Skroutz.gr

Συζήτηση για το Microsoft Lumia 532 Dual (8GB)

Παρακολούθηση της συζήτησης
Microsoft Lumia 532 Dual (8GB)
 1. καλησπέρα! αγόρασα πάλι το 532 dual sim αλλά αυτή την φορά πέτυχα ελαττωματικό. έχει διαρροή φωτός και στης 4 γωνίες του.. σκέφτομαι να το πάω πίσω και αν τα καταφέρω να μου κάνουν αντικατάσταση από το κατάστημα . υπάρχει περίπτωση αν το κρατήσω και έτσι γιατί (δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα), στο μέλλον παρόλο την διαρροή φωτός να έχω πρόβλημα με την οθόνη πχ υπερφόρτωση οθόνης; γιατί κάνω αρκετή χρήση του κινητού.

  1. Η διαρροή φωτός από την οθόμη έχει να κάνει με τη συναρμολόγηση και σε βιομηχανικό επίπεδο είναι σύνηθες φαινόμενο. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για κινητό τέτοιας τιμής... Έχω διαβάσει για διαρροή ακόμα και σε LG G5 (κινητό αρκετά ακριβό). Δε θα σου δημιουργήσει πρόβλημα στο μέλλον. Αν το κάνει (πράγμα που δεν έχω διαβάσει, ούτε δει, πουθένα), τότε το κινητό έχει 2 χρόνια εγγύηση και τέτοιου είδους βλάβες καλύπτωνται.

   1. Ωραία σε ευχαριστώ jophiel

    1. Να σαι καλά.

 2. Καλημέρα σε όλους. Έχω το MS Lumia 532 dual ελληνικής αντιπροσωπείας και η τελευταία έκδοση λειτουργικού που έχω λάβει από τις επίσημες ενημερώσεις είναι η 10.0.10586.218 από τον Απρίλιο 2016. Από τότε δεν έχει βγει νεότερη ενώ στα υπόλοιπα Lumia που βλέπω και παρακολουθώ, έχουν βγει τουλάχιστον 4-5 νεότερες εκδόσεις με αποκορύφωμα την επετειακή αναβάθμιση 10.0.14393.67. Ποια έκδοση έχετε οι υπόλοιποι; Κάποια βοήθεια ή γνώμη;

 3. Να γράψω και κάτι σημαντικό για όσους ρωτούν:

  Όταν τελειώνει η αναβάθμιση λειτουργικού σε windows 10 δεν τελειώνει η διαδικασία αναβάθμισης. Στη συνέχεια ενημερώνονται οι εφαρμογές και γίνεται και έλεγχος για νέες εκδόσεις. Αυτό μπορεί να κάνει το κινητό να αποκρίνεται πιο αργά. Αυτό μπορεί να διαρκέσει και μία ώρα επιπλέον ή και παραπάνω, ανάλογα της ποσότητας και του μεγέθους των εφαρμογών, καθώς και της ταχύτητας του internet. Για να δείτε πότε ολοκληρώνεται πλήρως η διαδικασία θα πρέπει να πάτε στο store και πατώντας το εικονίδιο πάνω αριστερά (αυτό με τις 3 οριζόντιες γραμμές) να κάνετε έλεγχο για το αν γίνονται ενημερώσεις. Μόνο εφόσον έχουν ολοκληρωθεί και οι ενημερώσεις των εφαρμογών, το κινητό είναι έτοιμο για χρήση.
  Μην γράφετε, λοιπόν, ότι το κινητο κολλάει μετά την αναβάθμιση σε windows 10, αν πρώτα δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως η διαδικασία αναβάθμισης. Ευχαριστώ.

 4. στην αρχη οταν ακουγα ραδιο και με καλουσε καποιος σταματουσε το ραδιο και ακουγοταν η κληση αλλα μετα updates αλαξε και δεν ακουγετε η κλιση ξερη κανεις τη να κανω??

 5. Δεν μπορώ να βρω ακόμα τον τρόπο να μεταφέρω τις επαφές μου από τη μνήμη του τηλεφώνου - ms lumia 532 dual - στην κάρτα sim.
  Μπορεί να βοηθήσει κάποιος; Ευχαριστώ

  1. Δε μπορείς να μεταφέρεις επαφές από το κινητό στη SIM. Για ποιο λόγο θέλεις να το κάνεις; Η SIM είναι πανάρχαια, δεν επιτρέπει πολλαπλούς αριθμούς ανα όνομα, δεν επιτρέπει πολλούς χαρακτήρες ανα όνομα και γενικότερα είναι πολύ δύσχρηστη. Αν θέλεις απλά να κρατήσεις backup των επαφών σου, τότε κατέβασε την εφαρμογή αυτή:

   https://www.microsoft.com/el-gr/store/apps/contacts-message-backup/9nblgggz57gm

   είναι από την ίδια τη MS και σου επιτρέπει να κρατήσεις αρχείο από όλες τις επαφές και τα μηνύματα στη μνήμη του κινητού, στην κάρτα SD ή και στον υπολογιστή σου. Όταν και όποτε θελήσεις, μπορείς να τα επαναφέρεις στο κινητό σου. Η μοργή που τα σώζει η εφαρμογή είναι απόλυτα συμβατή με το outlook του υπολογιστή σου και μπορείς να τις δεις και εκεί.

   Αν θέλεις να τις μεταφέρεις σε άλλο κινητό, τότε χρησιμοποίησε το bluetooth. Με λίγα λόγια η επιλογή να τα αντιγράψεις στη SIM είναι άχρηστη και άβολη. Γι αυτό και δεν περιλαμβάνεται. Μου θυμίζει εποχές 2000, που έπρεπε να το κάνεις προκειμένου να τις μεταφέρεις από το ένα κινητό στο άλλο.

   1. Έχεις δίκιο. Απλά, υπάρχουν 150 τηλέφωνα περίπου στη μνήμη του τηλεφώνου. Θα χρησιμοποιήσω τους τρόπους μεταφοράς που ανέφερες.
    Ευχαριστώ.

    1. Να σαι καλά. Τα 150 τηλέφωνα είναι ένας λογικός αριθμός. Άλλοι έχουν 300-400 τηλέφωνα. Σημασία έχει ότι ο τρόπος που σου πρότεινα είναι ποιο βολικός και ευέλικτος.

 6. Καλημέρα σε όλους. Έχω ένα θέμα με το ms lumia 532 dual σε σχέση με την προσθήκη επιλογών πληκτρολογίου για τα ελληνικά. Ενώ έχω κανονικά θέσει τα ελληνικά ως κύρια γλώσσα του τηλεφώνου (με τις κατάλληλες ρυθμίσεις και στις επιλογές: 'Ημερομηνία και ώρα' αλλά και ¨Περιοχή", δηλαδή Ελλάδα και στα δύο), όταν προσπαθώ να κατεβάσω από την επιλογή "Πληκτρολόγιο" τις προτάσεις κειμένου κτλ. πατώντας "Ελληνικά" αναγράφει διαρκώς στην οθόνη ότι η λήψη δεν ολοκληρώθηκε κανονικά και πρέπει να πατήσω "επανάληψη" ή "ματαίωση¨. Πατάω "επανάληψη", γράφει 'προετοιμασία λήψης', περνάνε κάποια δευτερόλεπτα και στη συνέχεια γράφει κάτω από τη γλώσσα "Ελληνικά" πως 'απαιτείται προσοχή'. Όσες φορές κι αν προσπαθήσω τα ίδια: γράφει 'προετοιμασία λήψης', περνάνε κάποια δευτερόλεπτα και στη συνέχεια γράφει κάτω από τη γλώσσα "Ελληνικά" πως 'απαιτείται προσοχή'. Η σύνδεση Wi Fi δουλεύει κανονικά και στις γλώσσες που είναι προεγκατεστημένες υπάρχουν επιλογές πληκτρολογίου. Απεγκαθιστώ και εγκαθιστώ εκ νέου τα Ελληνικά, αλλά καμμία διαφορά και φυσικά δεν έχω επιλογές πληκτρολογίου ενώ δεν εμφανίζεται και κάποιο μήνυμα λάθους. Καμια βοήθεια;
  Υπάρχουν εγκατεστημένα τα Windows 10 με το επίσημο update της Microsoft με όλες τις τελευταίες αναβαθμίσεις του λειτουργικού και των εφαρμογών του.

 7. παιδια που θα βρω για να μη φενεται ο αρηθμοσ μου

  1. Σε κάθε τηλέφωνο μπορείς να το κανείς πατώντας πριν από τον αριθμό τηλεφώνου το #31#. Αν θέλεις να μην φαίνεται σε συγκεκριμένα τηλέφωνα, τότε τα σώζεις στον τηλεφωνικό κατάλογο με το πρόθεμα #31#. Αν θέλεις να έχεις απόκρυψη σε όλους, τότε πηγαίνεις στις ρυθμίσεις του κινητού.

  2. αριθμος*

 8. Μεταφερει δεδομενα?

  1. Ναι, μέσω καλωδίου σε pc και bluetooth σε άλλες συσκευές (και pc).

   1. Jophiel καλησπέρα. Έχω το 532 dual, έχω κατεβάσει το Upgrade advisor, μου γράφει αφού το τρέξω πως η συσκευή μου δέχεται τα W10 (αυτό πριν 4 μέρες περίπου). Από προχθές μου λέει πως το νέο λειτουργικό είναι διαθέσιμο να το κατεβάσω. Από τις ρυθμίσεις επιλέγω ενημέρωση λειτουργικού, αλλά η μπάρα που εμφανίζεται μένει κολλημένη στο "κατάσταση ενημέρωσης 0%". Αυτό κρατάει ώρες με τη σύνδεση Wi Fi να λειτουργεί κανονικά όπως και οι λοιπές λειτουργίες της συσκευής. Έχω δοκιμάσει ό,τι μπορώ (ενεργοποίηση-απενεργοποίηση τηλεφώνου, βγάζω τη μία Sim, την μπαταρία) αλλά τίποτα. Η μπάρα κολλημένη στο 0%. Καμιά ιδέα τι να κάνω; Μήπως φταίει πως η προεπιλογή της ώρας εγκατάστασης που είναι 3:00 και δεν την έχω αλλάξει; Δε βγαίνει και κανένα μήνυμα σφάλματος να με κατατοπίσει.
    -Τελικά το μόνο που χρειαζόταν ήταν η σύνδεση στο φορτιστή και όλα καλά, η αναβάθμιση έγινε άμεσα αν και κράτησε κοντά δύο ώρες με Wi Fi.

    1. Όταν λες "ώρες" πόσο πολύ σου κρατάει; Εμένα χρειάστηκε συνολικά 30-40 λεπτά μέχρι να ολοκληρώσει την εγκατάσταση (640LTE) και στην αρχή είχε κολλήσει στο 0% για περίπου 10 λεπτά.

    2. Όταν η μπαταρία είναι κάτω από 50% δε γίνονται μεγάλες αναβαθμίσεις σε οποιαδήποτε lumia.

 9. Διαδικασία για αυτόματη μετάφραση σελίδων από τον internet explorer του κινητού:

  α) Ανοίγεις τον internet explorer του κινητού και πατάς επιλογές -> αγαπημένα -> προσθήκη

  β) στο όνομα πληκτρολογείς ότι θέλεις (πχ "- Μεταφραστής", χωρίς τα ομοιωματικά)

  γ) στη σελίδα πληκτρολογείς ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό (καλύτερα να μπεις από το κινητό και να κάνεις αντιγραφή-επικόλληση):

  javascript:(function(){var s = document.createElement('script'); s.type = 'text/javascript'; s.src = 'http://labs.microsofttranslator.com/bookmarklet/default.aspx?f=js&to=el'; document.body.insertBefore(s, document.body.firstChild);})()

  και σώζεις.

  Η παραπάνω διαδικασία (α, β και γ) θα γίνει μόνο μια φορά. Από τώρα κι έπειτα μπαίνεις σε όποια σελίδα θέλεις και πατάς αγαπημένα ->" - Mεταφραστής" (δηλαδή με 2 κινήσεις) και αυτόματα η σελίδα μεταφράζεται από το πρόγραμμα περιήγησης, όπως ακριβώς ζήτησες. Η παραπάνω διαδικασία χρησιμοποιεί την αντίστοιχη υπηρεσία μετάφρασης σελίδων της Microsoft και όχι της google.

 10. ιΓεια σας μπορείτε να μου πείτε παρακαλώ για την μπαταρία του κινητού (βγάζει τη μέρα και αν ναι με πόση ώρα χρήσης;). Επίσεις θα 'ηθελα να μου πείτε αν μέσα στο κουτί περιέχονται τα ακουστικά.

  1. Δεν περιέχει ακουστικά, αλλά δέχεται οποιασδήποτε μάρκας ακουστικά, αρκεί να έχουν την κατάλληλη υποδοχή. Έχω δει να δουλεύουν άριστα ακουστικά από Samsung και από Sony.

   Βγάζει 2-3 μέρες, ανάλογα τη χρήση. Με έντονη χρήση (4-5 ώρες internet την ημέρα βγάζει 2 μέρες. Για να βγάλει μιά μέρα μόνο θα πρέπει να είσαι στο internet 10 ώρες ή να βλέπεις βίντεο για 8 ώρες. Η μπαταρία του είναι θαυμάσια για smartphone.

   1. Έχω το samsung galaxy s5 αλλα δεν είναι το αυθεντικό και το είχα αγοράσει από το aliexpress. Δε λέω έχει πολύ μνήμη είναι γρήγορο και εξωτερικά ολόιδιο με το αυθεντικό. Παρόλα αυτά απόταν το πήρα δεν είχε καλή μπαταρία και έχει χαλάσει και η θύρα υποδοχής για τον φορτιστή καινούργια θήρα δεν μπαίνει γτ δεν είναι το αυθεντικό και δεν ταιριάζει. Το φωρτίζω με έναν universal charger αλλά αργεί γύρω στις 6 ώρες να φορτίσει και όπως είπα κρατάει πολύ λίγο. Γι'αυτο θέλω να πάρω ένα κινητό με καλή αυτονομία :)

    1. Όλα όσα έχουν οθόνες αφής κρατάνε ανάλογα με το πόση ώρα είναι ανοικτή η οθόνη και τί ακριβώς κάνεις. Εννοείται ότι αν παίζεις βαριά παιχνίδια η μπαταρία τελειώνει σε 3-4 ώρες. Το κινητό δεν είναι παιχνιδομηχανή, όπως πιστεύουν πολλοί. Το 532 έχει μικρή, σχετικά, οθόνη (4 ίντσες) και το τσιπάκι που έχει για επεξεργαστή δεν καταναλώνει πολλή ενέργεια. Άρα επιτυγχάνει καλούς χρόνους μεταξύ των φορτίσεων.
     Ποιο κινητό έχεις τώρα, που δε βγάζει ούτε 2 ώρες, αν επιτρέπεται;

 11. παιδια αμα το αγορασω μπορω να κατεβαζω εφαρμογες που υπαρχουν στο android πειτε μου καπιος λιγο γρηγορα?

  1. Επειδή δεν είναι android, αλλά windows phone, έχει το δικό του store εφαρμογών. Πολλές από τις εφαρμογές, που υπάρχουν στο play store του android, υπάρχουν και στο windows store. Με τα Windows 10 mobile, που θα βγουν σε 1-3 μήνες, θα παίζουν και οι εφαρμογές του android (project Astoria) και στο μέλλον υπάρχουν αντίστοιχα σχέδια για εφαρμογές ios (Apple), web εφαρμογές και κανονικές εφαρμογές windows.

 12. Γεια θελω το πρασινο.Μενω Λιβαδεια απο που θα το παρω

  1. Εάν πλοηγηθείς στη σελίδα ενός προϊόντος μπορείς πατώντας στην επιλογή “Βρες τα καταστήματα” να ενημερωθείς για την τοποθεσία τους. Επιπρόσθετα εάν βάλεις τον ταχυδρομικό σου κώδικα στο αντίστοιχο πεδίο, ο χάρτης θα προσαρμοστεί στην περιοχή ενδιαφέροντος. Τα παραπάνω τα ανέφερα εαν θες να πας ο ίδιος σε κάποιο κατάστημα. Αλλιώς μπορείς να καταχωρήσεις την παραγγελία σου λαμβάνοντας υπόψη τα μεταφορικά που χρεώνει το κάθε κατάστημα.

 13. αυτο το μοντελο της microsoft lumia 532 υπαρχει σε single sim και που μπορω να το βρω??

  1. Νομίζω ότι υπήρχε, αλλά εξαντλήθηκε. Απλά θα περιμένεις να το ξαναφέρουν.

 14. θελω το πορτοκαλι,μενω κορινθο.που να παω να το παρω

  1. @Aurora_Papa Το Skroutz δεν είναι ηλεκτρονικό κατάστημα αλλά μια μηχανή σύγκρισης και προβολής προϊόντων. Εάν ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις το συγκεκριμένο προϊόν από κάποιο κατάστημα που προβάλλεται στο Skroutz μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα: 1. Αναζήτησε το επιθυμητό προϊόν μέσω της μηχανής αναζήτησης 2. Επίλεξε το ιδανικό κατάστημα για εσένα από τη λίστα που προβάλλεται στο Skroutz με γνώμονα (τιμή, διαθεσιμότητα, αξιολογήσεις καταστήματος κτλ.) 3. Αριστερό κλικ στον σύνδεσμο του εκάστοτε καταστήματος. Το Skroutz θα σε αναμεταφέρει στο site του καταστήματος. 4. Ακολούθησε τα στάδια ολοκλήρωσης παραγγελίας που αναφέρει το κατάστημα (π.χ. προσθήκη στο καλάθι, εγγραφή/σύνδεση, τρόποι πληρωμής και αποστολής κτλ.). Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία παραγγελίας μπορεί να διαφέρει από κατάστημα σε κατάστημα. Ελπίζω να βοήθησα.

   ΥΓ Εάν επιθυμείς να παραλάβεις στο κατάστημα το προϊόν και αναζητάς το πιο κοντινό, μπορείς να κάνεις χρήση της λειτουργίας "Βρες τα καταστήματα" στο άνω αριστερό τμήμα της σελίδας https://www.skroutz.gr/s/5983566/Microsoft-Lumia-532-Dual-8GB.html

 15. παιδια ξερει κανεις αν αξιζει το κινητο για τα λεφτα του (ειδικοτερα αν ειναι καλη η καμερα και αν τρεχει καλα)?

 16. απ'ότι έχω δει εγώ κοστίζει γύρω στα 90 ευρώ

 17. ξερετε ποτε θα βγει?

 18. θα βγει σε μονοκαρτο?Single Sim?Αν ναι πια θα ειναι η τιμη του?

  1. 100 € νομιζω θα βγει σε δυο εκδοσεις.

   1. Νομιζω οτι θα ξεκινισει απο 80 Euro ετσι τουλαχιστον διαβασα στο Official Καναλι της Microsoft!Τωρα...απο οτι καταλαβαινω και απο τισ τιμες των αλλων κινητων πιστευω θα κοστιζει το ιδιο.