τόσο για κάθε είδος χρήσης - συσκευής.

Όνομα χρήστη

1 Σχόλιο

lmourikis

Good point! Ωστόσο, το έχω ήδη ψάξει και τον αντέχει άνετα.

Όνομα χρήστη