Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Lia_Sarantiti

Παρακαλώ μπορεί κάποιος να μου γράψει τους χρόνους μαγειρέματος για μοσχαρι,κοτόπουλο, όσπρια, λαδερα? Νομίζω αυτά,αν ξεχνώ κάτι παρακαλώ βοηθηστε με! ? Και απλά κλείνω από πάνω το καπάκι και το ασφαλιζω? Και μετά για να την ανοίξω τη χύτρα ο αέρας φεύγει μόνος του ή πρεπει να πατήσω κάτι? Πρώτη φορά πήρα χύτρα,μου φαίνεται πυρηνική φυσική!

Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

pgp74

ΧΟΝΤΡΙΚΑ υπολόγισε: 30 λεπτά το μοσχάρι, 20 το κοτόπουλο, 20-25 τα όσπρια, 15 λεπτά τα λαδερά. Στα κρέας βάζεις την βαλβίδα στην τελευταία ρύθμιση, σε όσπρια - λαδερά, στην μεσαία.

5 Σχόλια

Lia_Sarantiti

Σ ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Και όταν τελειώσει το μαγείρεμα τη μεταφέρω σε ένα κλειστό μάτι της κουζίνας και ο αέρας φεύγει μόνος του σιγά σιγά μέχρι να την ανοίξω ή πρέπει να κάνω κάτι?

pgp74

Εγώ σβήνω το μάτι 5 λεπτά πριν απ' τους χρόνους που ανέφερα και την αφήνω πάνω. Όταν περάσουν αυτά τα λεπτά και συμπληρώσω τους χρόνους, ανοίγω την βαλβίδα κατά μία ρύθμιση. Δηλαδή απ' την τελευταία δεξιά ρύθμιση που είναι για κρέας, την γυρίζω στην μεσαία που είναι για λαχανικά και όσπρια, περιμένω να τελειώσει η εξαγωγή ατμού και την γυρίζω στην πρώτη θέση. Αν μαγείρευες στην δεύτερη θέση, την γυρίζεις στην αρχική, την πρώτη. Εκεί αδειάζει εντελώς από ατμό, πέφτει η κόκκινη βαλβίδα (που σημαίνει ότι έγινε αποσυμπίεση) και πλέον η χύτρα ανοίγει. Όταν την ανοίξεις συνήθως βράζει ακόμα οπότε αποφασίζεις αν θα την τραβήξεις στο πλάι ή να την αφήσεις να σιγοσβήσει μόνη της.

pgp74

Να 'σαι καλά! Απλά να διευκρινίσω ότι οι παραπάνω χρόνοι είναι αυτοί που ισχύουν απ' την στιγμή που θα έχει κλείσει η κόκκινη μπίλια/βαλβίδα και χαμηλώσεις το μάτι. Όχι οι χρόνοι απ' την στιγμή που έκλεισες την χύτρα.

Giannis_Konstandopoulos

Παιδιά εγώ ήθελα αγοράσω μια χύτρα κυρίως για να μαγειρεύω γρήγορα Ρεβύθια και Γίγαντες... Στο manual όμως της Tefal δεν τα αναφέρει πουθενά, οπότε δεν ξέρω σε ποια θέση (απ' τις 3) πρέπει να βάλω τον διακόπτη και για πόση ώρα. Εσείς που την έχετε ρε παιδιά πως την χειρίζεστε σε αυτά τα δύο φαγητά;

Όνομα χρήστη