Skroutz.gr

Συζήτηση για το Microsoft Lumia 640 LTE Dual (8GB)

Παρακολούθηση της συζήτησης
Microsoft Lumia 640 LTE Dual (8GB)
 1. Δεν βρισκω τρόπο να επαναφέρω το τηλέφωνο στις εργοστασιακών ρυθμίσεις

  1. σου απαντησα κατω

  2. https://support.microsoft.com/el-gr/help/10768/windows-10-mobile-reset-my-phone

   Εδώ είναι οι οδηγίες. Όπως τα γράφει και ο @karpouzest.

 2. Πως βρισκω τις εργοστασιακών ρυθμίσεις για να επαναφέρω το LUMIA 640 LTE

  1. ρυθμισεις->συστημα->πληροφοριες->κατω κατω κανε σκρολ ''επαναφορα του τηλεφωνου σας''

 3. Γεια σου jophiel και πάλι.Έχω μια ερώτηση που παρατήρησα τώρα.Μπορώ να έχω 7,εφαρμογές ανοιχτές στο παρασκήνιο,και η κάθε καινούργια κλείνει την προηγούμενη,δοκίμασε να ανοίξεις 10 εφαρμογές και long press το βελάκι σε μένα κρατάει τις 7. Αλλαξα τις ρυθμίσεις στην μπαταρία,εφαρμογές παρασκηνίου και άφησα περισσότερες να τρέχουν δεν άλλαξε κάτι.Δεν είναι κάτι που με ενοχλεί και νομίζω ότι πόσες εφαρμογές περισσότερες να έχεις ανοιχτές και με σωστή λειτουργία,ειναι σαν ασφαλεια του λειουργικου?Απλά το είδα τώρα και αναρωτιέμαι αν ξέρεις κάτι.Ευχαριστώ πολύ.

  1. Γεια σου @karpouzest.

   Είναι ο μέγιστός αριθμός ενεργών εφαρμογών που μπορούν να είναι ανοικτές. Μέτα το πέρας του αριθμού αυτού κλείνει η παλιότερη. Αυτό γίνεται για να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Άλλωστε δε θα οφελούσε να είναι ανοικτές 20 εφαρμογές στο παρασκήνιο και το λειτουργικό να σέρνεται, όπως πολύ σωστά ανέφερες. Μη σε ανησυχεί. ΤΟ πόιες εφαρμογές θα μπορούν να ανοίγουν στο παρασκήνιο είναι μια ρύθμιση που σου παρέχει επιπλέον ασφάλεια και σου εξοικονομεί μπαταρία και δεν επηρεάζει το μέγιστο αριθμό ενεργών εφαρμογών που τρέχουν στο παρασκήνιο.

 4. Να γράψω και κάτι σημαντικό για όσους ρωτούν:

  Όταν τελειώνει η αναβάθμιση λειτουργικού σε windows 10 δεν τελειώνει η διαδικασία αναβάθμισης. Στη συνέχεια ενημερώνονται οι εφαρμογές και γίνεται και έλεγχος για νέες εκδόσεις. Αυτό μπορεί να κάνει το κινητό να αποκρίνεται πιο αργά. Αυτό μπορεί να διαρκέσει και μία ώρα επιπλέον ή και παραπάνω, ανάλογα της ποσότητας και του μεγέθους των εφαρμογών, καθώς και της ταχύτητας του internet. Για να δείτε πότε ολοκληρώνεται πλήρως η διαδικασία θα πρέπει να πάτε στο store και πατώντας το εικονίδιο πάνω αριστερά (αυτό με τις 3 οριζόντιες γραμμές) να κάνετε έλεγχο για το αν γίνονται ενημερώσεις. Μόνο εφόσον έχουν ολοκληρωθεί και οι ενημερώσεις των εφαρμογών, το κινητό είναι έτοιμο για χρήση.
  Μην γράφετε, λοιπόν, ότι το κινητο κολλάει μετά την αναβάθμιση σε windows 10, αν πρώτα δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως η διαδικασία αναβάθμισης. Ευχαριστώ.

 5. @karpouzest
  Δεν έχω ακούσει για τέτοιο θέμα. Σε κάθε περίπτωση θα σου πρότεινα να δώσεις στο κινητό λίγο χρόνο. Να κυκλοφορήσουν μερικές αναβαθμίσεις. Τα 10 είναι πολύ καλύτερα και πιο σύγχρονα από τα 8.1.

  1. Το κολλημα που μου κανει ειναι το εξης αναλυτικα:στις γρηγορες ενεργειες οταν κλεινω την τοποθεσια κολλαει η οθονη και μενει σε αυτην την προβολη ενω η οθονη σβηνει μετα απο 30" και ξανανοιγει με το on off κανονικα. Ερχεται μονο με hard reset.Συμφωνω για τις δυνατοτητες και το σκεφτομαι ομως με στεναχωρει οταν κολλαει..Εχω κανει και επαναφορα στις εργοστασιακες..Ευχαριατω.

   1. Μάλλον θα πρέπει να το πας μέχρι ένα Nokia care αν δε δεις κάποια βελτίωση με την πεναναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις που έκανες. Το 640 της συζύγου μου δεν το κάνει. Αφού μπορείς να αναπαράγεις το πρόβλημα, τότε είναι σίγουρο ότι θα στο καλύψουν. Με μια γρήγορη ματιά στο internet δε μπόρεσα να βρω κάποιον άλλο που να έχει το ίδιο πρόβλημα. Καλύτερα, πάντως είναι να μην το αφήσεις. Πολλές φορές οι αναβαθμίσεις λειτουργικού αποκαλύπτουν προβλήματα στο hardware. Δηλαδή, η επαναφορά στα windows 8.1 δε θα σου λύσει το πρόβλημα, απλά θα το καλύψει.

  2. Μηπως γνωριζεις τι σημαινει αυτο..Διάνυσμα συσχέτισης: VOB2glRL0UWBE1Dw.1.0 οταν προσπαθω να συνδεθω με την υποστηριξη.? Ευχαριστω.

   1. Πρώτη φορά το ακούω. Που στο βγάζει; Στο κινητό;

    1. Ναι στην εφαρμογή επικοινωνία με την υποστήριξη στην πρώτη κατηγορία (copy paste από το κινητό)

    2. Καλημέρα,ξέρεις πως ενεργοποιηται το αποσπώμενο πληκτρολόγιο?Δεν ξεκλειδώνει από το space,η μιση οθόνη λειτουργεί. Ευχαριστώ.

 6. Από χτές έχω εγκαταστήσει την τελευταία (πιθανότατα) δοκιμαστική έκδοση των windows 10 for mobiles στο 930 μου. Έτσι, σκέφτηκα να μοιραστώ την εμπειρία μου με τους υπόλοιπους ανθρώπου, που πραγματικά ενδιαφέρονται να μάθουν.

  Θετικά: -Δεν κολλάνε καθόλου. Όλα κυλούν ομαλά, όπως και στα windows phone 8.1.
  -Στην επιφάνεια εργασίας τα πλαίσια γύρω από τα tiles είναι σχεδόν μηδενικά και το φόντο φαίνεται πολύ καλύτερα.
  -Στην "κουρτίνα" ειδοποιήσεων έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Έχουν προστεθεί άλλε 3 σειρές με γρήγορα εικονίδια. Ανάμεσά του η επιλογή να ενεργοποιούνται/απενεργοποιούνται γρήγορα τα data, μια εφαρμογή φακού κ.α.
  -στο μενού έναρξη οι καινούριες εφαρμογές τοποθετούνται, πλέον, στην κορυφή της λίστας. Έχουν προστεθεί καινούριες εφαρμογές, που αντικατέστησαν τις παλαιότερες εκδόσεις τους, στις επαφές, ημερολόγιο, office, μουσική , video, εξερεύνηση αρχείων κ.α.
  -Ο καινούριος browser είναι γρηγορότερος από τον παλιό με πολλές περισσότερες επιλογές στις ρυθμίσεις του. Όλα τα sites ανοίγουν αστραπιαία και χωρίς κανένα πρόβλημα.
  -στο μενού ρυθμίσεις... Έχουν γίνει απίστευτα πράγματα!!! Έχουν προστεθεί ένα σωρό καινούριες επιλογές και έχουν ταξινομηθεί σε κατηγορίες. Επίσης μπορείς να βγάλεις συντόμευση στην επιφάνεις εργασίας όποια κατηγορία ρυθμίσεων θέλεις για πιο γρήγορη πρόσβαση. Οι καινούριες επιλογές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κρυπτογράφιση της συσκευής και τη δυνατότητα να αποφασίζει ο χρήστης ποιες εφαρμογές θα έχουν πρόσβαση και πού. Για παράδειγμα: αν εγκαταστήσω μια εφαρμογή που ζητάει πρόσβαση σε επαφές και internet, αλλά δε θέλω τελικά να της δώσω πρόσβση στο internet, τότε την εγκαθιστώ κανονικά και στη συνέχεια της αφαιρώ τη δυνατότητα να έχει πρόσβση στο internet από το μενού των ρυθμίσεων. Η εφαρμογή συνεχίζει να δουλεύει κανονικα, αλλά δεν έχει πρόσβαση στο internet, εκτός κι αν χρειάζονταν την πρόσβαση για να δουλέψει. Δηλαδή με αυτό τον τρόπο κόβεις τη δυνατότητα σε εφαρμογές να ζητούν άσχετα δικαιώματα. Έχεις απόλυτο έλεγχο στο κινητό σου.
  -Το store έχει καινούριο, πιο όμορφο σχεδιασμό και περισσότερες επιλογές στις ρυθμίσεις.
  -Η κάμερα έχει ψηφιακό σταθεροποιητή και έχουν προστεθεί καινούριες επιλογές. Γενικότερα οι φωτογραφίες είναι καλύτερες.

  Αρνητικά:
  -Λόγω του ότι είναι ακόμα δοκιμαστική έκδοση, κάποια video στον browser δεν αναπαράγονται. Όλα όσα είναι του youtube παιζουν κανονικότατα και όχι μόνο...

  Συμπέρασμα: είναι κατά 99,9% έτοιμα και όλα δουλεύουν μια χαρά. Γι αυτό και θα τα κρατήσω μέχρι την τελική τους έκδοση. Θεωρώ ότι αξίζει κάποιος να τα κατεβάσει και να τα χρησιμοποιήσει στην καθημερινή του εργασία, μιας και που είναι πολύ σταθερα. Η διαδικασία είναι εύκολη και κρατάει περίπου 30-40 λεπτά, ανάλογα τις εγκατεστημένες εφαρμογές που έχει ο καθένας. Με την εγκατάσταση δε χάνεται τίποτα, τα αρχεία, οι επαφές , τα emails κτλ. Όλα εμφανίζονται κανονικά και στα Windows 10, σαν να μην άλλαξες λογισμικό.

  1. Φίλε μου ξέρεις πως μπορώ να επαναφέρω τα 8.1 σε lte 640 σε περίπτωση που βγάλουν προβλήματα? Ευχαριστώ πολύ.

   1. Κατεβάζεις το πρόγραμμα Windows Device Recovery Tool από εδώ και ακολουθείς τις οδηγίες:

    http://windows.microsoft.com/el-gr/windows-10/windows-device-recovery-tool-faq

    Στην παραπάνω διεύθυνση θα βρεις και οδηγίες, αλλά και επίλυση αποριών. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστείς καλώδιο σύνδεσης με υπολογιστή και φυσικά υπολογιστή.

    Στο 640 3G Dual, που έχει η σύζυγος, δεν έχουν βγάλει κάποιο πρόβλημα. Επειδή είναι το ίδιο μηχάνημα με το δικό σου θεωρώ ότι δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.

    1. Στις 2.5 βδομαδες με τα 8.1 δεν ειχα κανενα προβλημα,2 μερες με τα 10 εχω 3 κολληματα και γενικα δεν μου αρεσουν.Θα γυρισω στα 8.1 ξερεις καποιο καταστημα που κανει κατι τετοιο? Το πηρα απο wind.Επισης θα επανερθει στην εργοστασιακη μορφη ΛΣ denim gdr2?.ευχαριστω.

   2. Αυτό δεν είναι λογικό, αλλά εσύ κάνεις κουμάντο στο κινητό σου. Πρώτον γιατί αυτό συμβαίνει σε κάθε λειτουργικό (βελτιώνεται με τον καιρό) και δεύτερον γιατί τα 10 έχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες από τα 8.1. Τί δε σου άρεσε στα 10; Όταν τα εγκαθιστάς ενημερώνουν πολλά πράγματα στο παρασκήνιο, ακόμα κι όταν τελειώσει η εγκατάσταση. Μπορείς να του δώσει λίγο χρόνο. Αν θέλεις το κάνεις μόνος σου ή πληρώνεις και σου το κάνει το service. Τη διαδικασία να το κάνεις μόνος σου στη γράφω παραπάνω. Είναι έυκολή, αλλά χρειάζεται pc.

    1. Μου εχει κολλησει 3 φορες στις γρηγορες ενεργειες οταν εχω ανοιχτους χαρτες και κλεινω βγαινοντας την τοποθεσια(και τις 3 φορες) ,ξεκολλαει με hard reset (off 10'') ,το βελακι πισω δεν κλεινει εφαρμογες ,τις βαζει παρασκηνιο,εχει πιο αργη αποκριση η αφη,και το νεο μενου με τα στρογγυλοποιημενα on off και η ολη εμφανιση δεν μου αρεσει.Επισης πολλες εφαρμογες δεν δουλευουν στα 10 (here..lumia camera..κα)αλλα το βασικο ειναι τα κολληματα και η αισθηση οτι καθυστερει.Ευχαριστω παντως για την ανταποκριση σου.

   3. Τί να σου πω... Σε εμένα δεν έχει κολλήσει ποτέ... Γούστα είναι αυτά...

    1. Καλημερα,μολις εμαθα απο μια μικρη αναζητηση σε καταστηματα οτι καποια Lumia γυρνανε στα 8.1 και καποια οχι.Ξερεις κατι για αυτο? Ευχαριστω πολυ.

    2. Καλημερα,μολις εμαθα απο μια μικρη αναζητηση σε καταστηματα οτι καποια Lumia γυρνανε στα 8.1 και καποια οχι.Ξερεις κατι για αυτο? Ευχαριστω πολυ.

 7. Διαδικασία για αυτόματη μετάφραση σελίδων από τον internet explorer του κινητού:

  α) Ανοίγεις τον internet explorer του κινητού και πατάς επιλογές -> αγαπημένα -> προσθήκη

  β) στο όνομα πληκτρολογείς ότι θέλεις (πχ "- Μεταφραστής", χωρίς τα ομοιωματικά)

  γ) στη σελίδα πληκτρολογείς ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό (καλύτερα να μπεις από το κινητό και να κάνεις αντιγραφή-επικόλληση):

  javascript:(function(){var s = document.createElement('script'); s.type = 'text/javascript'; s.src = 'http://labs.microsofttranslator.com/bookmarklet/default.aspx?f=js&to=el'; document.body.insertBefore(s, document.body.firstChild);})()

  και σώζεις.

  Η παραπάνω διαδικασία (α, β και γ) θα γίνει μόνο μια φορά. Από τώρα κι έπειτα μπαίνεις σε όποια σελίδα θέλεις και πατάς αγαπημένα ->" - Mεταφραστής" (δηλαδή με 2 κινήσεις) και αυτόματα η σελίδα μεταφράζεται από το πρόγραμμα περιήγησης, όπως ακριβώς ζήτησες. Η παραπάνω διαδικασία χρησιμοποιεί την αντίστοιχη υπηρεσία μετάφρασης σελίδων της Microsoft και όχι της google.

  1. Ευχαριστώ ρε φίλε. Παρα πολύ με βοήθησες με αυτό και δουλεύει αρκετά καλά. ;)

   1. Να σαι καλά ρε Steven. Αναβάθμισες το 635 και πήρες το 640;

    1. Ήθελα αλλα δεν εχω τις οικονομικές δυνατότητες :( Μπορεί να περιμένω το 650, το οποίο λένε για αρχές 2016

  2. Μπράβο φίλε μου καταπληκτικό και γρήγορο,μπράβο!!

   1. Να σαι καλά.

 8. Έχει 2 εκδόσεις μια 3.5G και μια 4G έκδοση... Επίσημα από όσο ξέρω στην Ελλάδα έχει έρθει μόνο το 3.5G αλλά έχω πετύχει και μερικά μαγαζιά να το έχουν φέρει από εξωτερικό την έκδοση 4G...Το ποιό από τα δυο είναι θα πρέπει να επικοινωνήσεις με το κατάστημα για να το επιβεβαιώσεις...Επίσης....ρε παιδιά την Cortana πως την ενεργοποιούμε?

  1. Αλλάζεις από τις ρυθμίσεις τη γλώσσα και τη χώρα. Την πρώτη σε Αγγλικά και τη δεύτερη σε USA.

 9. διπλή sim με 4G πιστεύουμε ότι θα έρθει στην Ελλάδα ;

  1. Τζάμπα λευτά είναι το 4G αντί 3G. Τό παίρνεις μόνο αν είναι στα ίδια λευτά αλλιώς δεν αξίζει ουτε ευρώ παραπάνω.
   (Λέμε τώρα)

 10. Το μόνο που με χαλάει μέχρι στιγμής είναι το ότι δεν υποστηρίζει passive listening λόγω επεξεργαστή. θα ήταν απλά κορυφαίο να δίνεις εντολές στη Cortana χώρις να πατάς κουμπιά πχ turn on wifi->call mike on skype... Άφησαν να εννόηθεί πάντος οτι με τα windows 10 ενδέχεται να το πάρουν όλες οι συσκευές το feature.

  1. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, μάλλον η μπαταρία θα τελειώνει πολύ γρήγορα και δεν είναι θέμα επεξεργαστή, αλλά προγραμματισμού. Εγώ θα έλεγα να φτιάξουν την Cortana να δουλεύει στη γλώσσα μας πρώτα και μετά συζητάμε για passive listening...

 11. Το παρέλαβα σήμερα, στα 174€ (την έκδοση LTE). Από το 520 που είχα πριν (και με το οποίο ήμουν υπερευχαριστημένος), είναι κλάσης ανώτερο. Ταχύτατο, δεν κολλάει πουθενά, η οθόνη του είναι εξαιρετική (για τα λεφτά του πάντα), η Lumia Camera 5 πιο γρήγορη από ποτέ, παρέα με living images και rich capture. Το GDR2, εκτός από τις αλλαγές στην εμφάνιση των ρυθμίσεων, έχει και κάποιες λειτουργικές αλλαγές. Καρφίτσωμα μεμονωμένων ρυθμίσεων στο start screen, υποστήριξη bluetooth keyboard και (κυρίως) υποστήριξη αρχείων mkv! Το μόνο αρνητικό του GDR2 (αν θα μπορούσα να του προσάψω κάτι) είναι ότι τρώει λίγο παραπάνω χώρο στην internal memory του κινητού. Η κάμερα του αξιοπρεπέστατη, η μπαταρία αρχοντική και ευχάριστη προσθήκη η glance screen. Για αναβάθμιση από Lumia 730 και κάτω, το συνιστώ ανεπιφύλακτα, αφού είναι και windows 10 ready (για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο)...
  Να συμπληρώσω και κάτι τελευταίο. Σε μαύρο ματ, ο μίνιμαλ σχεδιασμός είναι πραγματικά απίστευτος. Προσωπικά, μου θυμίζει το Nexus 5...

 12. To πηρα σημερα (το 3g). H οθονη του που ειναι ips δεν ειναι τοσο καλη οσο η amoled. Σαν κατασκευη ειναι πολυ στιβαρο και η καμερα αρκετα καλη για 8mp.

  1. Πως είναι τα GDR2?

   1. Δεν εχει εμφανεις διαφορες. Το εχω μονο 3 ωρες, οποτε οταν θα εχω πιο ολοκληρωμενη αποψη θα σου στειλω.

    1. Ok. Δεν θα το αγορασω αφου εχω το 635. Αλλα στειλε μου τις εντυπωσεις σου, οταν θα εχει αποψη για αυτο.

   2. Με αυτο μπλοκαρεις αριθμους ?

 13. ΣΤΟ e-shop 160 EURO.

 14. Ουτε ο Γερμανος το εχει ετοιμοπαραδοτο. Αλλα στα 200 ευρω που το δινει δεν αξιζει, αφου στα 225 ευρω υπαρχει το lumia 830.

 15. Ελλαδα θα ερθει μονο η 3g εκδοση και οχι η lte.

  1. Τη μία να γράφει 169 ευρώ LTE στο ΝΟΚ-SHOP και την άλλη μέρα το γύρισαν σε 3G. Tο κακό είναι ότι δεν έπεσε και η τιμή με την υποβάθμηση.

  2. Καλά έχει έρθει και 3G στο πλαίσιο και 4G στο γερμανο. Να το ψάχνετε λίγο.

   1. Στο πλαισιο αναμενεται και ο Γερμανος ουτε που το εχει στη σελιδα του. Στειλε το link του Γερμανου που το ειδες.

    1. Στο φυλλάδιο του Απριλίου.

 16. Στις 22 Απριλιου θα ερθει

  1. Ευχαριστώ :)

 17. Στο NOK-SHOP εχει 170 και μπορεις να το προπαραγγειλεις

  1. Πάρα πολύ καλή η τιμή του για αυτά που προσφέρει.....

  2. Όντως πολύ καλή τιμή για αυτά που προσφέρει... Έφυγε προπαραγγελία :D ... Ξέρουμε επί την ευκαιρία πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει? Ξέρω ότι είναι κάπου μέσα στον μήνα αυτό, αλλά δεν έχω βρει πουθενά συγκεκριμένη ημερομηνία...

   1. Λογικά πριν τελειώσει ο Απρίλιος θα το έχουμε και στην Ελλάδα.

  3. Προπαρήγγειλα κ εγώ. Άντε να δούμε πότε θα έρθει...

 18. Η επίσημη τιμή στα μαγαζιά όπως Vodafone, Public, Plaisio κτλ είναι 200€.

 19. Για το κάλυμμα ξέρω ότι θα πουλάνε ένα που να μπορεί να κρατάει και μια κάρτα (πιστωτική πχ) οπότε ναι θα αλλάζει για MHL δεν ξέρω αλλά σίγουρα θα μπορείς να το συνδέεις με την τηλεόραση μέσω NFC...τσέκαρε τα στην σελίδα της Microsoft στο ακόλουθο link:
  http://www.microsoft.com/en/mobile/phone/lumia640-lte/#4042824 (τέρμα κάτω εκεί που λέει Recommended Accessories )

  1. Το card holder βγαίνει για να μείνει σκέτο το back cover σαν να αγόρασες το τηλέφωνο με αυτό?

   1. Αυτό πλέον θα σε γελάσω...αλλά υποθέτω ότι όλο και κάτι θα βγει (έστω και unofficial) για να σε καλύπτει...

    1. ευχαριστώ.

 20. Ξέρει κανείς αν το πίσω κάλυμμα διατίθεται και ξεχωριστά? θα ήταν πένα αν μπορούσες να αλλάζεις χρώματα... (Δε μιλάω για θήκες προστασίας). Επίσης ξέρετε αν το μοντέλο υποστηρίζει MHL? ευχαριστώ.